Sveiki. Nesen nopirku kaut cik advancētu vārāmo katlu, tas kurš bildē. Pirms tam vārīju 50 L alumīnija katlā.

Jautājums kādā veidā varētu dabūt tā ka no tā 35 litrīgā izspiež lielāku tilpumu?
Kā es domāju .. 35 litru katlā taisu maksimāli un optimāli biezu iejavu uztaisu sev nepieciešamās temperatūras pauzes un pārleju tālāk uz lielo katlu. Izskaloju graudus un arī uz vārkatlu. Un pēc tam pievienoju karstu ūdeni lai sasniegtu vēlamo tilpumu un blīvumu. To visu sarēķinu ar brewfather aplikāciju ņemot par pamatu vēlamos 50 litrus, jo tik liels ir mans vārkatls. Un tā darīt divas reizes dienā iegūstot ap 90 litriem alus. Raudzēšo to visu fermzillas 60 l zem spiediena.
Vai jūsuprāt tā var darīt?
Un kādi būtu ieteikumi.
image katls.jpeg

Pievieno DME (dried malt extract) vai kādu citu iesala ekstraktu, lai palielinātu blīvumu un atjauc ar ūdeni fermenterī.
    Ieteiktu sākumā mazliet ar to ekspermentēt un paskatīties vai joprojām esi apmerināts ar galaproduktu, ja aizstāj daļu iesala ar ekstraktu

sarins89 pag, šis tak ir gan iejavai, gan vārkatls... Nah pirkt šādu pa 500eur tikai iejavai... un pēctam lietot vēl vārkatlu... nesaprotu. Bet jā, var vārīt ar lielāku blīvumu, vairāk apiņiem un beigās pievienot fermenterī ūdeni. Man gan liekas lieks čakars un infecijas risks. Tad labāk pirkt uzreiz vajadzīgā tilpuma vārkatlu. Ķīniešu vārsistēmas vairāki biedri lieto- ir ok.

PeterisT varbūt vari padalīties kuras vārsistēmas, tīri tā interesanti alternatīvas tam kas ir pieejams brūvēšanas veikalos. Vai arī tu domā pavisam lielālās jau pa 300l?

man nesen gadījās netīšām izvārīt vairāk kā parasti.
          vārīju 50L katlā, fermenterī 48L, pudelēs 46L.
          iemesls bija tāds ka blīvums sanāca augstāks nekā gribēju un es to atrisināju dzesēšanas vidū pielejot vārošu ūdeni. šajā gadījumā tilpuma ieguvums nebija liels, bet noteikti var taisīt blīvāku misu un liet vairāk ūdeni. domāju ka šo metodi var pielietot jebkuram katlam ar pretplūsmas dzesētāju.

Write a Reply...