Man pagrabiņā stāv nu jau gadu kādas 30 pudeles sarkanais Tērvetnieks, nu nedzer to neviens tāpēc arī stāv, termiņš jau augustā beidzies. Gluži ārā liet žēl.
Štukoju ko var darīt? Varbūt var saliet spainī, nokaķot un tad sapildīt pudeles ar ču ču raugu un cukuru? Kā Jums šķiet iznāks kaut kas? Varbūt citi ieteikumi?
Eksperimenti
kāpēc lai neiznāktu ?
ir dzerts Tērvetes Senču, kam pusgadu notērēts termiņš - pliks iesals bija palicis un ne miņas no apiņu garšas / rūgtenuma.
- Edited
Vobla Bet sagāzēšanai tāds variants derēs? Respektīvi nedaudz rauga ar cukuru?
sidram derēja, rauga instrukcijā tā arī ir rakstīts.
ir pat speciāli raugi nogatavināšanai / sagāzēšanai pudelē
Lūk viens eksperiments! Bildē ar 4 pudelēm divas vidējās ir viens un tas pats alus (SH PA ap 4,5%)!!! Pa vidu labajā pusē raudzēts ar US-05, a vidū kreisajā ar rozīnēm!!! Rozīnes piestartējās ļoti lēni, faktiski pēc nedēļas, jau štukoju ka jāliek klāt kāds cits raugs, bet tad tās sadzirdēja manas domas un sāka čakli strādāt. FG US-05 bij 1.010, a rozīnēm 1.001. Jau senāk mēģināju raudzēt ar vīna, šampanieša, sidra raugiem un tiem visiem ir raksturīga ļoti asa un pikanta nots gatavajā produktā, tā pat ļoti izteikta ir šajā eksemplārā. Un paskatieties kā mainās konsistence, krāsa un dzidrums! Bilde ar glāzi protams ir rozīņu alus.
Vobla Tai pudelei ar rozīņu raugu aizdomīgi burbulīši, tur gadījumā viss joprojām neturpinās, bet jau pudelē ar ciet korķi?
Par alus raudzēšanu ar "rozīņu raugu" es jau domāju kopš katru gadu raudzēju bērzu sulas. Varbūt esmu pāliī Voblai savu domu izstāstijis? Bet kā garšo? Asa, pikanta garša ir raugam T-56. Vai tāda paša?