Kā mājās uztaisīt alu – priekš iesācējiem.

Maija sākumā pie manis ciemojās “Dienas ēdieni” uz nelielu alus brūvēšanas fotosesiju. Gala rezultāts, manuprāt, ir gana labs priekš iesācējiem, lai sniegtu ieskatu par to kā tiek brūvēts alus, tamdēļ atļāvos pārpublicēt ieskanētu žurnāla versiju.
Centos visu maksimāli vienkāršot un neieslīgt zinātniskās niansēs, lai iesācējiem būtu saprotams, jo grūtākais alus brūvēšanas procesā ir saņemties drosmi un sākt, jo no malas process liekas komplicēts. Tad jau vēlāk, katrs pēc savām vēlmēm var ieslīgt sīkākos pētījumos par alus darīšanas niansēm un ķīmiskajiem procesiem.

2 komentāri rakstam “Kā mājās uztaisīt alu – priekš iesācējiem.”

  1. Sarmīte

    Tu kļūsti slavens… LA tematiskā avīze iznāks 5. vai 6. jūlijā.


  2. edgars

    Sarmīte, kaut kas taču jādara lietas labā, lai atjaunotu zudušās latviešu mājas alus darīšanas tradicijas! 😉


Atbildēt