Manuprāt derētu uztaisīt vai nu "pinned" vai atsevišķu sadaļu receptēm, kur varētu padalīties gan ar ekstraktu, gan all-grain receptēm, kas izdevušās.

19 days later

Vai ir kāds redzējis alus recepti,kurā tiek izmantots arī rudzu iesals?

"beersmith's" saka, ka 10-15% var likt klāt, iedos izteiktu rudzu garšu, tumši sarkanu krāsu un "dry and crisp falvor".

veri gut tad porterim piešaušu kādu sauju. Taisīju kvasam, bet nu smaržo dikti smuki, taisni būs jāizprovē kādā jēdzīgākā dzērienā

man kāreizi ir pilns kegs ar tipa, rudzu saisonu. Es pat biju piemirsis par viņu.Šamējam jau kāds pusgads. jāaiziet līdz brūzim un jāpielej kāda butele. Moš nebūs vēl saskābis. ------------------------------------------------- Nu nav saskābis un garšo tieši tā kā saisonam jāgaršo - pēc zirga deķa. Man garšo, bet sievai nē. Viņa nesaprot. Koroč kaut kāds spontānās rūgšanas rezultāts ir sanācis. Dzert var, ja pietēlo ka ir alussnobs.

Domāju Gordonam un Atim būs cieņā! ieteiktu barteri!!!

Gordons starp citu taisīja labu IPA ar rudzu piešprici...

19 days later

Domāju šodien vakarā iedzert kādu alu un paņēmu zviedru Abro Sigill. Tāds 3 grādīgs Pale ūdentiņš, biju vīlies. Bet tad man atausa gaisma par manu 10grādīgo stoutu un es viņus abus samiksēju kopā. Sanāca tāds tīri ciešams porteris. Vai vēl kādam ir pieredze blendēt savējos alus?

10 days later

yep, es arī blendēju šad un tad eksperimenta pēc vai kad prāts no alkohola aptumšojies vairāk kā parasti

2 months later

Tas ir tas ko Jānim atstāju 2 pudeles ?

Brīvdienās gatavojos vārīt porterīti. Nu ja Tev nav noslēpumu varbūt vari padalīties savā receptē. Ja jau te raksta, tad saprotu, ka Tev izdevies lielisks porteris.

Tas īstenībā bija iesala pārpalikumu alus, jo gribējās iztīrīt visus gaņģus. Pilzene 20 l Gaiša karamele 10 l Minhene 4 l Tumša karamele 2 l Melnais 2 l

Iejaukšana 40C 30 min. 54-55C 30 min. 62-63C 30 min. 72C Filtrēšana 79C. Skalošana ar 40 l ūdens.

Vārīšana 40gr. vidēji aromatiski apiņi. Alfa 6-7 Pēc 60 min. 50gr. tie paši pēc 25 min. 50gr. tie paši pēc 5 min. beidzu vārīt

Raugs W34-70, temp. 13-14C(2 pēdējās dienas 16C). Gatavināšana 0...2C nedaudz piepalīdzot ar CO2 no balona.

Viņš bija dikti labs, bet es viņu negribētu gluži par porteri saukt.

Man pagaidām ir iepirkts čehu parastais iesals, leišu karamelizētais iesals, magnum un tradicion apiņi, kā arī raugs s-33 un s-04. Jautājums vai no šiem ingredientiem ir iespējams uztaisīt kautko porterim līdzīgu? Un ja ir kādām būtu jābūt pārcukurošanas pauzēm, pie kādām temperatūrām un cik ilgi? Es brūvēju jau trešo alu, bet ja godīgi nav pārliecība kas tur sanāks galā.

vajag vēl melno iesalu, lai garša būtu pilnīga. Porterim prasās tā grauzdējuma nianse. Pārcukurošanas rezultatīvā pauze vārētu būt ap 67 - 68 C ap stundu, pacel uz 70C 20min., tad pie kādi 72 - 76C tecini nost. Raugs s-04 būtu labāks. Viņš vairāk atbilst angļu portera raksturojumam. 80% gaišais iesals, 15% karamele, 5% melnais. Blīvums var svārstīties no 1050-1070. Atkarībā no vēlmes pēc stipruma. IBU no 30 -40 robežās. Raudzē kā eilu. Sanākt noteikti sanāks, jo tumšajiem aliem iesala garša ir ļoti izteikta un apslēpj sīkas kļūdiņas. Ar gaišo pilsneri ir daudz precīzāk jāpastrādā nekā porteri.

Paldies. Tad jau tik melnais pie tevis jāiepērk.

Nu ja paņemsi kilogramu tad pietiks 100litriem:)

Atkal kārtējā ņepoņatka! Atradu kautkādu alus pudeli ar kokakolas korķi un ciparu 3 virsū. Afigenna labs beļģu blond Ale.Dzidrs kā Aldara Pilzenes. Anuka atzīstās kāds raugs ir lietots un kāds pārcukurošanas režims, raudzēšanas T!!!!!!