• Pasākumi
  • Mājbrūvētāju seminārs 12.04.2016., plkst.18, bārā "TAKA"

Vēl nezinu, ko nesīšu - itkā daudz dažādu alu, bet visi mazās partijās

    Ir sīkāks info par šo? Zinu, ka Labietī 19.04 būs, uz to došos. Es jauniņais un tikai ievācu info alus brūvēšanai.

      Sīkāks info ir tāds, ka šinī datumā "Takā" tiksies mājbrūvētāji lai dalītos pieredzē, padomos, atbildētu uz jautājumiem un degustētu alu. Tiek laipni aicināti arī tie kas tikai gatavojas uzsākt mājbrūvēšanu!

        Kas būs Labietī 19.aprīlī ?

          https://www.facebook.com/events/1536606879967750/

            CNZ said: Būšu, bet bez alus - nekas jauns vēl nav gatavs.

              Ņemšu; 1,5l Green Bullet biteru, 1l banālu Citra apu, 1l cigoriņu stautu.

                1L Laumiņas Skūpsta eksperiments + atradu darbā 0.5L nepilnu gadu vecu Pale Ale ar visādiem krutie4m apiņiem, kurus nav vērts saukt, jo tāpat neko tur nejutīs ;)

                  Atnākšu ar Vecgada Stoutu.

                    22L // 12-15 cilvēki

                    Visvairāk patika:

                    2. Jaunais Vilnis - viesbrūvējums Viedos. Patīkami apiņains ar labu iesala ķermeni. Nedaudz zāļaini apiņi (Simcoe, Amarillo un Cascade vai Columbus)

                    11. Laumiņas Skūpsta variācija izrādījās labāka, nekā mājās dzertās - labs aromāts un garša

                    12. Vobla - Citra, 6%. Smaržo labi, garšo arī (ar nelielu citrusu) - arī labs ķermenis. 4.5g kaķī

                    15. Mārtiņš - Portreta variācija Aldarim. Smuki saēdušies tumšie iesali ar apiņu. Apiņus nedaudz smaržā arī jūt, tāpat garšā

                    18. Vobla - Cigoriņu Porteris (vai Satuts). ap 15% dedzinātā, bet briesmīgi nejūt. Cigoriņu ekstrakts sākumā. Beigās arī kadiķu ogas. Abus nejūt (varbūt tik kāds rūgtums ir tieši no cigoriņiem). Kopē'jā garša ir laba - nedaudz saldena, ar min skābenumu un iesalu / cigoriņu rūgtenumu. Labi dzeras, bet vai jēga no tik daudz sastāvdaļām ...

                    OK bija:

                    6. Uģis - No Sour (Berliner Weiss). 3.3%, 5IBU. OK pļumpvasers, bez īpaša skābenuma.

                    8. Uģis - Wannabe Lager II (5.2%, 23IBU, 22EBC). Pirms tam bija 20C raudzētais dzerts - likās iesalaināks, augļaināks, bet ne visai interesants. Šim ķermenis plānāks, sausāks (kaut FG vienādas). Nedaudz saldens, bet labs dzeramais aliņš.

                    9. Uģis - Pelešķu, viršu, mārsila, kadiķu - Grūtnieks. 6%, 12IBU, MLP029 (kolsch), FG=1.006. Skābens, jūt pelašķi un mārsilu. Medaina garša (varbūt no viršiem). OK, bet daudz tādu nepadzertu.

                    16. Uno - Aldarim 8.5% Beļģis. Nedaudz līdzīgs bija Õllenaut Tume Pool (http://www.ratebeer.com/beer/ollenaut-tume-pool/390062/). Beļģisks aromāts, vīnīgs. Visaai interesants. Alko jūt un ir nedaudz pārgāzēts.

                    10% versija bija līdzīga, bet alko sita stipri cauri un arī stiprāk sagāzējies.

                    21. Medalus - 8.5%, FG=0.095, M10. saldeni-skābens ar medus piegaršu. Arī daudz nepadzersi, bet ir OK.

                    24. Jura sidrs (1.5g vecs) - smaržo pēc ābolu sulas, arī garšā pasausa ābolu sula.

                    Ārā lejami:

                    1. Mans Pale Ale ar M44 (2015.05). Jau sākumā bija jūtams defektiņš, bet laiks to nav izārstējis, tik pastiprinājis un sidrīgi pretīgs sanācis, ar nelielu skābenumu.

                    4-5. Kastrolis - abi nežēlīgi pārgāzēti un arī paši par sevi ne visai.

                    20. Māra beļģis - arī nežēlīgi pārgāzēts.

                    22. Barley Wine (07.08.2015). Nedaudz skābens ar acetona piesitienu.

                      Paldies Takai par uzņemšanu un lieliskajām uzkodām!

                      Ali patika daudzi, atzīmēšu dažus, kamēr atmiņa kaut cik svaiga.

                      Favorīts noteikti bija skābais aliņš, kam bija interesants nosaukums "Barley Wine". Uģa berliner weisse mēģinājums pavisam neskābs sanāca, bet, ja uzdod par citu stilu, labs alus.

