Jau pavisam drīz- aprīļa sākumā būs arī Latvijā pieejams...

Anatomy-Grainfather.jpg(Anatomy-Grainfather.jpg)

Anatomy-Grainfather.jpg

    Oficiāli būs 750euro.

    Bet es ņemšu vairākus uzreiz, lai ekonomētu uz transportu+likšu mazāku uzcenojumu, gribētu tuvāk 700euro.

      Reku viņam rocene u.c. figņas: http://www.grainfather.co.nz/#!brewing-resources/c1uiv

        Vai pretplūsmas dzesētājs komplektā vai opcija?

          Viss, kas bildē- komplektā.

          Gan sūknis, gan pretplūsmas dzesētājs, gan apiņu filtrs no ņeržas.

            12 days later

            Bilžu galerija ar šito verķi darbībā - http://imgur.com/a/23iHb

              23 days later

              Šeit labs video par Grainfather uzbūvi.

              https://www.youtube.com/watch?v=pqlYSDyD07o

              Un laba ziņa- jaunedēļ pirmie Grainfather jau Latvijā!!!

                Ne manuālī, ne video nemanīju informāciju, cik ilgā laikā tiek uzsildīts max ūdens daudzums no piem. 10C.

                Aldarī uz viņu nanobrūža tas aizņem veselu mūžību - tiek ņemta palīgos elektriskā tējkanna. Vienīgais, kas notiek ātri, ir dzesēšana - kādas 20-25min. Visas sildīšanas aizņem vismaz 2x vairāk laika, nekā man mājās uz gāzes. 10 sākām, pēc 17 tik braucu mājās ...

                  Tad rīt Valdim būs jāpiedāvā viens GF..:)

                  Uz lieldienām pateikšu precīzi cik ātri no +5C līdz 68C uzsilst.

                  varētu izrēķināt cik vajag laiku 10-15 litrus ar 2,5kW (slēdzot iekšā abus teņus 2kW+0,5kW)

                    O-jobcik! Nebiju plānojis, ka tik ilgi! Zināšu, ka jāieplāno!

                      kastrolis said: ^aptuveni stunda

                      man gan sanāca 26,5 minūtes, ja 15 litri no 5 uz 68 grādiem uzsildīt ar 2,5 kW jaudu. Nu tas ir bez siltuma zudumiem.

                        es nerēķināju. man ir siltināts katls un ~4kW. vajag gandrīz stundu lai 35L 65C misa sāktu vārīties. bet zemākā temperatūrā mazāk zudumu. paskatījos pierakstos ka 20L iejavas ūdens ~30min uzsilst.

                          Man ir nelielais "Brewferm" katls (27 litri; 1,8 Kw). Misa 22 litru daudzumā no kādiem 60-70 grādiem līdz vārīšanai tiek apmēram 50 - 60 minūšu laikā.

                            Ja transports nepiečakarēs, tad ceturtdien BrūvēPats.lv saņem pirmos Grainfather brūvēšanas komplektus, cik sapratu trešais apdeits, kur vairs nav neviena "sākuma problēmu"

                            Viens nav vēl rezervēts!

                            Grainfather-1.png

                              Vakar vakarā uzvārīju pirmo brūvējumu.

                              Kopumā, ļoti apmierināts. Protams, brīnumi nenotiek un 6 stundas ieskaitot tīrīšanu ir jārēķina!!!

                              17litri iejavojamais ūdens ar 2kW no +8C uz +74C =57minūtes Beersmitā Grainfather profils būs jāpieregulē, jo 74C ūdeni nevajadzēja, max 70C, lai dabūtu 68C iejavojot. No 68C uz 75C =4minūtes

                              No 76C līdz vārīšanās =41minūte, tas ap 26litri.

                              Biju plānojis OG 1049, dabūju OG 1051 Tas labi, pieregulēšu..:)

                              Vēl dažus brūvējienus uzvārīšu, varēšu padalīties ar BeerSmith profilu priekš GrainFather.

                                Ar alu ari varesi padalities/samainities? ;)

                                  Ja paliks pāri/sanāks tad protams..:)

                                  Tavs Kolsh bija ļoti OK