AndisL četri lieli.
09.07.2016 Zaubes savvaļas kulinārijas festivāls
Ugis x2
Tāks, pašlaik izskatās, ka būšu viens, varbūt māsa vēl gribēs. Ir iespēja, ka kāds mani/mūs paķer no Rīgas?
Visticamāk mums būs problēmas ar alus daudzumiem, jo visiem ir karstā sezona. Man viens brūvējums gatavojas, cerams būs ok, plus vēl kāds medalus krājumos.
Kā mēs tur prezentējamies? Ok, padalam pa druskai alu, utt. Kādus katlus spaiņus ņemam? Uz vietas vāram? Varu kaut ko no saviem prastajiem katliem, spaiņiem paņemt. Ja vāram, tad mana aprīkojuma gadījumā prasās elektrība un gāze vai kāda malkas plīts, kur katlu karsēt.
Mūsu vakara pasēdēšanai varbūt kopistiski saorganizējam kāda kāda komerciāla alus padegustēšanu? Varbūt kas labs Rencim ir piedāvājumā? Kādu eiriku samestos, pačāpstinātu, gudri parunātu.
Sazinamies!
MartinsK said: Tāks, pašlaik izskatās, ka būšu viens, varbūt māsa vēl gribēs. Ir iespēja, ka kāds mani/mūs paķer no Rīgas?
teorētiski es varu cauri Rīgai izbraukt. gan jau sestdienā nekādi lielie sastrēgumi nebūs.
Man ari bus tikai (cerams) super svaiga ipa (vel kaķojas) un kads funky saisons, no krajumiem nez vai ko sagrabinasu pienaciga daudzuma. Par vakaru ideja laba, ja Rencis var sagadat, piedavajums Cash&Carry pietiekosi plash, samestos kopgaldam. Alu varit butu forsi (uz visiem vienu), tik ko ar to misu, var jau noslegta trauka pec tam vest majas un meginat likt raugu klat.
Vajadzētu precīzi sarunāt cikos mums jābūt Zaubē. Man būs līdzi kaste tumšais Žuks+Alusvedējs= 1. maijs manā izpildījumā un pāris kastes ar Bock. Viena prezentācijai, viena vakaram. Salikšu visu ledusskapjos, no rīta mašīnā vatenē un uz Zaubi. Alu ko dzersim vakarā vajadzētu nogādāt kādā pagrabā Zaubē. Ja galīgi švaki ar alu varu kādu kasti pagrabā salasīt vecos alus. Tur 50/50, jākorķē vaļā un jāskatās, bet aizvest gan nevaru, ja nu vienīgi līdz Alusvedēja pagrabam. Braucu ar Golfu, neko no katliem nevaru paņemt. Gan jau Rencim tur ir kāds pagrabs kur raudzēt, kurā tagad +18C. Stilīgi jau būtu uz ugunskura čuguna katlā. Pasākuma nosaukums jau kaut ko tādu prasa. Gāzes degļi, elektrība lai paliek citai reizei. Vajadzētu aukstumkasti un čuguna katlu, bet man nav neviena no šīm opcijām.
Aukstumkasti varu pakert (tapat alinus domaju vina vest)! Nu ja 12 sakums, tad man skiet par atru 10 ka Rencis teica, but tur- mums jau neko nevajag krameties, atsauj pudeli un dod garsot! :) Pusstundu atrak pilnigi pietiekami, man skiet.
Kuram vismazāk alus līdzi, tam jābūt galvenajam pie alus darīšanas. Principā sarunāju čuguna katlu 20 vai 25 litri ar statīvu atvedīs uz Zaubi. Tagad tikai jāvienojas vai vāram, un čuguna katlā? No Renča malka.
Nu vāram tad uz malkas. Būs vismaz interesantāk ;) Ūdens tur būs? Ja būtu elektrība, tad vismaz pārskalojamo ūdeni savā elektrotoverī varētu paralēli sildīt.Filtrējamo trauku varu paķert.
- Awaiting approval
Rudzīšu Jānis arī būs! Solīja arī ğeneratoru paķert, rezervei
Ūdens būs, malka ar nav problēma, elektrība būs no ģeneratora! Rudzīšu Jānis ar būs ar saviem brūvējumiem un sola paķert ģeneratoru rezervei! vienīgi mans pagrabs ir 3km no pasākuma vietas!
No komerciālajiem uz to laiku Bakuninam vajadzētu būt beidzot klāt un jaunums ir Anchor saisons un Timmermans gueze.
man plāns bija ņemt līdzi kegu un dzesētāju. ja ar elektrību tur pašvaki varbūt jāņem nevis elektriskais, bet gan paštaisītais ceļojumu variants. tiesa tam ir ierobežots darbības ilgums.
Rencis said: No komerciālajiem uz to laiku Bakuninam vajadzētu būt beidzot klāt un jaunums ir Anchor saisons un Timmermans gueze.
a alus viņiem nav?
Alusvedēj Rudzīša kungs ar ņems KEGu un dzesētāju, nav vajadzība pēc diviem un treilerī ar varēs KEGu pieslēgt. Treilerī būs gan ledusskapis gan saldētava tā kā ar alus atdzesēšanu ar nevajadzētu būt problēmām.
Cik forša rosīšanās. Gribu būt uzalus vārīšanas procesu- vai ir zināms laiks, aptuveni cikos to sāksiet darīt? :)
Kā Tu ieradīsies, tā sāksim! ;)
Hā hā hā, Mārtiņ
Tātad degustācijai tiks tirgotas maximums 300 biļetes!
mums vajag 300 litrus alus?
alusvedejs said: mums vajag 300 litrus alus?
Alusvedēj alus cik būs, tik būs labi:) Mēs tak nedosim pa 1L degustēt