pašlaik izmantojam to ko bruvepats.lv piedāvā. Lēts un tīri ok. Bet sagurst ar laiku.
11,50Eur

image aizkorketajs-greta-26mm-780x975.jpeg

Nurmes čaļiem bij šāds, mehānika savādāka. Doma ir pamēģināt šādu.

image img-20170520-140341.jpeg

Par cik mums ir dažādas pudeles, ar dažādu augstumu, interesē šie rokas aparāti. Bez statīva.

Ko citi izmanto? Kāda laba/slikta pieredze?

Tad kad sāk sagurt, vajag izurbt tos plastmasas fiksatorus, lai metāla pusmēnešus var izņemt laukā un ar āmurīti uz līdzenas virsmas iztaisnot. Atpakaļ var ielikt arī uz otru pusi, lai sanāk jauna kontaktvirsma pret kakliņu. Pieredze rāda ka Bruvepats.lv pieejamie korķi ir visveselīgākie, man radi bija iešķiebuši dzeltenus korķus no citas bodes, tie bija bezjēgā cieti un tad gan ātri korķētājs gura. Man melnais korķētājs jau virs 2000 pudelēm ir aizspiedis un vēl divtik ies 🙂

man laikam gadus 5-4 ir tas Raivo aizkorķētājs - kopš 2x katram korķim uzspiežu, bezgāzis ir ļoti reti. Ne reizi neesmu izmantojis pirktos korķus

4 days later

es izmantoju tikai jaunus korķus. pirms kāda laika gretai viena ass sāka sprūst, nomainīju uz M5 skrūvi un viss kārtībā. ar šo minēto domāju ka zem 1000 aizkorķēts. spiežu tikai 1x un ne reizi nav bijušas aizdomas ka laiž garām.

3 years later

Vakardien greta saplēsa pirmo pudeli, pudele bija slaidā no laikam cēsinieka, kuras tā pat ne īpaši labi aizkorķējās, bet apskatot tuvāk, var redzēt ka aparāts būs sācis palēnām nomocīties un īpaši labāk vairs nebūs.

Sāku pamazām domāt par jaunu, laikam tomēr šoreiz gribu ar statīvu. Tāpēc jautājums, kādus lietojam? Kas patīk, ne pārāk? Vai bija vērts pāriet no gretas-veidīgā?

dzeruvaru
            mums ir šāds- ražotājs "FERRARI" ja kas!
            http://www.akciza.net/lv/aizkorketaji-uz-stativa/1808-metala-korku-aizkorketajs-o26-2931mm.html

drīksti piebraukt Zolitūdē, pašlaik pārsvarā jebkurā laikā, pamēģināt. Ļoti apmierināti esam kā strādā. Mīnuss- ir ērti ja visas pudeles ir viena augstuma. Bik neērta pārregulēšana- čakarīgi. Ir variants ka zem pudeles pamet dažāda biezuma finiera šaibas- tas būtu ērtāk... ideja ir jau gadu ka tā jādara...

Paldies, papētīšu. Būs plānos būt tuvumā, noteikti zvanīšu iepriekš.

Es Grietu (vienu un to pašu) lietoju jau gadus 7 - kopš Brūvēpats parādījās. Ir vairākām pudelēm kaklu augša ieplēsta, bet tas drīzāk pudeles defekts. Vienīgā nianse, ka es tagad 3x korķi ''aizspiežu'' - kad tikai vienu reizi to darīju, tad gadījās atgāzētas pudeles. Kad dažas tādas bija arī pēc 2x aizspiešanas, sāku 3x spiest. Izmantoju tikai lietotus korķus.

mums grietai pirmajā pusgadā atlocijās tā metāla virsma, kura satver pudeles kaklu no apakšas. Iespējams atslēga ir apjomā ko pudeļo....

Tā arī ir, plus jo problemātiskākas aizkorķēšanā pudeles, jo ātrāk Grēta nobeidzas. Kad korķēju tikai atlasītās BBH un mazākā apjomā viss uzspiedās ar pirmo reizi, kā parādījās pudeļu mikss, arī BBH sāka ne īpaši un pirmās reizes aizspiesties. Būs vien "plānotais nolietojums" pie vainas, to aizvalcēšanas detaļu izgatavojot no labāka metāla pats aparāts varētu vēl ilgus gadus strādāt.

To dzelzīti ielikām uz otru pusi, strādāja kādu laiku. Bet var jau izzāģēt ar ripiņu no rūdīta tērauda, vecā ussr zāģa kāda. Būs mūžīgs

Būs jāpapēta kas "materiālu kastē" mētājās, varbūt kā diy projekts pa vasaru aizies.

Man arī ir tas sarkanais Ferrari, viss ar viņu sanāk ļoti ātri un labi. Vienīgais mīnuss, jau pieminētais dažādais pudeļu augstums, bet var pārdzīvot.

Par to dzelzīti runājot - arī savulaik man viņš tika deformējies, izņēmu laukā un ar platu āmuru iztaisnoju. Lietojot Raivo korķus, turpmāk problēmu nav bijis. Vienmēr lieku svaigu korķi. Nokāvu sākotnēji ar akciza dzeltenajiem korķiem, tie laikam paši par sevi ļoti cieti.

rokas verķis - mazam apjomam (dzīvoklī stacionārais lieks verķis, kas aizņem vietu)
                          stacionārais - lieliem (tajā brīdī tas ir vismaz garaža utml, līdz ar to pie viena galda pieskrūvē un vieta nav tik liela problēma). Btw šajā gadījumā amortizācija uz 1 korķi stacionārajam protams ir lētāka, nemaz nevērtējot ātrumu....

sākām ar Grētu (how dare you), secinājām, ka kalpo ļooooti rupji rēķinot ap 10 000 pudelēm (ja smagi nemaldos) un tad sākas čakarēšanās, locīt plāksni, tas viss sāk ļurkāties......stacionārajam nav īsti dilstošās detaļas, joprojām kalpo tikpat labi kā pirmajā dienā. Lubrikantu iepūš kustīgajās detaļās, lai patīkamākas kustības un turpinam 😛

kaut kāds pirmais grietas veidīgais mums ar žuku salūza pie apmēram 3-4k pudeles. nebija problēmas ar kvalitāti, vienkārši nolūza kaut kas. ar no raivo pirkto grietu būs tikai kādi pāris tūkstoši aizkorķēti, ar kvalitāti nav problēmu. tikai vienu asi nomainīju jau pašā sākumā.

tfu, sajaucu. bija 1 gads - ap 3000. nesalūza, bet tā plāksne deformējās, viss ļurkājās......īsumā sakot - nekad vairs negribu ko tādu redzēt 🙂

Write a Reply...