- Edited
Balsojam, ko gribam vārīt / vērtēt 2023.gada pasākuma galvenajā konkursā
(Neizšķirta dēļ otrā balsošanas kārta te: https://kupla.lv/d/152891-2023-g-konkursa-alus-balsosanas-2-karta)
Balsojam, ko gribam vārīt / vērtēt 2023.gada pasākuma galvenajā konkursā
(Neizšķirta dēļ otrā balsošanas kārta te: https://kupla.lv/d/152891-2023-g-konkursa-alus-balsosanas-2-karta)
Ar kveik var brūvēt no pseido-lagera līdz imp stoutam, kas zem tā punkta īsti domāts?
antimaniak Ka nosaka vienu KVEIK raugu visiem- piem. Lallemand VOSS KVEIK
kur dubelis?
Kveik @PeterisT Mēs protams ļoti priecātos, ja visi brūvētu no Lallemand VOSS KVEIK , bet pastāv risks, ka ali būs tik dažādi, ka objektīvi vērtēt varētu būt stipri apgrūtinoši. Tieši kā minēja antimaniak
Berliner stilam varētu būt līdzīgi, jo nebūtu brīnums, ja alus pie pasniegšanas būtu divās komponentēs, sīrups un skābais alus, vai arī berliners ar ieraudzētiem augļiem un ogām. Arī šie faktori varētu radīt milzu daudzveidību.
Kveik un Berliner abi divi prasās pēc temperatūras kontroles. Pagājušā gada pasākumā varēja manīt, ka ne tikai meistarība, bet arī aprīkojums spēle milzu lomu gala rezultātā.
Session IPA ABV 4-5% Šis ir diezgan sarežģīti izšķirams alus no visas plašās IPU pasaules. Tas var svārstīties no viegla čiekuraina Angļu Eila līdz vājai NIPAI. Tajā pašā laikā panākt pilnīgu un gana bagātīgu garšu ar nelielu alkohola saturu varētu būt visai interesants izaicinājums.
West coast IPA no piedāvātā sortimenta varētu būt viss precīzāk definējamais alus stils, protams, arī šeit var būt variācījas. Mīnus šim stilam varētu būt tas, ka ne visiem tīkams ir salīdzinoši izteiktais rūgtums un lielais alkohola daudzums.
Šis komentārs ir manas pārdomas par ko balsot. Ja laikapstākļi būs kā 2022 gada pasākumā tad vajadzētu West coast IPA, ja būs +30 tad aukstu berliner. No šāda skatu punkta būtu daudz drošāk šaut uz Session IPA pusi, bet no biznesa puses gribētos, lai visi taisa no LUTRA Kveik
Nolikumu jau vēl taisīsim, balsošana tikai par stilu.
Ja ejat vieglo IPA ceļu, tad vismaz paceļat sarežģītības latiņu līdz max 3-3.5% ABV. Garšīgu 4-5% IPA jebkurš var uztaisīt, ar 3-3.5% jau būs krietni grūtāk.
Piekrītu, anti-imperial session ipa.
edgars un šeit sākās tas, ka ABV paraugiem nevaram nomērīt un gardākās būs tās, kurām reālais ABV 4-5%, un pat ne speciāli kāds blēdīsies, bet vienkārši tā sanāca......šis ir būtiskākais iemesls, kapēc manuprāt šādu stilu nevajadzētu konkursam virzīt. Āaaaa un otrs iemesls ir tas, ka stils kā tāds ir sūds
MartinsT Neko jau nevar nočekot, ja ļoti grib, var atnest arī ideālu komerciālu Session IPA ar pārlīmētu etiķeti. Domāju, ka labāk paļauties uz dalībnieku godaprātu. Ja tomēr aizdomas, uzvarētāju pēc tam var aizsūtīt uz pārbaudi un diskvalificēt, ja nobīde pārāk liela.
Man liekas, ka kļūdīties gandrīz divkārt no 3% uz 5% nav gluži ikdienišķi.
edgars Jo zemāks ABV, jo labāk. Vasarā gribās ko apiņotu, bet ABV 6+ karstā laikā pārāk ātri "veldzē" Tā kā būtu interesanta pieredze.
Un vēl, ideāli, ja nebūtu iespējams izmantot laktozi.
kaut kad baigi sen jau bija vieglā alus konkurss. vienīgais ko atceros ka mans fermenteris tika netīšām izliets un vainīgais netika atrasts. attiecīgi nepiedalījos.
A kas kukurūzai vainas? Par nē laktozei ieminējos, jo tas būtu vienkāršs veids kā pacelt FG. Kā man liekas, jebkurus graudus vajadzētu varēt izmantot, lai ir kaut vai prosas IPA, ja garšīga
Labāk diskusiju turpinam otrajā balsošanas kārtā, lai tā ir saraksta augšpusē.