Padomāju, ka man gribētos kaut kādu ziemas alus pasākumu. Kaut kas no mājbrūvējumiem, kaut kas no komerciālajiem mazajiem brūžiem, stipri nekomerciālu - bez lielām izmaksām, formātā - mājbrūvētāji + neliels skaits viesu. Ar labu tumšo alu.

Bija doma, ka varētu uztaisīt kopīgu vienkāršu tēmu, piemēram, porteris - tad pāris mēnešu laikā nobrūvēt, atnest savējos, iedzert patīkamus komerciālos paraugus. Gribas atrast iemeslu izvilkt no pagultes vismaz 4 gadus nelietotus katlus 🙂

Kaut kādā martā, piemēram. Rīgā.

Ļoti laba doma, jo vasaras pasākumā vismaz es nevēlos degustēt imperiālos stoutus, porterus un miežvīnus. Ziemā vai agrā pavasarī - tieši laikā.

Imperiālos stoutus droši vie nesanāks laika nobrūvēt. Paskatījos 2013.gada tēmu https://kupla.lv/d/2123-tumsa-alus-pasakums-ziema un varētu mazliet atkārtot šo formātu, ka var nest gan svaigi brūvētu, gan jau nogatavinātus alus, kuru nav žēl vismaz dažus litrus degustācijām atdot. Tādā gadījumā gan stila robežām jābūt ļoti plašām.

Labieša "Līgo ziema" neder vaitad?
        Pirmās šķiet precīzi aprakstam atbilst.

Nu sākums Metenim bija kā turpinājums ziemas alus pasākumam Alehouse, kuru 2013.gada janvārī rīkoja KUPLA 🙂. Skaidrs, ka viņš jau pārveidojies un mainījies un tas viss lieliski noticis. Bet jau pirmajā reizē vēl Alehouse bija skaidrs, ka viss ir par lielu, lai mājbrūvētāji saviem spēkiem pavilktu, ļoti daudz laika aizgāja ar organizatoriskām lietām.

Bet man gribētos tīri mājbrūvētāju pasākumu, ievērojami mazāka formāta, lai mazs darbs. Tādu kā mazāka izmēra gada pasākumu, tikai iekštelpās Rīgā. Bet kaut kas lielāks par ikmēneša. 🙂

Ati, pēdējā laikā kaut kā ļoti zema aktivitāte visiem😃
            Pat ikmēneša pasākums septembrī šķiet nenotika???

Septembrī nenotika, jo Daiga bija prom 😃 😃 😃
              Varētu runāt oktobra! Sanāk 8.okrobris, ja pareizi atceros!
              Vai ir interesenti!? Varētu Nurme bar- es sen tur neesmu bijusi 😃

Atgādinu, ka savs alus ir tikai patīkams bonuss, bet nākt uz mēnešreizēm var jebkurš, kurš grib pavadīt jaukā kompānijā otrdienas vakaru :p

Es ar labprāt par Nurmes bāru- tā arī nav sanācis tur pasēdēt kau ļoti gribētos.

Atradās pagrabā
                  2016. gada februāra aliņš.

image p-20190922-124125.jpeg

Mmm, garšīgs 😃

es atbalstu, tikai jāpārvar kārtējais brūvēšanas slinkums...

Pasākuma mērķis? Vienkārši satikties, padzert interesantu alu, vai strādāt uz publiku? Renča vasaras pasākumi tiešām interesanti. Dalībnieki šovasar laikam 0? Man ar tik vienreiz sanācis piedalīties. Galvenais nepazaudēt to mājbrūvētāju odziņu! Radīt kaut ko savu, īpašu, interesantu! Tad arī man būtu interese aizbraukt. Citādi pietiekoši laba izvēle manā benzīntankā. Visi konkursi vērsti uz meistarības pilnveidošanu. Tas protams nav slikti, bet mums nevajag izpatikt publikai, vajag savu alu. To te jau gadiem cenšos pateikt.
                      Šādā ziemas pasākumā labprāt piedalītos. Man pat nav nekas īpaši jābrūvē. Tumšie gatavinās pagrabā. Tik vajag vienoties par formātu un datumu. Un Latvija nav tikai Rīga! Piemēram Abgunstes muiža. Radoši un atraktīvi saimnieki. Vai Nurmes muiža. Apsaimnieko ļoti turīgi cilvēki. Tādu skaistu vietu Latvijā ir milzum daudz, tik kā jau minēju jānodefinē formāts.

Write a Reply...