Dažādi cukuri receptē, jā vai nē un ja nē, tad kāpēc?

Alus piedevas: dažādi cukuri receptē.

This poll has ended.

Tikai lielajos beļģos.

Ko parasti izmantojiet? Galda cukuru, invertu, candi sīrupu vai candi cukura gabaliņus?

Pagaidām no pieejamā, pēc manas garšas protams, visizteiktāko garšu ir devis candi sīrups no Brouwland. Neatradu Eiropā sakarīgu piedāvājumu ar Candi Syrup, Inc. invertiem, pie iespējas labprāt kaut ko uzvārītu no tiem.

99% gadījumu būs galda cukurs. Sīrupi - neadekvāti dārgi un grūti dabūjami. Candi cukura gabaliņi - nejutu atšķirību no galda cukura.

Izmantoju galda cukuru, medu. Lielākoties blīvuma paaugstināšanai, ja ir bijusi zema efektivitāte.

Galda cukurs lielākā apjomā dod tomēr piegaršu, vismaz man tā liekas. Tāpēc tur, kur gribu tikai kā zemākam FG izmantoju invertsīrupu. Invertēt ar citronskābi ir vienkārši, bet ar to ir iespējams noņemt potenciālo "brāgas" smaržu. Cik palasīju kandžas dzinēji arī tam pašam mērķim invertsīrupu izmanto.

Tumšajiem izmantoju Brouwland sīrupu, itkā esot Beļģijā ražots, izmanto beļģu brūži utt, starp citu pie kafijas un diy saldumiem arī ideāli, it sevišķi, ja ņemt lieākos tilpumos.

Candi sīrups teorētiski arī nav sarežģīti, man pašam pāris gadus atpakaļ viss izdevās (pēc smaržas, krāsas un paša sīrupa garšas), bet palika itkā skābena pēcgarša alū (alus aizbrauca uz podu), bet ir doma tupināt eksperimentus mazākos apjomos, lai nav žēl izliet, jo sīrupa aromāts un garša bija izteikti labāka, kā no Brouwland.

95% gadījumu izmantoju medu, jo man pašam ir bites, un medu parasti nav kur likt. Kā arī daudz medus ir atvākojumos, tāpēc vismaz reizi gadā taisu vienu tīro medus dzērienu. Pēdējo nikno sabrūvēju beļģi uz 14%ABV, ar 30min karamelizētu medu. Eksperiments, protams, kuram vajadzētu pāris gadus nostāvēties...

Reti izmantoju cukuru. Pavisam nesen uzbrūvēju dubulto IPA, bet gribēju ar zemu FG tādēļ pievienoju parasto galda cukuru. Iepriekš esmu mēģinājis pievienot griķu medu, bet nejutu nekādu garšas atšķirību, jāizmēģina griķu medus ar tīrāku raugu.

Dažām receptēm esmu izmantojis, piem. DIPA, kur bija mērķis sausāku garšu iegūt. Pēdējā laikā gan nav sanācis.

Write a Reply...