Labprāt iemēģinātu, vai ir zināms kur var iepirkt? Igauņi lallemand tirgo, laikam jāpajautā viņiem pie nākamā pasūtījuma....

    "This yeast produces a very acidic beer, with final beer pHs in the range of 3.0 and lactic acid in the range of 8 – 15g/L. " Pēc manas pieredzes - ph 3.0 ir ļoooti skābs. Mani mērenākie skābuļi ir bijuši ph 3.7-3.8. ph 3.2-3.3 jau ir robeža, kad man skābulis sāk šķist nebaudāmi skābs.

    Bet nu varbūt tur viss kopā dod tādu rezultātu, ka alus tomēr ir patīkami skābs, nevis šausmīgi skābs.

    P.S. "bioengineered" - tas ir ģenētiski modificēts organisms vai tomēr nē?

    P.S.S. Info par jauno raugu rāda tikai ASV mājaslapas versijā. Eiropas mājaslapas versijā nav nekāda info par šo raugu. Tirgošanos sāks štatos, jo tur vairāk mājbrūvētāju? Vai arī ASV ir liberālāka likumdošana attiecībā uz "bioengineered" lietām?

      bioengineered skan nedaudz lietotāja ausīm merīgāk kā genetically modified/GMO. tur aprakstā arī ir rakstīts ka "pielipinājuši" raugam īpašību no kautkāda cita skābuli veidojoša organisma.

        17 days later

        Sourvisiae® contains a single genetic modification, a lactate
        dehydrogenase gene

          Diemžēl pašlaik nav pieejams mazajos iepakojumos, ja nu kāds brūzis nopērk, tad ļoti labprāt nedaudz iegādātos. Vai arī varam sastiķēt? Mums interesētu max 100 grami.

          Thanks for reaching out the sourvisiae is currently being sold in 500g bricks!

            2 months later

            Jauns skābuļu raudzēšanas "sausais raugs" WildBrew™ Helveticus Pitch:
            https://www.lallemandbrewing.com/en/united-states/product-details/wildbrew-helveticus-pitch/

            WildBrew™ Helveticus Pitch is a ready-to-use dried bacteria, a strain of Lactobacillus helveticus specifically selected for its ability to produce a wide range of sour beer styles. In comparison to WildBrew™ Sour Pitch, the new bacteria produces a more intense citrusy flavor at higher temperatures. Additionally, WildBrew™ Helveticus Pitch will deliver unmatched consistency, effortless application, fully assured performance and unparalleled purity for brewing the sour beer style of your choice.

            WildBrew™ Helveticus Pitch is recommended at a dosage of 10g/hl to pour directly into the unhoped wort.

            WildBrew™ Helveticus Pitch is part of a wider set of solutions for sour beer making, which also includes the newly launched bioengineered Saccharomyces cerevisiae yeast Mascoma Sourvisiae® that can produce lactic acid and ethanol simultaneously.

              Igauņi no pruulikeskus, es tur pērku. Sour Pitch tur jau labu laiku ir, mēģinājis pats gan neesmu, varbūt vasarā kaut kad.

                @janis s#209481 jā, jautājums tikai par glabāšanu. Ražotājs saka, ka atvēri paciņu-izmanto. Cik reāli iespaido, ja pusi paciņas aiztaisa, ieliek ledusskapī un 1/2gadu glabā?

                Mēs sidra raugu gadu atvērtu glabājām, viss ir OK, strādā labi...

                  Es kaut kur tiko lasiju, ka Lallemand saka, ka fiksi aizvākota un pareizajā temperatūrā glabāta paciņa ir lietojama līdz pat norādītā termiņa beigām. itkā esot pārskatījuši/pārtestējuši un mainījuši savu viedokli. Mājas lapā gan tā nav norādīts, tur vecā info par laikam 4 dienām. Cik no visa sapratu, galvenais neļaut piekļūt skābeklim.

                  P.S.
                  Nelamā Elme Messer, tur viņiem visi klienti tagad laikam lasa to saraksti 😃

                    Iesākumā bija tēze, ka "alus drīkst būt nedzidrs, ja vien ir garšīgs". NEIPA pirmsākumos. Tagad jau radīti speciāli produkti, kuru pamatmērķis ir panākt, lai alus ir nedzidrs. Štrunts ar garšu.

                      Nav jau nekas jauns, bet laikam beidzot pieejams "mājbrūvētāju" iepakojumā. Jau biju te postējis linku pirms laika, tur bija Nīderlandes ražotājs.

                      Galvenais jau pārdot to ko pircējs vēlas, gribat necaurspīdīgu, saņemiet 🙂

                        7 months later
                        a year later

                        https://www.lallemandbrewing.com/en/united-states/product-details/lalbrew-farmhouse/

                        Beidzot non-diastatic saizona sausais raugs!

                        LalBrew Farmhouse™ is a non-diastatic hybrid that has been selected to make saison-style and farmhouse style beers. This product is the result of the research and development work of Renaissance Yeast in Vancouver BC, Canada. LalBrew Farmhouse™ was selected using the most advanced breeding techniques. The Renaissance research team used classical and non-GMO methods to remove the STA1 gene, responsible for the diastatic activity of Saison yeasts. Care was taken to retain normal brewing sugar utilization to produce dry saisons. Additionally, the patented technology from University of California Davis (USA) ensures that the strain will not produce sulfurous favors, therefore enhancing the saison yeast aroma characteristics.

                        Write a Reply...