Lai BRUT IPA norūgtu līdz nullei vai var izmantot Saison raugu?

Tad Tev sanāks apiņots saisons. Ja gribi brut ipu - lieto enzīmus.

GirtsE Man ir, bet ar iztecējušu termiņu, iepakojums bija glabājies ledusskapī. Pats noteikti neizmantošu, varu samainīt pret kādu alu.

JekabsG Tas ir nedaudz cits:

======================================
        If you are making a fruit/vegetable wine or a beer with a lot of fruit in then you are introducing pectin to a liquid. If you don’t take preventative measures it’s highly likely there will be a permanent haze in the finished wine or beer. This can be fine in some styles of beer where haze is a natural occurrence but it is definitely not good for wine, I can’t think of any instances where a haze in a wine is acceptable.

The other problem caused by having pectin in your wine is that if you intend to filter the wine prior to bottling then it is very easy for the filter to get blocked and stop running at all.

Fortunately, it is easy to reduce the amount of pectin in your wine or beer using a pectic enzyme which is also referred to as pectolase.

======================================

6 days later

Pilnīgs IMHO, bet es neesmu nevienu garšīgu Brut IPA dzēris - labāk nemaz nevajag un uztaisīt apiņotu Saisonu ...

BOD Viens no "tehniski" sanākušajiem dzeramajiem aliem, kuru esmu izlējis, ir apiņots saizons ar FG 1.000 un 200 gr apiņu sausajā uz 25 L, bija izcili neciešami rūgts. Kaut man nav nekas pret apiņotajiem un rūgtajiem, tas nebija dzerams. Otra puse no vārījuma bez dry hop tovasar aizgāja uz urrā. Kopš tā laika daru visu, lai apiņoto FG būtu ~ 1.010 robežās un nācu pie secinājuma, ka pat nemēģināšu subj. 🙂

antimaniak 10 dienas, bēru pa taisno fermentierī. Pēc tam domājot kāpēc tā, kā papildus iespējams nospēlēja tas, ka tie bija Mandarina Bavaria, kuriem ir augsts polifenolu %, bet nu man liekas, ka ar FG 1.000 tur nekas garšīgs arī ar citiem apiņiem tādos daudzumos nesanāktu. Smaržoja cik pēc pierakstiem labi, bet pēc garšas rūgtums aizsita visu, kā koncentrēta vērmeļu tēja. Tas arī bija vienīgais un domāju pēdējais tāda veida eksperiments.

antimaniak Neesmu mēģinājis, bet plānoju izmēģināt kādu reizi. Ļoti patīk ideja, ka alu neaizņems lieki apiņi.

Write a Reply...