• Dažādi
  • Aptauja - Sausā apiņošana un alus FG

Kāds ir Jūsu alus FG, ja izmantojiet sauso apiņošanu? Kā cīnamies ar hop creep?

Kāds FG ir Jūsu alum ar sauso apiņošanu?

This poll has ended.

    Man "FG 1.010 - 1.005" sanāk arī bez sausās apiņošanas. Domāju, ka kaut kā saistīts ar iejavošanu ("bieza" misa ar minimālu ūdens daudzumus, samērā īss iejavošanas laiks - 40min). Neatkarīgi no rauga veida (bez galējībām),
    Ar hop creep (un hop burn) cīnos sausajā apiņoto alu glabājot maksimāli vēsā temperatūrā (rudens-pavasaris pagrabā, vasarā - ledusskapī). Glabāju kegos.

      Zelcs Bez sausās apiņošanas FG parasti ir ~ 1.010 plus/mīnus 2 punkti, bet tiklīdz fermentierī ieberu apiņus 1.008 - 1.006, noēd kā saizons.

      Starp citu, kāda sanāk efektivitāte ar 40 min iejavošanu? Par iejavošanas laiku varētu būt labs nākamais aptaujas jautājums.

        Efektivitāte ap 75%. Tieši tāda pati kā pie 60min iejavošanas uz manām iekārtām. Ja efektivitāte ciestu, noteikti iejavotu 60min.

        Jautājums tiem, kas atbild FG 1.015 - 1.010 pēc sausās apiņošanas, Jūs kā mērat FG, tikai pirms pildīšanas, vai arī esat kādas nedēļas pēc tam? Un cik ilgi turat uz apiņiem? Nav bijis pārgāzēts alus, ja pastāv pudelēs/kegā ilgāku laiku neizdzerts?

          dzeruvaru
          Parasti nokaķoju Fermizllā un mērīju blīvumu pēc fermentācijas beigām un nekad nemanīju papildus karbonizāciju.
          Pēdējos brūvējumos izmantoju fermentēšanu kegā un servēšanu no tā paša kega un biju pamanījis, ka kegā ir vairāk psi nekā biju domājis. Kaķoju pirms fermentācijas, tāpēc nezinu vai tas ir apiņu dēļ

          Write a Reply...