Es taisīju pagājušajā gadā uz ~ 23 L ūdens 1.44 (1 L) medus, liku klāt apiņus. Sanāca ~ 3% gāzēts šampim līdzīgs dzēriens. Raudzēju ar saison alus raugu, manuprāt ideāls variants, kā arī jebkurš cits raugs, kas var fermentēt paaugatinātos siltuma grādos un dot interesantas smaržas.
Alkohola % var aprēķināt kalkulātorā, piemēram te: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator
Klāt var likt gan apiņus, tikai nepārspīlēt, jo būs rūgti dēļ "ķermeņa" neesamības, var likt dažādas zālītes un augļus. Bet es, ja taisītu pirmo reizi, sākumā uztaisītu tikai ar medu un ne vairāk kā 5%, lai saprastu kas ir kas un negaidītu gadu, kamēr 10%+ medus iegūst dzeramu stāvokli, bet nu katram savs 🙂