Andis said:
Es arī iedomājos, ka zaraza, pēc Tevis rakstītā, ka garšoja pēc vīna. Es vakar biju nopircis Piebalgas jubilejas alu, pagaršoju, un sajutu to, ko parasti. Sieva pagaršoja un teica, ka esot tāda vīna piegarša. Varbūt Tavs gadījums ir līdzīgs.
atis said:
Priekš piegaršām šis ir labs. Tie alus tiesnešu eksāmena materiāli.
Off-Flavor Flashcards (PDF) A set of flashcards covering the most common off-flavors/defects. They include how to recognize them and what to do about them. http://www.bjcp.org/docs/OffFlavorFlash.pdf
Linards said:
Uztaisīju... salvete iemērkta alū, saskarsmē ar jodu, iekrāsojās zilganā krāsā! Ciete?
Kāda varētu būt turpmākā rīcība?
Varbūt man kādā no traukiem ieperinājusies zaraza, un visu bojā... piem. filtrēšanas spainī. Vispār jau biju sapratis, ka dezinficēt vajag tikai tos traukus un instrumentus kuri būs saskarsmē ar atdzesētu misu, tapēc filtrēšanas spaini parasti uzreiz pēc lietošanas tikai izskaloju un viss. Mierā likties negribētos, process jau dikti man patīk, tikai... diemžēl rezultāta man nav :(
edgars said:
Laikam jau būs ciete. Domāju, ka glābjams nav, bet derētu noskaidrot cēloni. Cik ilgi pārcukuroji pie kādām temperatūrām?
Visu esi pareizi sapratis, dezinficēt vajag to, kas saskarsies pēc vārīšanas, tā kā filtrējamo dezinficēt nevajag.
Linards said:
Pēdējie divi:
I. Latvijas BIO (gaišais) 77% %
Kviešu 22%
Karamele 1%
50,0 C - 30 min.
69,0 C - 60 min.
76,0 C - 10 min.
OG - 1.056
FG - 1.018
II. Latvijas BIO (gaišais) 77%
Minhenes 22%
Karamele 1%
69,0 C - 60 min.
76,0 C - 10 min.
OG - 1.042
FG - 1.020
edgars said:
Abi nesanāca? Man nav ideju. Es visus savējos pārcukuroju 60min un līdz šim problēmu nav bijis.
Moš pamēģini ar leišu iesalu, tas ir muļķu drošs iesals ar kuru salaist kaut ko dēlī ir grūti. Manuprāt, Aizputes iesals prasa zinātnisku pieeju procesam, lai gūtu labus rezultātus. :)
janis said:
pie vainas ir Aizputes iesals. Kaut arī , es pēdējā laikā tikai no Aizputes taisu, bet man neviens alus nav sabojājies. Pēdējo brūvējumu taisiju ar dubulto dekokciju un izvilku rezultātu tādu pašu kā no leišu iesala. Tas nozīmē ka šim iesalam potenciāls ir tāds pats kā leišu iesalam, bet mēs viņu neizvelkam un protams ka tā nepārcukurotā daļa ir ciete. Viss skaidrs. Priekš lāgeriem šis iesals ir piemērotāks, jo nogatavinās pie zemas T un lāgerraugs lēnām dabon barības vielas ko ilgās nogatavināšanas procesā žļembāt. Un pateicoties zemajai T, citas zarazas nespēj pacelt galvu.
edgars said:
Jāni, moš iesācējiem nedod to LV iesalu, lai nečakarē prātu jau pirmajās reizēs :)