bišķi vēlāk ierados un sākam...
Voblas 30.08.16. - aromātā sasmaka, sviedri, duļķaini izskatās, putas labas; garša- iesalaini, graudaini nekāda.
Kastroļa saison - patīkama, blāva krāsa, putas labas, garša skābeni-fenolīga, aromāts- mazas intensitātes, pasauss finišs, atsvaidzinošs.
MartinsK 5% bitteris - aromāts kā tipiskam mājbrūvējumam/misai ar nelielu zāļainu/pļavas apiņu noti, viegli miglaina krāsiņa, putas ciešami labi turas, garša patīkami viegli saldena, nedaudz apiņu pildījums, viegli dzertos tāds alus, sausums finišā, bet bitteri man neatgādina. Kā vienkārši gaišs eils patika.
Mildas laiks "Minhene un Pilzenis" - aromātā apiņi un puvums(medicīna), izteikts rūgtums, bet ir tas hlorofila/medicīnas efekts garšā, kas izjauc citādi potenciāli labu IPU. Defektus ārā un būs labs :)
Daiņa plastmasenē (kurā bija biezs putu plīvurs) - foršs aromāts, pampelmusa citrusīgumu atgādina (tas esot tas pats greipfrūts, bet manā bērnībā tie bija krietni lielāki un tie nebija pamelo). Putas glāzē nekādas, drusku skābenums. Labs sausums un paliekošs rūgtums, balanss starp ķermeni/dzeramību ļoti labs, apiņu pildījums(aka flavor) - uz zāļaino pusi.
Mans sidrs - piebildīšu tik, ka neapzināti labu noti piedeva sēkļiņas- drusku uz fenolīgu pusi.
Artūra un Gundara rabarberu - viens no vakara izcilniekiem, manuprāt; sarunās noskaidrots, ka iesals aptuveni 3-3.5kg, medus 1kg, rabarberu zapte ~ 3kg. Burvīgs skābeni/medus salduma aromāts, ļoti atsvaidzinošu garšu, krāsa blāvi citronūdenīga. Ak kā medus savijies ar rabarberiem un balansēts ar iesalu!
Artūra un Gundara saisons ar M27 - laba dzeramība, vieglu intensitāti, nedaudz sausu pēcgaršu, aromāts velk uz farmhouse pusi, bet bez bretanomicēm. Patika.
Uno zaļā pudele - aromāts vienkārši BOMBA!, pat Dučeses etiķainumu nedaudz atgādināja, i sīrupīgums saldens, i augļainums. Kompleksi! Bet garša mani nesavaldzināja- tāds monolīti vienkāršs tas skābumiņš, kaut arī patika.
MartinsK "Portrets Gen X" - tumši sarkans, putas nav, aromātā kakao/gaišā šokolāde, garšā kā pārsteigums pēc saldā aromāta skābenums. Sausumu nejutu. Drusku tāds off-flavorīgs.
Uno 9.4% impstouts - aromātā boozy, šķiet zaļš vēl arī no aromāta raugoties. Garšā viegls, nevelk uz tik grādiem, liegu mutesvāļu (aka smooth palate), nav raupjuma no dedzinātā/stipri grauzdētā iesala. Neliels sausums. Potenciāli ļoti labs.
Oskara 29.12.2015 impstouts - aromāts daudzsološs, domāju pat par stiprāka alko klātbūtni, šai aromātā tāds wow alu pamatīgums rodams, noturētība. Garšā viegls grauzdējums, ko pamatīgi balansē saldums no tumšas karameles/melases. Ķermenis tāds švaks, kas galarezultātā deva parasta stouta iespaidu.
Mārtiņa Andža 12% - aromātā mix starp riekstiem un žāvētām ogām, drusku skābenums. Grādu stiprumu jūt, silda iekšas, bet etilspirtīgumu gan nejūt. Ļoti sauss, pildījumā (aka flavor) stiprums izsit visu pārējo; manuprāt, ja bāze, iesalainība, ķermenis, saldums būtu pamatīgāk jūtami, būtu labs imperial brown ale.
Mans #55 - speciāli izvēlējos divas pudelītes ar vismazāko rauga nogulu daudzumu, jocīgi- bet šie nebija negaršīgi, kaut dilles par daudz, jo izbliež pārējos labumus- citrona un greipfrūta miziņas. Daini- tirgū nopērc diļļu bunti ar ziediem, tādas, kuras pāraugušās priekš zaļumiem, ziedi un gaišie dzinumi 'will do the trick'! Tik nepārdozēt.
PS: Labieša BA edition bija lielisks, ārpus konkurences, bet price/performance mani koriģēs noteikti.