Par rūgšanas procesu - pēc aktīvas fermentācijas beigām, nomēru % ar stikla hidrometru, pēc 2-3 dienām atkārtoju mērījumu, ja rezultāts stabils, tad alus tiek uzlikts uz cold crash, parasti uz 2-3 līdz 7 dienām, pēc tam pildīts auksts kā ir, un pudelēs jau uzsilst. Termiņi nekad netiek stingri ievēroti, kā arī vienreiz sanāca sasaldēt 30L spaini, ka izveidojas ledus klucis iekšā alū. Kad sāku pildīt- nepamanīju uzreiz, un sapildīju pusi no partijas, kāmēr sapratu ka iekšā Iceberg 😃. Pēc kāda laika tas izkusa, un sapildīju atlikušo partiju. Gan viena gan otra partijas bija uzgāzējušās ok pēc aptuveni 2-3 nedēļām, garšā gan pirmā partija bija intensīvākā un grādos ar protams pārāka, bet % mērījumus neveicu. Otra partija bija ar mazāk intensīvu garšu, un pēc sajūtam mazāk %, bet smēķēja normāli 😃
Izmantoju šo verķi cukura bēršanai pudelēs 
cukurs- visparastākais baltais no veikala. Verķim ir 3 nodalījumi 0.33, 0.5, 0.7 L pudelēm, pēc sapildīšanas - pudeles uzglabāju 2 nedēļas istabas temperatūrā, pēc tam vienu testam, noturot stundu ledusskapī, ja uzgāzēts nepietiekoši - tad vēl + vienu nedēļu. parasti pēc 3-4 nedēļām perfekti uzgāzēts alus. Problēmu nekad nav bijis.