Es domāju ar 30k budžetu Tev pašam būs vien jāapgūst tas arods. Nopirksi iekārtas, izejvielas un budžets cauri. Komunālie, kaut kāds buferis neparedzamiem apstākļiem. Brūverim jau arī kaut kas jāmaksā. Nevārīs un nekonsultēs taču par glāzi dienišķā alus. Un kā ar zīmolu, identitāti, stratēģiju? Nepietiek, ja izprintē mājas printerī etiķetes ar nosaukumu “Labāks par Cēsu, sliktāks par Malduguni”. Pat kaut kādas basic grafiskā dizaina lietas maksās naudu. Etiķetes, pudeles maksā naudu. Tādā ziņā, manuprāt, labākais variants ir darītavas krogs, kur uzreiz visu var liet no krāniem un tirgot ar lielāku maržu nekā mazumtirgotājiem pudelēs vai skārdenēs. Kas savukārt nozīmē, ka vajag nice telpas. Mūsdienās cilvēki ir acīgi. Nepietiek tikai ar Jysk mēbelēm un kkādām alus pudeļu lampām. Ja gribi piesaistīt mūsdienīgu maksātspējīgu auditoriju, jāiegulda līdzekļi interjera dizainā un komandā. Vairākus gadus sastrādājoties ar restorānu biznesa pārstāvjiem, varu teikt, ka normāli izremontētas, iekārtotas telpas ar basic virtuves iekārtām var prasīt 100-200k. Ar tavu budžetu tas vairāk izklausās pēc tāda garāžas projekta ar norm iekārtām, kam ir 50/50 izredzes izsisties tirgū. Tad rodas jautājums kuram aldarim gribēsies tādā projektā iesaistīties, lai vārītu alu priekš (visdrīzāk) pašpatērēšanas.
Un es iesaku padomāt 2x pirms tērē naudu kāda ir tava motivācija to vispār darīt, un esi godīgs pret sevi.