                      No tumšajiem patika Uno Aldara kausam iesniedzamie, it sevišķi 10%. Tagad zināšu, ka beļģu raugu var arī ar pavisam tumšu iesalu sadraudzēt. Pats reiz mēģināju, bet sanāca pirmais inficētais vārījums. Pārsteidzoši maigs sanāca Voblas tumšais ar netipiski lielo dedzinātā iesala procentu. Pievienotās garšvielas izšķirt bija pagrūti, bet tas labi, jo tās kopā labi spēlēja.

                      No apiņotajiem patika Laumiņas skūpsc un Voblas citrainais ar visu to, ka garšā bija drusku Brāļa/Bausakas alus "brūzīgā piegarša". Kādam defekts, kādam efekts.

                      No kastroļa arheoloģiskajiem izrakumiem vislabāk patika trešais, bet visi 3 garšotie ļoti labi saglabājušies un bez jebkādas vainas.

                      No "ne-alus" (bija pat drusku diskusija, kā ko saukt pareizi) bija Uģa medalusvīn-miestiņš. Labs. Ar visu to, ka man medus pats par sevi galīgi negaršo. Un Jura atnestais sidrs arī bija sauss un labs.

                      No Uģa lāgera temperatūras testiem patika labāk zemās temperatūras variants. Siltais nemaz pēc lāgera negaršoja.

                      Alus bija daudz un labs, ārā lejami bija ļoti maz.

                        Paldies Takai par uzņemšanu un lielo izēšanos, tādas uzkodas vel nebija bijušas:) Man kā parasti patika gaišais gals, favorīts bija Laumiņa 7,5g/l apiņu liek par sevi manīt pat 30g testa glāzē!

                          bruvmaris said:

                          No kastroļa arheoloģiskajiem izrakumiem vislabāk patika trešais, bet visi 3 garšotie ļoti labi saglabājušies un bez jebkādas vainas.

                          hāhā, man tik divi bija :-D

                            Kāda informācija nonāca līdz galda otram galam, ar tādu jādzīvo!

                              ^^ 3. (vecais saison, ar āboļu serdes garšu),4. un 5. bija tavi un vēl līdz beigām sataupītais, kuru virs spaiņa ieteici taisīt vaļā.

                                Soreiz daudz labu alu, tapec gruti izveleties favoritus. Patika Uno belgi, Voblas ali bija labi (iznemot zalaino Bitteri), Minhene & Pilzenis ari patika, vakara beigas Trompetists atnaca ar saviem aliem un Pale ale Viedalus pudele bija garsigs. Daini, tavs gadu vecais gaisais nebija ara lejams, bet riktigi labs! Nokeris kaut kur brett piedevu bija, kas to alu padarija forsi "orvaligu", man loti patika! :)

                                  Orval man ļoti patīk - šitas nebija ne tuvu.

                                  Uģim ar Māri ir šķības mēles

                                    Man gan šoreiz kopumā garšoja mazāk kā iepriekšējā tikšanās reizē (toreiz pat blenderi nenācās izmantot) – vai nu tāpēc, ka otrdien nekas tā pārmērīgi negaršoja (arī komerciālie) vai arī Labietī vienkārši viss patika pirmreizējā atnācēja sajūsmas rezultātā :)

                                    Vislabāk patika Jura sidrs un Uģa Berliner Weisse, no tumšajiem konkursantiem noteikti Voblas cigoriņu. Vēl interesants likās (patika) Uģa mārsila/viršu, bet labāk patiktu mazāk skābens. Mildaslaika Minhene-Pilzenis arī tīri labi + nespēju vien nobrīnīties par to, ka smukās etiķetes izrādījās uz katras pudeles ar flomīti zīmētas. Beļģiskie bija padaudz, bet tie kopumā nav man iecienītākie un pie lieliem degustējamiem apjomiem man tos parasti gribas vēl mazāk kā ikdienā.

                                    No komerciālajiem noteikti visvairāk nepatika Brālis Chilly, bet prieks, ka bija iespēja nogaršot šādā dalīti mazā tilpumā (izdzēru aptuveni 1 malku un pārējo izlēju). Atceros, ka beigās nomēģinātā jaunā Malduguns (Pazemē) arī ne visai garšoja, bet, tā kā īsti neatceros, kā, laikam būs vien jānopērk arī pašai Diemžēl. Katrā ziņā sapratu, ka nekas līdzīgs Pelēcim, kā cerēju, tas noteikti nav.

                                    It kā jau galds ne tik liels, bet, sēžot galā, bija tāda no centra attālināta sajūta un daudz jāprasa blakussēdošajiem par autoriem un sastāviem. Kaut kādu info jau kāds padeva, bet redz, ka Kastroļi mūsu galā par daudz saskaitīti. Patīkami, ka Takā var arī ieēst (pa ceļam nepaguvu), papildus daudzajām uzkodām paguvu apēst arī savas šeit ierastās Takatillas.

                                      Write a Reply...