Pēc pāris dienām ir RIGA CRAFT BEER WEEKEND 2019 (Kīpsalas iela 8)
http://rcbw.lv/lv/
Publicēto sarakstu optimizēju uz 4.gab. A4 lapaspusēm - varbūt noder (manus švīkājumus paši dzēšiet):
rcbw2019.xlsx
Pēc pāris dienām ir RIGA CRAFT BEER WEEKEND 2019 (Kīpsalas iela 8)
http://rcbw.lv/lv/
Publicēto sarakstu optimizēju uz 4.gab. A4 lapaspusēm - varbūt noder (manus švīkājumus paši dzēšiet):
rcbw2019.xlsx
Iesākšu ar pozitīvo – bija daudz labu un ļoti labu alu, kā arī jaunatklātu darītavu, kā: BEVOG, PIVZAVOD 77, NEW RIGAS, MONYO un ČAŠA. Arī jau pārbaudītas vērtības, kā BAKUNIN, MALMO un ALEBROWAR nelika vilties. Telpas plašas un nebija problēmu atrast kur piesēst vai jāmīņājas rindā pie WC. Ari rindā pēc alus nevajadzēja nīkt, jo 45 darītavas ir daudz (par neatbraukušajām - maza bēda - parasti 1-2 neatbrauc) un pārsvarā tās 2 cilvēki apkalpoja.
Uzskaitījumā mīnusu sanāks daudz, bet tas nemazināja piedāvātā alus kvalitāti.
1) No viesiem apmeklētajiem alusfestiem, šis ir pirmais, kur neļāva ienest neko ēdamu un dzeramu (arī ūdeni vajadzēja izliet ārā). Nekādas informācijas par to nebija ne uz biļetes, ne mājas lapā.
2) Barošana bija ļoti skumīga – tikai tako: 3.50 ar vistu / 4.50 ar pīli un pārcenots kroga standartpiedāvājums: ķiploku grauzdiņu pa 3.00, sīpolu gredzeni pa 3.50, kalmāru – 4.80. Lētākais - laikam frī kartupeļi pa 1.50. Tako bija garšīgs, bet porcija neliela un man pa asu. Dakšiņu bija speciāli jālūdz.
3) Nav pirmais alus pasākums, kur muzikālais priekšnesums šķiet lieks, bet tas nu tā – vien 2x klusāk varēja fona troksni nogriezt, ja ne visas 3x.
4) Ideja par alus sesijām man pati par sevi ne visai tīk – lieks stress, jo jāsarauj interesantos alus pagaršot un bieži tiek sajaukts sesiju alus no darītavu puses – pieslēgts kaut kas no nākamās sesijas, vai pat dienas. Un, ja izrādās, ka sesijas ir atceltas, tad no alus saraksta vairs maza jēga – sestdienas sākumā puse vēl tirgoja piektdienas alu.
5) Par alus sarakstu runājot – alus darītavas vajag alfabētiskā secībā (valstu piederību norādīt papildus ir labi, bet kārtošana pēc valstīm neko nedod, jo tā neko neliecina par darītavas un alus kvalitāti). Pie darītavas pieraksta kārtas numuru, kas atbilst tās loģiskajam izvietojumam pie stendiem (ja ir daudz stendu grupu, kā Ķīpsalā, tad arī grupas numuru norāda, piem. pirmajai grupai - 11, 12, 13 … 17; otrajai – 21,22,23 …27 utt.). Ar visu stendu shēmu, arī otrajā dienā bija jāpēta, kur ir vēlamā darītava.
6) Papildus mājīgumam vajadzētu stendu starpsienas novāks, lai labāk raisās komunikācija starp aldariem un arī apmeklētājiem – arī pārskatāmība uzlabojas.
7) Daudz darītavu ir labi, no vienas puses, bet pietiku ar 25-30, jo tāpat tik pusi no kārotā sanāk nogaršot.
Monyo jau bija VAFā tač.
