Kega karbonizacija
Gaidīsim pēc nedēļas skatīšos.
- Edited
Vajadzīgs padoms. Iepirku no ķīniešiem pretspiediena pudeļojamo ietaisi. Kegs turēts zem 1.0 bar spiediena +5C nedēļu. Pie pudeļošanas atdzesēju kegu ldiz max zemai temperatūrai, nolaidu kegam spiedienu, un visu sistēmu saslēdzu uz 0.3 bar. Viss alus iet putās! Ko es daru nepareizi?
plus spiediens pudelē jāatbrīvo ļoti mierīgi un pakāpeniski (tas melnais apaļais kloķis sākumā jāatgriež ļoti pakāpeniski un nedaudz). Pudelē esošajai metāla caurulei jābūt maksimāli tuvu pudeles dibenam. Jo ātrāk trubiņas gals būs zem alus līmeņa, jo mazāk putu veidosies.
Man ir tieši tāds pats pretspiediena pildītājs. Ļoti neparocīgs, piņķerīga sistēmas saslēgšana. Tagad vairāk domāju par "growler filler" sistēmu, jo apnika ar šo uzparikti čakarēties. Un jā - bieži tā uzpilde bija ļoti sarežģīta, jo traki putoja alus.
Man ir tieši tāds pats un darbojas nevainojami,nav nekādas putas. Pildu pie 16psi. Pirms sāc pildīt izlaid alu cauri trubiņai uz pilnu klapi lai nebūtu burbuļi caurulīte.
Man ir lieka Ķīnas Blichman beer gun kopija pāris reizes lietota, ja nu kāds plāno sūtīt.
20eur Ķekava
Vienkāša alumīnija vai ņeržas muciņa apvilkta ar plastmasu 20.litri. Aukšā skrūve apakšā krāniņš. Senāk tādas Lāčplēsis izlejamo tirgojis.
iegremdē dīķī un paskaties, vai neburbuļo. Man jau šķiet, ka ar tējkaroti litram pietiek - cik tur grami ?
Neticās, ka nehermētiskums pie vainas. Es vairāk domāju, ka dēļ mucas uzbūves, alus nesasniedza pietiekamu temperatūru, lai raugs atsāktu intensīvi rūgt + sabērtais cukurs varēja salieties vienā masā un kļūt raugam grūtāk pieejams. Bet kā jau minēju gaidīšu nedēļu, tad skatīšos rezultātu.
Ints 100% laiž garām, pat pie reāli zemām temperatūrām raugs pamazām, bet strādā. It sevišķi Tev tur lagera raugs. Es pārlietu alu pudelēs ar jaunu cukura daudzumu, bet muciņu pārbaudītu, kaut vai ieberot pārsimts gramus cukura, parasto maizes raugu un kā jau rakstīja BOD, pabāžot zem ūdens, gan jau blīves nobeigušās, redzēsi kur burbuļi aiziet.
- Edited
Pat uzreiz var pateikt kur meklēt, ja muca stāvēja ar vietu kur "skrūve" augšā, tur arī skaties, gan blīve veca vai vispār nav
Spiediens tāda lieta, pieteik ar sīku nenoblīvētu šķirbu, lai viss smuki izpūstos, laika tur Tev ir bijis pietiekami.
Un man liekas, labāk nopirkt uzreiz normālu kegu, es paskatījos bildes, ir aizdomas, ka tās ir kaut kādas vienreizējās, nav brīnums, ka laiž garām bez visu plastmasu nomaiņas.
Hermētiskums nebija vainīgs. Tagad ir sagāzējies. Pirmais kauss tikai ar putām. Alus duļķains un mazliet saldens. Tagad uz pagrabu, lai gatavojās. Lai varētu muciņā piedīt vajag vairāk pieredzes. Pēc plāna uz Jāņiem muciņai vajadzēja otro lējumu uzņemt, bet izskatās, ka nepaspēs.