Sveiciens ekspertiem!
Esmu pilnīgs iesācējs & būtu baigi priecīgs, ja kāds man varētu palīdzēt. Vēlos saprast vai esmu uz pareizā ceļa, izvēloties detaļas Cornelius (ball lock) kega karbonizācijai un pildīšanai tarā. Tātad šobrīd man ir divas komponentes - kegs un 13L CO2 balons.

Lūdzu, komentējiet, vai viss korekti!
Karbonizācija:
• CO2 balons
• reduktors
• caurule
• ball-lock savienojums ar pretspiediena vārstu
• ball-lock Cornelius kegs
Saliešana pudelēs:
• CO2 balons
• reduktors
• caurule
• ball-lock savienojums ar pretspiediena vārstu
• ball-lock Cornelius kegs
• ball-lock savienojums (standarta)
• caurule
• pildīšanas pistole???

Ko ieteiktu izvēlēties pudeles pildīšanai?

Es kādu laiku mocījos ar ķīniešu pretspiediena pildītāju. Apmēram šādu:

Bet nu šausmīgi neērti un ķēpīgi. Vai arī jātaisa kaut kāds DIY stends/turētājs tam pildītājam.
    Tāpēc tagad 95% alus glabāju kegos un izleju ar kegam pa tiešo pievienoto krānu. Apmēram šādi:

Ja kaut ko vajag sapudeļot (pudeles pirtij vai konkursiem) - pudeļoju kā senāk - ar silikona šlauciņu un sagāzēšanu pudelē. Pretspiediena pildītājs jau vairāk kā gadu nav lietots.

FricisBarda

Karbonizēšana:

1. Co2 Balons
      2. Reduktors
      3. Caurule
      4. Co2 Ball lock (parastais vai pretplūsmas)
      5. Cornelius kegs
        (Tieši šādā secībā)

Pildīšana
      Rekomendācīja:

1. Alus Ball lock
      2. Caurule
      3. Alus krāns
      4. Kauss
        (Tieši šādā secībā)

Pildīšana pudelēs
      Ar pistoli pildīt karbonizētu alu būs visai sarežģīts pasākums. Šo pozīcīju vajadzētu aizstāt ar kādu pretspiediena pildītāju piemēram I Tap vai Pegass. Šos pareizi savieno ar vienām un tām pašām detaļām:

Pirmā daļa Co2
      1.Co2 Ball lock
      2.Līnju tīrīšanas uzgalis (Ball lock Paps)
      3.T veida caurules sadalītājs
      4.3gab caurules
      Šo visu saslēdz T veida virknē. Tukšais gals pie pildītāja, Co2 Ball lock pie kega, Papu pie iepriekš minētā karbonizēšana komplekta(piespraužas tā pat kā kegs).

Otrā daļa
      1.Caurule
      2.alus Ball lock
      (no pretspiediena pildītāja uz kegu)

Trešā daļa
      1.Caurule
      No pretspiediena pildītāja uz pudeli vai kanalizācīju putu noliešanai.

Pielikumā ātrs MINI uzmetums ar bildi kā tas varētu izskatīties.

FricisBarda Pildot no kega ar krānu pilnībā karbonizētu un atdzesētu alu, nogriez co2 uz nulli un ar plūsmas regulēšanas kloķi pieregulē plūsmu, tad gandrīz neputos. Kā sāk plūst pavisam švaki, nedaudz uz pāris psi "uzpildi" kega apjomu ar gāzi un atkal nogriez nost co2. Un ja ir iespēja atdzesēt pudeles var pārliet vispār bez zudumiem.

Perlick un Nukatap krāniem var piepirkt push in adapteri ar šļauku, kuru var pildīt lieki papildus nešļakstoties, kas ir bonuss, ja ir vēlēšanās pudeļotu alu turēt ilgāk.

Vispār, ja tagad būtu nepieciešams visu no nulles, kopā ar kegu es uzreiz paņemtu labu nt front sealing krānu (lai nelīp ciet, ja ilgāk nelieto), noteikti ar plūsmas regulēšanu un nekādus beer gun utt. Tad varētu pudeļot jau gāzētu alu un būtu pie reizes gatavs setaps uz brīdi, kad apniks krāmēties ar pudelēm.

FricisBarda pudeles pildīšanai- tikai iTap, dārgi, bet ir tās naudas vērts, kā arī es izmantoju itap ieejās(alus, gāze) sarkanos carbonation caps, kuri savienoti apakšejiem galiem ar eva barrier cauruli, un caurules savukārt ir pieslēgtas itap caur 9.5mm -8mm duotight konektoriem, kas ļauj pieslēgt gazes un alus līnijas ar quick disconnect. Beer gun ir nauda vējā.
          Liešanai no kega - mazais soda stream balons ar mazo reduktoru, lielais balons ar lielo reduktoru- uzgazešanai, un kegu ventilācijai. Liešanai no kega man ir pagaidām party tap, bet tas ir čakars, kautgan āra pasākumam liekas tīri ok, bet nu jau apgreidojos uz nukatap ar flow control, kuru slēgšu ka bildē austāk- pa taisno uz kega (bez līnijas)

BruveLv Jautājums: Vai Co2 sadaļā (nr. 1) ir nepieciešams likt ballock ar pretvārstu? Ja jā, tad savienojumā pie Papa vai tur, kur pievienojas kegam?

FricisBarda Var droši izmantot abus veidus.
              +Ar pretvārsts nodrošina šķidruma neiekļūšanu sistēmā, ja uzspraud uz nepareizā kega gala.
              - Ball lock ar pretvārsu ir manāmi mazāka Co2 plūsma, kura atsevišķos gadījumos var traucēt.
              - Ball lock ar pretvārsu ir arī visai kaitinoša skaņa.

Write a Reply...