Daiga
Kveik @PeterisT Mēs protams ļoti priecātos, ja visi brūvētu no Lallemand VOSS KVEIK 😀 , bet pastāv risks, ka ali būs tik dažādi, ka objektīvi vērtēt varētu būt stipri apgrūtinoši. Tieši kā minēja antimaniak
Berliner stilam varētu būt līdzīgi, jo nebūtu brīnums, ja alus pie pasniegšanas būtu divās komponentēs, sīrups un skābais alus, vai arī berliners ar ieraudzētiem augļiem un ogām. Arī šie faktori varētu radīt milzu daudzveidību.
Kveik un Berliner abi divi prasās pēc temperatūras kontroles. Pagājušā gada pasākumā varēja manīt, ka ne tikai meistarība, bet arī aprīkojums spēle milzu lomu gala rezultātā.
Session IPA ABV 4-5% Šis ir diezgan sarežģīti izšķirams alus no visas plašās IPU pasaules. Tas var svārstīties no viegla čiekuraina Angļu Eila līdz vājai NIPAI. Tajā pašā laikā panākt pilnīgu un gana bagātīgu garšu ar nelielu alkohola saturu varētu būt visai interesants izaicinājums.
West coast IPA no piedāvātā sortimenta varētu būt viss precīzāk definējamais alus stils, protams, arī šeit var būt variācījas. Mīnus šim stilam varētu būt tas, ka ne visiem tīkams ir salīdzinoši izteiktais rūgtums un lielais alkohola daudzums.
Šis komentārs ir manas pārdomas par ko balsot. Ja laikapstākļi būs kā 2022 gada pasākumā tad vajadzētu West coast IPA, ja būs +30 tad aukstu berliner. No šāda skatu punkta būtu daudz drošāk šaut uz Session IPA pusi, bet no biznesa puses gribētos, lai visi taisa no LUTRA Kveik 😃