Jau pavisam drīz- aprīļa sākumā būs arī Latvijā pieejams...

Anatomy-Grainfather.jpg(Anatomy-Grainfather.jpg)

Anatomy-Grainfather.jpg

Oficiāli būs 750euro.

Bet es ņemšu vairākus uzreiz, lai ekonomētu uz transportu+likšu mazāku uzcenojumu, gribētu tuvāk 700euro.

Reku viņam rocene u.c. figņas: http://www.grainfather.co.nz/#!brewing-resources/c1uiv

Vai pretplūsmas dzesētājs komplektā vai opcija?

Viss, kas bildē- komplektā.

Gan sūknis, gan pretplūsmas dzesētājs, gan apiņu filtrs no ņeržas.

12 days later

Bilžu galerija ar šito verķi darbībā - http://imgur.com/a/23iHb

23 days later

Šeit labs video par Grainfather uzbūvi.

https://www.youtube.com/watch?v=pqlYSDyD07o

Un laba ziņa- jaunedēļ pirmie Grainfather jau Latvijā!!!

Ne manuālī, ne video nemanīju informāciju, cik ilgā laikā tiek uzsildīts max ūdens daudzums no piem. 10C.

Aldarī uz viņu nanobrūža tas aizņem veselu mūžību - tiek ņemta palīgos elektriskā tējkanna. Vienīgais, kas notiek ātri, ir dzesēšana - kādas 20-25min. Visas sildīšanas aizņem vismaz 2x vairāk laika, nekā man mājās uz gāzes. 10 sākām, pēc 17 tik braucu mājās ...

Tad rīt Valdim būs jāpiedāvā viens GF..:)

Uz lieldienām pateikšu precīzi cik ātri no +5C līdz 68C uzsilst.

varētu izrēķināt cik vajag laiku 10-15 litrus ar 2,5kW (slēdzot iekšā abus teņus 2kW+0,5kW)

O-jobcik! Nebiju plānojis, ka tik ilgi! Zināšu, ka jāieplāno!

kastrolis said: ^aptuveni stunda

man gan sanāca 26,5 minūtes, ja 15 litri no 5 uz 68 grādiem uzsildīt ar 2,5 kW jaudu. Nu tas ir bez siltuma zudumiem.

es nerēķināju. man ir siltināts katls un ~4kW. vajag gandrīz stundu lai 35L 65C misa sāktu vārīties. bet zemākā temperatūrā mazāk zudumu. paskatījos pierakstos ka 20L iejavas ūdens ~30min uzsilst.

Man ir nelielais "Brewferm" katls (27 litri; 1,8 Kw). Misa 22 litru daudzumā no kādiem 60-70 grādiem līdz vārīšanai tiek apmēram 50 - 60 minūšu laikā.

Ja transports nepiečakarēs, tad ceturtdien BrūvēPats.lv saņem pirmos Grainfather brūvēšanas komplektus, cik sapratu trešais apdeits, kur vairs nav neviena "sākuma problēmu"

Viens nav vēl rezervēts!

Grainfather-1.png

Vakar vakarā uzvārīju pirmo brūvējumu.

Kopumā, ļoti apmierināts. Protams, brīnumi nenotiek un 6 stundas ieskaitot tīrīšanu ir jārēķina!!!

17litri iejavojamais ūdens ar 2kW no +8C uz +74C =57minūtes Beersmitā Grainfather profils būs jāpieregulē, jo 74C ūdeni nevajadzēja, max 70C, lai dabūtu 68C iejavojot. No 68C uz 75C =4minūtes

No 76C līdz vārīšanās =41minūte, tas ap 26litri.

Biju plānojis OG 1049, dabūju OG 1051 Tas labi, pieregulēšu..:)

Vēl dažus brūvējienus uzvārīšu, varēšu padalīties ar BeerSmith profilu priekš GrainFather.

Ar alu ari varesi padalities/samainities? ;)

Ja paliks pāri/sanāks tad protams..:)

Tavs Kolsh bija ļoti OK