Sveiki! Iesakiet lūdzu medalus recepti.
Vienīgi mēs vēlamies šo alu taisīt nevis no tīra medus, bet gan no izspiestā viršu medus atlikumiem (kur iekšā ir medus, vasks, bišu maize, propoliss utt.) - esmu dzirdējusi, ka šo masu skalo un iegūto saldo šķidrumu tālāk raudzē. Kas tālāk un kādas proporcijas? Paldies jau iepriekš!
Medalus recepte
lainemedus added the Aktuālas ziņas Iesācējiem tags.
Es taisīju pagājušajā gadā uz ~ 23 L ūdens 1.44 (1 L) medus, liku klāt apiņus. Sanāca ~ 3% gāzēts šampim līdzīgs dzēriens. Raudzēju ar saison alus raugu, manuprāt ideāls variants, kā arī jebkurš cits raugs, kas var fermentēt paaugatinātos siltuma grādos un dot interesantas smaržas.
Alkohola % var aprēķināt kalkulātorā, piemēram te: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator
Klāt var likt gan apiņus, tikai nepārspīlēt, jo būs rūgti dēļ "ķermeņa" neesamības, var likt dažādas zālītes un augļus. Bet es, ja taisītu pirmo reizi, sākumā uztaisītu tikai ar medu un ne vairāk kā 5%, lai saprastu kas ir kas un negaidītu gadu, kamēr 10%+ medus iegūst dzeramu stāvokli, bet nu katram savs