Linards said:
Atradu ebay tādu pašu sūkni kā Solar Project piedāvā, tikai pa daudz mazākām naudiņām. Pamēģināšanai doma nopirkt, bet ir viens bet... ir divu jaudu sūkņi, viens kurš barojas no 12 V un spēj pārsūknēt 6,5 L/min līdz 3 metru augstumam, un ir otrs kurš barojas no 24 V un spēj pārsūknēt 10 L/min līdz 5 metru augstumam. Jautājums ir par to, vai mājbrūvētājam ar vārīšanas apjomu līdz 50 litriem ir vajadzīgs dārgākais un jaudīgākais 24 V sūknis, jeb var iztikt arī ar 12 V . It kā jau starp viņiem cenu starpība ir ~ 3 GBP, tikai 12 V pārveidotāji man ir, bet 24 V jāpiepērk un tas argusā maksā ap 8 Ls.
palasi kārtīgāk un sapratīsi kāpēc tevis atrastie sūkņi maksā mazāk naudiņas.
solarproject sūknis ir ar ražību 11 L/min, kas manuprāt pietiekošī ātri 50 litru apjomam, bet nu lēnāku es gan negribētu.
vēl solarproject sūknim ir 1.2" vītnes galos.
esmu ebay redzējis līdzīgus un lētākus, bet tie bija bez vītnēm.
vai tiešām vēlies čakarēties ar hamutiem?
Exciter said:
Man nav skaidrs kapēc jebkāds sūknis būtu vajadzīgs tādiem apjomiem. Ja nu vienīgi patīk visādas ierīces. Vāru 40 litrīgajā katlā un sūknim neredzu reālu pielietojumu. Vairāk čakara ar saslēgšanu/atslēgšanu utt.
Katlā ūdeni saleju ar mērspaini. Uz filtrēšanu tāpat pārleju un pusi katla pacelt un iegāzt nav problēmu nemaz. Misu notecinu caur krānu katla apakšā. nekāda staipīšana nesanāk.
labi var redzēt ka čalim nav sūknis.
šobrīd nespēju iedomāties nevienu piemēru kur mājbrūvētājs kurš ir pamēģinājis sūkņa priekšrocības atgrieztos atpakaļ uz laistīšanos ar mērkrūzi un grāpju cilāšanu.