Agnis Žēl man, ka tev tik smagi nācās pārstāvēt kuplas viedokli :-
Kurā brīdī es teicu kaut ko par to ka bija smagi!?
BOD Problēma, ka tu uzskati, ka Saisonam jāsmaržo kā zirga deķim :p Man Saisons ir Beļģu Pilsnera ekvivalents - sauss, ar jūtamu apiņu piegaršu (kaķis saisonam ir tradicionāls). Saisons ir diezgan izplūdis žanrs (lauku alus, tā teikt).
Nu redzi , Daini, katram savs. Es tikai atšķirībā no tevis nesaku, ka tev tā ir problēma. :p
Lielie stila eksperti! Kādu risinājumu jūs piedāvāsiet? Nogaršot simpadsmit tirgū pieejamos saisonus, lai varētu piedalīties žūrijā? Neaizmirsīsim, ka šajā konkursā netiek doti punkti, procenti u.t.t. Tā pat kā mūsu konkursos, labākais , t.i. uzvarētāju alus tiek noteikt pēc principa garšo/negaršo. Atkārtošos, es un jūs par šo alu pēc tam maksāsiet naudu. Tad nu pēc tā, un savas izpratnes par Saisonu es arī vērtēju. Man personīgi nebija nepieciešamības uzlikt kaut kādu etalonu, jo tā pat kā daudzi es zinu kā garšo saisons. Bet žūrijā bija cilvēki kam nebija par to izpratnes, un Duponts manuprāt lieliski raksturo vārdu "saison" ! Kopš 2012. gada nevienas diskusijas par neatbilstīgu vērtēšanu KUPLAS pasākumos, bet jau otro gadu Mežpils Proves vērtējums neesot viennozīmīgs. Bet interesantākais ir tas, ka MP un Kuplas pasākumu konkursos kritēriji ir līdzīgi. Tad jau sanāk, ka nepieciešams apšaubīt arī piemēram tā gada konkursu kad par Angļu bittera "etalonu" tika ņemts Fullers ESB, jo ir tak dikti daudz citu biteru kas negaršo kā Fullers. Tak saprotiet reiz, ka šis ir "for fun" pasākums. Te nevienam medaļas uz etiķetes netiek spraustas. Uzvarētājs saņem balvu, MP tā ir lielāka, mūsu pasākumos mazāka. Bet galvenais ir tas, ka tiek veicināta alus darīšanas kultūra, izpratne par to ka alus nav tikai gaišais un tumšais. Bet nē redz... Linards ne tā vērtēja, un Mežpils ne tā organizēja! 😃
Agni, kā tad beigu beigās bija, Mežpils Fricis bija waisbīrs?
Tiekamies Aucē, un varēsiet apliecināt savu stilu izpratni ne tikai vārdos, bet arī darbos!