Sveiki. Neko daudz par krafta alu nezinu. Bet Gribas uzcinit liniju kadu 1000 litru bruvesanai. Naudaa pietiks pasam tik kadiem 200. Laikam. Ja vispar pietiks. Labprat ar kadu pieredzejuso alusdaritaju sakomunicetos. Lai atvertu savu malduguni.

    Sāc ar mazumiņu. Un neklausies ko Tev saka, ka nav jēgas mazākus daudzumus brūvēt, ka nav efektīgi utt. 1 tonna ir ļoti daudz alus, īpaši priekš start upa. No pieredzes saku. Alus jādzer svaigs, ja nu vienīgi neplāno brūvēt kkādus skābuļus noturētus mucās. Un, ja Tev nav sadarbības līgumi ar milzīgiem izplatītājiem, tad to tonnu var nākties tirgot ļoti ilgi. Pietam Tu noteikti gribēsi vairākas šķirnes..

    Ja man būtu iespēja atgriezties laikā, noteikti būtu izvēlējies kādu 200-300l sistēmu, vārītu biežāk, būtu vairāk pats vārīšanas prieks.

    • Chiz replied to this.

      DavisLapa Paldies par atbildi. Man ir teiksim tris desmiti tukstosi ko ieguldit. Ir jau kadas cetras vietas, kas pardos. Pati ideja loti patik. Zinu ka konkurence ir sausmiga. Bet ideja bruvet alu, loti patik. Loti patik maldugunu stasts. Hopalaas stasts patik.(kaut ari tikai biznesmeni tur laikam) .
      Jega kada. Es saprotu, ka tas nav labakais ieguldijums, bet man patiktu ko tadu razot. Un loti noderetu kads bruvetais ar pieredzi.
      P.S. Par apjomiem? Ir iespejams uzbuvet loti amatiera liniju? Bet tomer registretu ka vajag? Piemeram tris katli uz mazak ka 100 litri.

        Varat vismaz ieteikt pie ka pirkt iekartas?

          Chiz

          Nu jā, stāsts uz zīmols ir svarīgs. Bez tā alus ir tikai ūdens, iesals, apiņi un raugs. Kāds būs tavs stāsts?

          Var jau daudz dažādos veidos pieiet tam pasākumam. Esmu redzējis kkādās grupās un forumos vairākus norvēģu džekus, kas uztaisījuši nano brūžus ar Brewtools 150l katlu un pāris fermenteriem. Var Jurim Cinītim jautāt pēc pro ķīniešu iekārtām, bet nezinu vai iekļausies 30k. Jāsaprot jau arī kas ar telpām, pildīšanu, uzglabāšanu.

            Es noteikti kludos. Bet man gribetos taisit super ellus un ipas. Ideja but ikdienas alum. Labakam par cesu, bet sliktakam par Malduguns. Un cenas zina pieejamam. Tapec man loti deretu kads aldaris kompsnija, Es saprotu, ka tu pat ne 1% problemu aprakstiji. Man ari bija doma ka jasak vismaz ar 500. Varisana. Tad redzu, ka kina viss maksa 10 reiz mazak. Kapec? Vajag man kooperativa kadu zinosu cilveku. Busu proecigs sadarboties.

              Es parlasiju ko sarakstiju. Es testeju visus alinus no alus pasaules, atvainojiet, ipasi skaidra neesmu.
              Bet ideja, neliels noiets, jau ir.

