Iesākšu ar pozitīvo – bija daudz labu un ļoti labu alu, kā arī jaunatklātu darītavu, kā: BEVOG, PIVZAVOD 77, NEW RIGAS, MONYO un ČAŠA. Arī jau pārbaudītas vērtības, kā BAKUNIN, MALMO un ALEBROWAR nelika vilties. Telpas plašas un nebija problēmu atrast kur piesēst vai jāmīņājas rindā pie WC. Ari rindā pēc alus nevajadzēja nīkt, jo 45 darītavas ir daudz (par neatbraukušajām - maza bēda - parasti 1-2 neatbrauc) un pārsvarā tās 2 cilvēki apkalpoja.
Uzskaitījumā mīnusu sanāks daudz, bet tas nemazināja piedāvātā alus kvalitāti.
1) No viesiem apmeklētajiem alusfestiem, šis ir pirmais, kur neļāva ienest neko ēdamu un dzeramu (arī ūdeni vajadzēja izliet ārā). Nekādas informācijas par to nebija ne uz biļetes, ne mājas lapā.
2) Barošana bija ļoti skumīga – tikai tako: 3.50 ar vistu / 4.50 ar pīli un pārcenots kroga standartpiedāvājums: ķiploku grauzdiņu pa 3.00, sīpolu gredzeni pa 3.50, kalmāru – 4.80. Lētākais - laikam frī kartupeļi pa 1.50. Tako bija garšīgs, bet porcija neliela un man pa asu. Dakšiņu bija speciāli jālūdz.
3) Nav pirmais alus pasākums, kur muzikālais priekšnesums šķiet lieks, bet tas nu tā – vien 2x klusāk varēja fona troksni nogriezt, ja ne visas 3x.
4) Ideja par alus sesijām man pati par sevi ne visai tīk – lieks stress, jo jāsarauj interesantos alus pagaršot un bieži tiek sajaukts sesiju alus no darītavu puses – pieslēgts kaut kas no nākamās sesijas, vai pat dienas. Un, ja izrādās, ka sesijas ir atceltas, tad no alus saraksta vairs maza jēga – sestdienas sākumā puse vēl tirgoja piektdienas alu.
5) Par alus sarakstu runājot – alus darītavas vajag alfabētiskā secībā (valstu piederību norādīt papildus ir labi, bet kārtošana pēc valstīm neko nedod, jo tā neko neliecina par darītavas un alus kvalitāti). Pie darītavas pieraksta kārtas numuru, kas atbilst tās loģiskajam izvietojumam pie stendiem (ja ir daudz stendu grupu, kā Ķīpsalā, tad arī grupas numuru norāda, piem. pirmajai grupai - 11, 12, 13 … 17; otrajai – 21,22,23 …27 utt.). Ar visu stendu shēmu, arī otrajā dienā bija jāpēta, kur ir vēlamā darītava.
6) Papildus mājīgumam vajadzētu stendu starpsienas novāks, lai labāk raisās komunikācija starp aldariem un arī apmeklētājiem – arī pārskatāmība uzlabojas.
7) Daudz darītavu ir labi, no vienas puses, bet pietiku ar 25-30, jo tāpat tik pusi no kārotā sanāk nogaršot.