Atskats uz mājbrūvētāju pasākumu Tīreļos

Kamēr ikmēneša pasākumi vasaras sezonā “Folkklubā” ir iepauzējuši, mēs vienu šādu pasākumu uzrīkojām brīvā dabā. Jau kopš pl.18iem pie Sergeja pagalmā, proporcionāli atbraukušo viesu skaitam, pildās arī alus dzesēšanai paredzētais toveris. Jāpiebilst, ka gaisa temperatūra šinī dienā ir tuvu 30 grādiem. Daudz mūs šoreiz nav, bet tas iespējams ir tāpēc, ka vasara… atvaļinājumi, kāzas un citas darīšanas, bet ko nu par to, labāk par tiem kas bijām. Bijām nedaudz, kopbildes tapšanas brīdī saskaitīju 14 dalībniekus, bet toties alus daudzveidību un daudzumu tas nekādīgi neietekmēja. Skaitīt neskaitīju, bet veidi bija daudz. Par litriem es nemaz nerunāju. Pirms pasākuma izskanējušās bažas par nepietiekamu apjomu, tika “nocirstas jau saknē” . Pirmā glāze aizgāja tīri slāpju remdēšanai, bet tad jau sākās degustācija. Atšķirībā no “Folkklubā” notiekošajām, šī norisinājās daudz mierīgākā gaisotnē, bez tempa! Bet var jau arī saprast… nevienam nekur nav jāsteidzas, nekāds sabiedriskais transports, vai citas ligas šoreiz neietekmē alus baudīšanu. Bez “alus parastais”, cik nu viņš mums mājbrūvētājiem parasts var būt, galdā tika celti ali ar avenēm, melenēm, dzērvenēm, zemenēm u.t.t. brūvēti ali. Uzrīkojām arī nelielu konkursiņu… “Atpazīsti raugu!” Versiju bija daudz un dažādas. Atminējums tika iegūts izslēdzot varbūtējos variantus, bet tā uzreiz neviens ar pirmo neatminēja (neizgaršoja). Turpinam degustāciju… “piena stouts”, vienkāši stouts, tumšs gaišs, lāgers eils, tāds raugs šitāds raugs… un atkal… kārtējo reizi pasākums izdevies. Nepiespiestā gaisotnē turpinot baudīt alu, pie viena paniekojāmies ar savdabīgas konstrukcijas grillu-kūpinātavu! Ribiņas vienkārši izcilas, un šašliks ar alu arī labi gāja iekšā! Paralēli alus baudīšanai galdā tika celti vēl citi pašdarīti dzērieni… upeņu vīns, ābolu sidrs, kalvadoss u.t.t. Izcils esot bijis upeņu vīns, bet Sergeja taisītais dzēriens no bērzu sulas un vīna, bija manuprāt vakara nagla. Kalvadoss, neskatoties uz apmēram 50° stiprumu, lejā gāja kā ūdentiņš. Pie un ap galdu norisinājās daudz sarunas, pamatā par brūvēšanu, bet arī par sadzīviskām lietām tika spriests. Viena no vakara galvenajām tēmām bija “Weissbier” un interpretācijas par to. Tika ar nogaršota šī alus interpretācija, un viens no vakar baudītajiem bija vienkārši izcils, tagad ātrumā neatminu vai tas Zinta bij’, vai Anda, bet tam jau galu galā nav nozīmes, ka tik alus labs! Nu tas arī īsumā viss, tiekamies augustā pie Vaļuka

Linards

20120706 Alus pasakums Tirelos

Atbildēt