Sveiki.
Hobijs ir aizgājis pilnās burās 100 pāri litri dažādu alus veidu ir izbrūvēti.
Laiks to darīt par atlīdzību. Tāpēc ir doma pildīt alu bundžās.
Bet cik meklēju tad LV tādas nepārdod... ? Vai arī es nemāku atrast, jo visu laiku izmet tikai metāllūžņus.
Kā arī varbūt kādam ir kādi ieteikumu kā var mazgāt industriālos kegus. Briest sadarbība ar kafejnīcu vajag piegādāt kegos pildītu alu.

sarins89 Neesmu no PVD.... bet licenze ir ? 😃 Ja nopietni tad majbruvesanas līmeni ir šis - https://www.thehomebrewery.eu/canning man liekas LV bundžas nepārdod, tikai lielie bruži perk un tikai pasūta no ārzemēm vai caur vietējiem starpniekiem. Industriāla mazgāšana... jājautā FB lapā alus iekārtas, tā ir viena no firmām kura LV nodarbojas ar alus brūžu iekārtu tirdzniecību un uzstādīšanu apmācībām

Pajautā IndieJānis Fesiītī - viņš pats savas iekārtas uzmeistaroja. No mazajiem tikai Ārpus un Hopalaa nopietni pilda bundžās - var šiem aizrakstīt.

sarins89 man jautājums kā mājbrūvētājam, ja nav noslepums, kā tu visu to pasākumu legalizē? Esmu interesējies un kā mani informēja mājbrūvētajs nevar būt mājražotājs un visam tā vai savādāk ir jaiet caur PVD un oficiāli apstiprinātām telpām un licenzēm. Īsti nezinu kā vīninieki šito dabū gatavu vai arī ir tas pats stāsts. 🙂 Varbūt kādam vēl ir kāda info?

Par bundžām, šis ispējams risinājums no igaunijas - https://www.cannery.eu/minicannery/

tomijs viss vēl top. Mājražošana nesanāks jātaisa būs Sia kurā pats būšu vienīgais darbinieks. Un brūvēšana savā mājas pagrabā arī izgāzās. Izrādās Mārupē nedrīkst ražot alkoholu ja vieta ir 300 metru tuvumā kādai pašvaldības vai ārstniecības ēkai. Tākā vai nu būs jāīrē kāda pvd apstiprināta vieta vai jāpārnes savs mini mikro brūzis uz lauku mājām.

tomijs Bet par to mājražošanu runājot.. Nekur nav teikts ka nedrīkst jābūt tikai PVD apstiprinātai virtuvei un nedrīkst pārsniegt 1500 litrus gadā. Protams jābūt noliktavas turētājam, kas nozīmē maksāt vienreizēju nodevu un protams akcīze.
          Vīninieki šim iet cauri 100 % savādāk būt nevar.

sarins89 izklausas ka esi izbūries cauri tai birokrātijai. Super. Es apstajos pie PVD un sapratu ka viss ir stipri sarežģītāk un vietas jautājums man palika uz pauzes. Noteikti būtu interesanto vēlāk uzzināt kā viss tev izdevās, ja visiem te tas nav interesanti tad noteikti man būtu intersanti kaut privāto uzzināt kā viss izdodas ar maziem apjomiem. Saprotu ka tev tie katli nav mega lieli pagaidām, vairāk tāds mājbrūvētaja nano brūža koncepts?

tomijs Tieši tā nano. Pagaidām eksperimentēju ar paštaisītu Alumīnija 50 litru katlu ar 2 x 2 kw teniem no boilera. Plānā ir no brūvē.lv pirkt 2x 70 litri vārāmos katlus ūdenim un 1x vārāmo katlu misai. Kā man teica ar šo sistēmu var ja iespringst 150 litrus dienā izvārīt.
              Un raudzēt fermzillās 60 l x 10 gab. Tā kā ja sanāks atrast vietu vai samenežēt laukos PVD tad jau lēnām pirkšu visu uz SIA bez PVN un tad tik atliek ražot.
              Vienīgi tagad ir tā ka darbs sāk traucēt šim Hobijam !! 😃

Write a Reply...