Varbūt kāds ir mēģinājis "Balto zvirbuli pagatavot" Interesē cik un kurā brīdī liek to citronzāli klāt. Kādam ir pieredze ar šāda tipa alu?
Labieša "Baltais zvirbulis"
Es esmu mēģinājis... :))))
Mēs to zāli liekam gan sākumā, gan pašās beigās.
edgars said: Es esmu mēģinājis... :))))
Mēs to zāli liekam gan sākumā, gan pašās beigās.
Ha, pats meistars. Vai ar sākumu un beigām ir domāta vārīšana vai arī kaķī kas nonāk. Un cik aptuveni likt lai nepārķer uz standartīgo ~22l raudzējumu?
Vārīšanā. Bet domāju, ka saldētā zāle kaķī ar varētu laba būt, ļoti aromātiska. 50-100gr uz 22l.
Kāpēc saldētā nevis svaiga?
Nekādu priekšapstrādi nevajag, lai kaķī nenonāk kāds nevēlams bacils kopā ar zāli?
Saldēšana varētu pārplēst šūnas un tā atbrīvot vairāk aromāta.
Ja ar tādu filozofiju pieiet lietai, tad sasaldēto garšvielu neatsaldētu met iekša zupā.
Bet es virtuvē vienalga izmantoju svigu, ja ir tāda iespēja. Sasaldētā veidā citronzāle dabūjama lētāk? jeb vienk. tiek iepirkta vairumā un tad sasaldēta lai nebojājas līdz nākamajam vārījumam?
Vai paši izaudzējāt?
Arī saldētu ir jādezinficē, tas skaidrs. Vismaz šņabī uz 30min vai kaut kā tā. Daudz ne daudz, bet kādi 20 gab. pakā ir un svaigu es pat nezinu kur viņu pārdod. Izmantoju tom yum zupām un citām izvirtībām, bet nu 20 gab paka tomēr neiziet tik ātri.
cx said: Arī saldētu ir jādezinficē, tas skaidrs. Vismaz šņabī uz 30min vai kaut kā tā. Daudz ne daudz, bet kādi 20 gab. pakā ir un svaigu es pat nezinu kur viņu pārdod. Izmantoju tom yum zupām un citām izvirtībām, bet nu 20 gab paka tomēr neiziet tik ātri.
Svaigu var dabūt Stockmann
Jesus said: Ja ar tādu filozofiju pieiet lietai, tad sasaldēto garšvielu neatsaldētu met iekša zupā.
Zupā ir cita lieta, vārīšana pārplēsīs visas šūnas un izvilks ārā ko iespējams. Kaķī tādu vardarbīgu procesu nav.
Nemāku spriest cik svaiga un aromātiska ir tā svaigā, ja viņu pie mums neaudzē. Sasaldētā ir tik aromātiska, ka visa istaba smaržo paku atverot. Pērkam Reaton bāzē 200gr pakās.
Jūs ko nopietni augus dezinficējat pirms kaķī likt? Tur tak daļa aromāta aiziet nebūtībā. :) Mums Pļavā iet iekšā ap 2kg kaltētu pelašķu un vīgriežu, neko nedezinficējam. Vasarā viena Pļavas partija bija tā pavairāk sapudeļota, apmēram pusgadu nostāvēja, nekāda vaina. Infekcijas risks protams pastāv, bet, manuprāt, nevajag pārspīlēt. ;)