                Es domāju ar 30k budžetu Tev pašam būs vien jāapgūst tas arods. Nopirksi iekārtas, izejvielas un budžets cauri. Komunālie, kaut kāds buferis neparedzamiem apstākļiem. Brūverim jau arī kaut kas jāmaksā. Nevārīs un nekonsultēs taču par glāzi dienišķā alus. Un kā ar zīmolu, identitāti, stratēģiju? Nepietiek, ja izprintē mājas printerī etiķetes ar nosaukumu “Labāks par Cēsu, sliktāks par Malduguni”. Pat kaut kādas basic grafiskā dizaina lietas maksās naudu. Etiķetes, pudeles maksā naudu. Tādā ziņā, manuprāt, labākais variants ir darītavas krogs, kur uzreiz visu var liet no krāniem un tirgot ar lielāku maržu nekā mazumtirgotājiem pudelēs vai skārdenēs. Kas savukārt nozīmē, ka vajag nice telpas. Mūsdienās cilvēki ir acīgi. Nepietiek tikai ar Jysk mēbelēm un kkādām alus pudeļu lampām. Ja gribi piesaistīt mūsdienīgu maksātspējīgu auditoriju, jāiegulda līdzekļi interjera dizainā un komandā. Vairākus gadus sastrādājoties ar restorānu biznesa pārstāvjiem, varu teikt, ka normāli izremontētas, iekārtotas telpas ar basic virtuves iekārtām var prasīt 100-200k. Ar tavu budžetu tas vairāk izklausās pēc tāda garāžas projekta ar norm iekārtām, kam ir 50/50 izredzes izsisties tirgū. Tad rodas jautājums kuram aldarim gribēsies tādā projektā iesaistīties, lai vārītu alu priekš (visdrīzāk) pašpatērēšanas.

                Un es iesaku padomāt 2x pirms tērē naudu kāda ir tava motivācija to vispār darīt, un esi godīgs pret sevi.

                  Tas ari manas bailes, Un loti liels tev paldies. Bet es tapat gribu.
                  Man deretu ka kompanjonu aldari.
                  Man deretu cilveku, kas var pateikt kur un ka salikt Liniju.
                  Marketingam mums jau ir cilveks.
                  Ja kadam interese, Rakstiet.

                  • Halk replied to this.

                    par 30k tur nesanāks nekas! No sākuma jāsaprot kāds ir biznesa plāns, kur/ko tirgosi, pudeles/bundžas/kegi? Fermenteris labs 1000litru maksā ap 8000...9000eur. Mazāk nav rentabli pirkt, izmaksā gandrīz tikpat cik tonnīgais. Fermenteri uzreiz kādi 5 gab. Vārsistēma 500litru. 30.000 Bundžotājs kkas ap 50000. Es teiktu, ka bez 150k brūzi nevar atvērt.
                    Ja gribās brūvēt, radīt savu zīmolu- es domāju prātīgs variants būtu čigānošana. Ir varianti ja kas🙂

                      PeterisT Tad ir jautājums Trofejas īpašniekam. Vai tiešām viss ir tik dārgi kā jūs te minat?

                        viss jau atkarīgs ko gribās un cik pats var izdarīt. Var pielāgot kkādas piena iekārtas, sametināt kko pats. Var arī komplektēt automātisku “state of the art” (kā saka asv) brūzi (pirms gada Kaspar Schulz atsūtīja piedāvājumu “starter pack” 30hl automātiskam brūzim - ap 1,2milj. bija). Es tikko pameklējot, atradu kko tādu:

                        https://microbrasseur-pro.com/brasserie-brewcool/

                        brewtools 150l iekārta ar visu pārējo, lai iesāktu pa 13k. Gan jau sāktu ar kko tādu un rudenī ziemā, ja baigi labi iet tas alus, uzvārītu pie kāda lielāka brūža ejošākos aliņus. Idk, mani 5 centi. No malas jau viegli spriest 😀 Esmu arī gājis cauri tai vēlmei ieguldīt lielās un spīdīgās lietās

                          sarins89 manos ciparos nav nekāda sakara ar Trofejas setapu. Trofejā ir tikai 1 normāls lielais fermenteris, man liekas ap 500 litriem.

                            15 days later

                            Chiz jā ir interese sākt ar nelieliem apjomiem - iesaku ieskatīties šajā brendā - brewtaurus. Atrodas CZ, pats no viņiem pirku fermenteri mājām, kvalitāte laba, domāju ka viņi neapstāsies un ražos arī lielākas iekārtas

                            Pēdējais atjauninājums tieši vārkatli ar apjomu kas manuprāt jau neiederās mājbrūvēšanas konceptā - https://brewtaurus.com/collections/brewing-kettles

                              Chiz Šveiks. Uzraksti numuru 🙂

                                Write a Reply...