Tā kā man pašam ir bites, tad katru gadu ir problēma, ko darīt ar atvākojumiem. (Kas nezin - tie ir nogrieztie vaska vāciņi no aizvākotā medus rāmīša). Pērngad nolēmu ka vajag beidzot ko noraudzēt, nevis atdot bitēm izlaupīšanai. Par barības vielu trūkumu tiku lasījis, tāpēc uztaisīju paplānu bāzīti no iesaliem, kas man arī kalpoja lai pie skalošanas drabiņās aizķerās pēdējie vaska pikuči. To visu pēc tam pēc fakta piedzenot bīršmitā, aptuveni sanāca 7,5kg iesala un ~27kg medus. Vārīšanas dienā tiku ieguvis 90l tīru misu ar blīvumu 1,146. To tad pēc tam dalīju pa katliem un atšķaidīju ar ūdeni. Sanāca viena versija OG1,106 ko noraudzēju ar M05, FG1,020. Pats pudelē nesagāzējās, tā arī tiek dzerts kā vīns. Pārējo atšķaidīju līdz OG1,086 un noraudzēju ar US05, S33 un S04. Pirmie divi norūga līdz 1,011 un 1,010 attiecīgi, par S04 diemžēl pieraksti zuduši. Šie visi sagāzējās paši. Tā kā sākotnējo katlu tiku uzvārījis, tad krāsa bija tumšāka nekā bīršmita prognozes, neskatoties uz to ka tika papildus šķaidīts ar ūdeni.
Tāda man vienīgā pieredze ar medu. Biju iepriekš licis dažiem vārījumiem klāt, bet tas bija mazos procentos.