Man gribētos pamazām pāriet no plastmasas fermentieriem uz ko citu, tā kā stiklu neizskatu par variantu mājās (stikta pieredze), tad atliek nerūsējošais tērauds. "Gatavie" fermentieri padārgi, skatos, ka Brulospohy fermentācijai izmanto 19 L Cornelius kegus, tā kā mans katls ir 40 L tādi divi būtu ideāli, kā reiz pieliet līdz ūkai un biezumus atstājot katlā.

Varbūt kāds var pastāstīt šādas lietas -

1. Cik grūti pielikt corny kegam hidro aizvaru?
  2. Kā ar kopšanu, iekšā tik var normāli? Izjaucas bez spec instrumentiem?
  3. Vai ir vērts? Vai tā pat nonākšu līdz "īstajam" neržas fermentierim?
  4. Kur var nopirkt labus lietotus? Nošmulētus iztīrīšu (labāka dzīve, caur labāku ķīmiju 🙂 ), bet lai tehniski labā stāvoklī.

Korny kegi tieši apjoma/izmēru dēļ, un ar vāji iespējamu nākotnes perespektīvu pļumpalu pildīt kegā.

Visiem paldies 🙂

Jā, arī pagaidām vienīgais ko atradu. Foršāk protams, ja varētu apskatīt pirms iegādes, bet ja nobriedīšu un nebūs citu variantu, tad paņemšu tur.

No vietējiem neviens netirgo nost?

image ed33f658-b575-419c-b0e6-764e09a76fde.jpeg
      Redz, kur mani, sūtīti no Pruulikeskus (lietotie), stāvoklis ļoti labs, zem spiediena + līdzi mazās rezerves gumijas.

MME Izskatās ļoti labi! Kam izmantosi? Glabāšanai vai fermentācija?

• MME replied to this.

Varēsi lūdzu nofotogrāfēt savu setapu? Un linkus uz vekaliem, ja saglabājās?

• MME replied to this.

Es domāju beer gun, vai te uz vietas, vai sūtīji no kurienes?

Un vēl tāds jautājums, vai es pareizi domaju, ka var izdarīt šādi -

1. Fermentējam zem spiediena, sagaidam kamēr fermentācija ir pabeigta.
              2. Ar kegā esošo spiedienu raugs u.c. zupa ir nosēdusies kompakti kega apakšā.
              3. Cold crash un izmantojot kegā esošo spiedienu nolejam biezumus.

Man ļoti iepatikās ideja, ka zem spiediena var fermentēt pie augstākas temperatūras, gan paātrinot procesu gan beigās iegūstot mazākus esterus u.c. rauga blakusproduktus + raugam vajadzētu kompakti nogulties un būt iespējai pārliet uz pudelēm jau super tīru alu.

Vienīgi jautājums par dry hop, kā šajā gadījumā rīkoties, bet domāju tas būtu vienkārši atrisināms pievienojot apiņus pirms fermentācija vēl nav pilnībā beigusies, lai raugs varētu uzdzīt spiedienu atpakaļ.

a month later

dzeruvaru Vai ir jau iekrāta kāda pieredze ar fermentēšanu kegā? Es te pagaidām teorētisko pusi izzinu. Un nonācu pie pārdomām: vai teorētiski būtu iespējams sapildīt tukšā kegā ogļskābo gāzi tādā apjomā, lai ar to vēlāk pietiktu pilna kega izspiešanai sapildīšanai pudelēs?
                Es pagaidām apsveru iespēju iegādāties 2 cornelius kegus, bet vēl nemeklēt CO2 balonu. Ir aptuveni skaidrs kā noraudzēt alu kegā (ar hidroaizvaru vai ar spunding valve). Bet kā vislabāk norūgušo alu pēc tam iedabūt pudelēs?

Zelcs spied iekšā co2, alus nāks ārā. Elme MEsser ja kas dod balonus bez īres. Iemaksā drošības naudu balona vērtībā, un turi pie sevis kaud 10 gadus. Apnīk spēlēties- atdod atpakaļ un saņem $$. Manuprāt ļoti OK piedāvājums.

Zelcs Jau iepirku 2 gab cornelius kegus, gaidu vēl dažus atlikušos aksesuārus no aļika - jāsagaida ņeržas burbuļus, kurus uz silikona šļaukas pieliek standarta šķidruma caurules vietā.

Paurbjoties internetā un saliekot visu kopā, mans plāns pagaidām ir tāds:

1. Leju misu abos kegos, fermentēju zem min spiediena un ūdens vannā temperatūras kontrolei (atradu celtniecības veikālā melno, kā reiz pēc vajadzīgajiem izmēriem, lai abi kegi ielien).
                  2. Kad viss norūdzis, taisu cold crash ar 5 - 7 psi kegā, lai nesūc iekšā gaisu, tad dodu pāris dienas visam nosēsties.
                  3. Pēc tam atstāju uzsilt lidz istabas temperatūrai, lēnām nolaižu spiedienu, lai neuzrautu atpakaļ biezumus. Ja apiņoju, tad šajā brīdī iemetu sausās apiņošanas filtrus. Pagaidām ideja ir tos iekarināt smalkā mono makšķerauklā vai zobu diegā ar atsvaru kega ārpusē un tad uzlikt vāku. Ja nederēs, atradīšu kur iemetināt kega vākā cilpu.
                  4. Kad pienāk brīdis pudeļot, pievienoju šļauku pilnu ar starsanu un pudeļošanas puļķi un uz pašteci caur pārtaisīto šķidruma savienojumu sākot no augšas saleju visu pudelēs. Alus šajā brīdī ir kegā bez spiediena.

Ja nelikt apiņus, tad alus skābekli redz tikai pudeļošanas brīdī. Paraugus varu ņemt caur šķidruma savienojumu ar krānu. Kaut vai putu veidā, tas nekas, es varu pagaidīt kamēr saguļās. Alu reāli noleju no augšas, varbūt kādu litru pazaudēšu, bet tas maz uztrauc, ja pārējais viss ir super tīrs.

Ja kādam ir aizdomas, ka tas nestrādās, lūgums neklusēt 🙂

Par cold crash pirms dry hop, mērķis ir nosēdināt maksimums rauga, jo 101% raugs paņem ļoti daudz apiņu eļļu nokrītot lejā. Mani vispār neuztrauc kāda apiņu kripata vai necaurspīdīgs alus dēļ liela daudzuma apiņu eļļām pudelē, kā apiņu aromāts rauga slānī pudeles apakšā.

Zelcs Jā, šos arī domāju, lai nav jāmokās ar biezumiem. Es gan papildus vēl lielāka diamatera silikona šļaukas pasūtīju, jo cik sapratu, ka esošā iet iekšā metāla caurulēm abos galos, vēl vairāk samazinot caurteces diametru.

Ja izdomātu kā burbuļa galā piestiprināt filtru, varētu apiņus bērt kegā pa tiešo, bez dry hop kapsulām