Nē, ar veikala cukuru viss OK, es beļģiem esmu licis gan dažadus brūnos/nerafinetos cukurus, tripel un blond esmu vārījis ar parasto balto cukurbiešu cukuru, gan arī paštaisītu invertcukuru (inverteju ar citronskābi), viss OK. Cukuru esmu pievienojis līdz pat 20% no fermentējama daudzuma.
Ar šo "skābuma" problēmu saskāros, kad nolēmu uztaisīt tieši candi, jo invertcukurs īsti nav tas, kaut gan cik esmu lasījis angļi lieto savejiem aliem, kuros izmanto raugus ar nelielu norūgšanas dziļumu.
Kandi sanaca super, man nav "oriģināla" ar ko salīdzināt, bet smarža kā karamelei, nevis dedzinātam cukuram. Teiksim salīdzināšanai, kā karameļu glazūra Kārumam vai Pola saldējumam smaržo, tikai intensīvāk, Garšoja arī lieliski - karamele bez jebkāda skabuma pēcgaršā. Pēc fermentācijas alus bija ļoti OK, tikai tas skābums pēcgaršā visu sabeidza.
Stulbākais ir tas, ka pirmo ar šo candi es varīju dzērveņu saisonu un visu norakstīju uz to, ka pievienoju par daudz dzerveņu sulu, attiecīgi uz entuziasma uzvarīju vēl dubbeli, blond un sidram klāt pieliku. Tagad viss tas kanalizācijā 🙁