papakarlo Nav noslēpums, ka lielākā daļa mājbrūvētaju izmanto tikai vienu pauzi- pārcukurošanu, jo
1) proteīnu pauze nav nepieciešama dēļ labi modificētiem iesaliem
2) mešauts nodrošina labāku misas tecēšanu, ar ko, piemēram, man nav problēmu. Mashout arī deaktivizē enzīmus, bet vai to pašu nedara arī skalošana ar 79°C ūdeni?
3) cik esmu lasījis, ja ar pH viss ir kārtībā, tad acid rest nav nepieciešams.
Ja nepalaidu garām citas pauzes (ja neskaita krustnagliņu pauzi kviesīšiem), paliek pārcukurošana, kur abas amilāzes lielākā daļa mājbrūvētāju aktivizē vienā pauzē, bet tante laboratorijas halātā man teica, ka pils iesalam tas notiek 10 minūtēs. Laikam jāaizbrauc uz Kraukļiem, lai ar alus pudeli rokās var tevi un vēl kādu izprašņāt, jo man, saliekot kopā šo informāciju, sanāk, ka iejavošanai var pietikt ar 10 minūtēm.
Par 90°C- tā bija tikai interesanta informācija, mēģināt ar enzīmiem no pūšanas baktērijām (vai kā nu to dara) negribas. Par mītiskajiem tanīniem, kas parausies līdzi šajā temperatūrā, nemaz nerunājot 🙂