Nesabrukušiem vēl jābūt Liepājai, laikam Naukšēniem, noteikti vēl daudziem. Vienīgais, ka mani pārsteidz visu brūžu milzīgais izmērs, nebija jau viņu saražotais apjoms tomēr pārāk liels, Rīga vienmēr kopš 19.gs. beigām ir dominējusi.
Kaut gan hvz. Ja pašlaik aptuveni viena mazā darītava=1% LV tirgus, tad pirms 100+ gadiem mazajām līdz 40% tirgus bija, iespējams mazāk.
Vispār no tā laika jebko saprast būtu grūti. Statistika arī praktiski nav, jo ar nodokli parasti aplika iesalu un gatavo produkciju pietiekoši vaļīgi uzskaitīja, nerunājot par kreiso produkciju. Alus bija vājāks un formula 1 kg iesala = 4l alus ne vienmēr ir aktuāla.
Patiesībā jau statistika ir reti sūdīga ar mūsdienās. Padomju laikos to slēpa, datus pārskatos manipulēja, jo padomju cilvēks oficiāli nedzēra; 90.ajos gados bija dafiga nelegālā (ja tic datiem, vienu brīdi vispār alu praktiski neražoja un nepārdeva). Tagad zem importa/eksporta slēpjās lielo aldaru iekšējās kustības, kur lietuvieši ražo alu ar Latvijas etiķetēm un otrādi.
Un gala rezultātā neko nevar saprast. Nav kā vāciešiem, pēdējais litrs uzskaitīts. :)