Zelcs Jau iepirku 2 gab cornelius kegus, gaidu vēl dažus atlikušos aksesuārus no aļika - jāsagaida ņeržas burbuļus, kurus uz silikona šļaukas pieliek standarta šķidruma caurules vietā.
Paurbjoties internetā un saliekot visu kopā, mans plāns pagaidām ir tāds:
- Leju misu abos kegos, fermentēju zem min spiediena un ūdens vannā temperatūras kontrolei (atradu celtniecības veikālā melno, kā reiz pēc vajadzīgajiem izmēriem, lai abi kegi ielien).
- Kad viss norūdzis, taisu cold crash ar 5 - 7 psi kegā, lai nesūc iekšā gaisu, tad dodu pāris dienas visam nosēsties.
- Pēc tam atstāju uzsilt lidz istabas temperatūrai, lēnām nolaižu spiedienu, lai neuzrautu atpakaļ biezumus. Ja apiņoju, tad šajā brīdī iemetu sausās apiņošanas filtrus. Pagaidām ideja ir tos iekarināt smalkā mono makšķerauklā vai zobu diegā ar atsvaru kega ārpusē un tad uzlikt vāku. Ja nederēs, atradīšu kur iemetināt kega vākā cilpu.
- Kad pienāk brīdis pudeļot, pievienoju šļauku pilnu ar starsanu un pudeļošanas puļķi un uz pašteci caur pārtaisīto šķidruma savienojumu sākot no augšas saleju visu pudelēs. Alus šajā brīdī ir kegā bez spiediena.
Ja nelikt apiņus, tad alus skābekli redz tikai pudeļošanas brīdī. Paraugus varu ņemt caur šķidruma savienojumu ar krānu. Kaut vai putu veidā, tas nekas, es varu pagaidīt kamēr saguļās. Alu reāli noleju no augšas, varbūt kādu litru pazaudēšu, bet tas maz uztrauc, ja pārējais viss ir super tīrs.
Ja kādam ir aizdomas, ka tas nestrādās, lūgums neklusēt 🙂