Mani patīkami pārsteidza Apynys. Laikam dēļ nosaukuma, bet vienmēr viņus dzirdot bija šķitis, ka viņi kaut kādus garlaicīgos alus taisa, lāgerus, bitterus un tādā garā, bet izrādās, ka kaut ko smagi esmu sajaukusi, jo visi ali bija diezgan feini, žēl, ka bija tikai 4 nevis 8. + vēl sidrs un meads no Peninuki Napsikoda bija riktīgi labs.
Bet kopumā man gan šķita, ka ir baigi maz ko dzert, VAF alus izvēle šķita krietni labāka kaut kādu iemeslu dēļ. Likās, ka bija diezgan daudz darītavu, kurām garām ejot, iemetu aci alus sarakstā un nācas vien iet tālāk.
Arī neesmu sesiju fans + neviens laikam nezināja cikos tad sākas nākamā sesija un kad jāmaina alus.
Kaut kur jau fb kāds rakstīja, bet labirintiskais izvietojums bija galīgi garām. Vietas bija riktīgi daudz, varēja mierīgi rindiņās visus salikt.
Forši jau, ka rindās pēc alus nav jāstāv, bet cilvēku daudzums bija baigi švaks.
Kopumā šķita vājš festivāls, bet nu gan jau nākamgad iešu atkal, brīnos tik, ka kāds viņu plāno organizēt.
Monyo VAFā bija visādi mucotie 12% - neko nepagaršoju.
Sesijas tika atceltas (dēļ zemā apmeklējuma).
Apynys viens no pirmajiem Lietuvā kārtīgu IPA uzražoju (šīgada versija gan pašvaka).
kuri no lv mājbrūvētājiem bija ar savu alu?
neko savu ienest neļāva - tāka - neviens ....
oficiāli bij paradzēti 8 lv mājbrūvētāji, katram viens kegs.
PeterisT Aha, arī neiedvesmoja. Kaut kā metāla krūzītes vairāk asociējās ar tēju/kafiju un pārgājieniem, bet ne alus degustēšanu/baudīšanu.
es pardošu biļeti Tagad! No šitāda tak nevar dzert alu. FU!
Bet, ja nopietni, šādi aprīļa joki galīgi nav smieklīgi! Ir lietas, ar kurām jokot nedrīkst!
Par alus sarakstu- gribu dzirdēt diskuijas. Vinmēr palaižu labāko garām. Kas ir MUST sarakstā jāliek???
Liekas šādas būs glāzes
riga-pours-2019-festival-beer-list.xlsx
Ja nu kādam interesē.
Nedaudz pārveidoju uz divām lapām un pieliku aknu cirozes aplikācijas untappd vērtējumu.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1H6uFihG7f0Jdml1gqnQUxmip8gubkM6ZflbB6t1xRvU/edit#gid=0
es sarakstīju TTO, plāns ir doties sirojumā pēc plāna NURME-BeerFox-Alķīmiķis-vecrīga
vakarā papildināšu kad sanāks
Man jau šķiet, ka tie Untappd vērtējumi šajā gadījumā bija visai bezjēdzīgi - gandrīz visam importam virs 3.5 un imperiāļiem virs 4 (salīdzinājumam, LV pagājsgada TOP 50 noslēdz Pinefruit ar 3.59 un pirmais ir DDH IPA ar 3.89).
Festā, kā jau parasti, uz IPA spiedīšu, pa starpām ko interesantu no tumšajiem un augļu aliem ielejot - kādi 30 interesē.
Šodien plānā Nurme, Celle, Alķīmiķis - tā paagrāk, lai līdz 19.00 paspēj vēl kautkur paēst. Tad ieskriet EasyBear (ar festa biļeti pirmais alus par brīvu) - varēs nedzertos Amager ievērtēt. Fiksi Destilers vienu IPA ievērtēt un Miezī uz ilgo palikšanu - 7 ali tur interesē.
man vairāk interesēja stili, jo tajā FB bildē neko vispār nevarēja salasīt. Piekrītu tas Untappt cipars tāds bulšits laikam... Es būšu bik pēc 19 Nurmē