Tatad pēc publikas pieprasījuma atveram šo topiku !!!
Zacenes pie alus
Ķiploku grauzdiņi: Plīts, Panna, Ķiploku spiede :) - Rupjmaize ķieģelītis - ķiploki - vegeta - eļļa cepšanai - piens
Sagriež rupjmaizi, iemērc pienā, izņem un noliek uz šķīvja dažas minūtes ievilkties. Sagatavo vegetas un caur ķiploku spiedi izspiesta ķiploka maisījumu. Maizes gabaliņus cep eļļā no abām pusēm brūnus. Kad gatavi pārliek bļodā pirms tam uzziežot virsū no vienas jeb abām pusēm ķiploku un vegetas maisījumu. Gatavs Vēl ir variants, ja maize sagriezta sīkākos gabalos likt to katlā kur vienkārši grauzdiņus ar ķiploku maisījumu sakrata.
Šī 4 janvara pirtī bija vienkarša zacene. Bet Daiņa torte bija kas sarežģītāks un smalkāks vnk SUPER. Tāpat gribētos redzēt Edgara tartara recepti kas tika baudīts pie Vaļuka. Lūgtum padalīties ar slepeno informaciju...DDD
tostermaize - 1-2gab. (3 kārtas pa 2*3 šķēlēm = 18 šķēles) tuncis - 1-1.5gab. 180g bundžs krēmsiers – 100+50g majonēze – 50+80g krējums – 70+50g olas (vārītas) – 2gab. sīpols (marinēts), dilles, pipari, citrona sula
1h / 1.1kg / ~Ls2.50 + dekors
Augstāk uzskaitītās izejvielas smalki sagriež, samaisa un pusi smērē uz baltmaizes pamatnes (manā gadījumā 2*3 šķēles ar nogrieztām malām), tad liek otru kārtu un smērē otru pusi un uzkrāmē pēdējo kārtu. Proporcijas aptuvenas – pildījumam nevajag būt pārāk šķidram, lai turas starp maizes kārtām, nevis iztek pa malām. Ja paņem ar karoti un tek no tās nost, tad ir par šķidru, bet tāds ir OK ja grib pēc pāris stundām jau ēst. Ja tik nākamajā dienā vai pēc 4-5h, tad labāk sausāks. Jo kantaināka maize, jo vieglāk sagriezt vienādos gabalos / mazāk pārpalikumu, kurus es izkaltēju un čipsu vietā noēdu.
Augšai un sāniem samaisa majonēzi / krējumu / smērsieriņu / dilles. Jābūt nedaudz šķidrākam par pildījumu. Var iztikt tikai ar majonēzi vai krējumu. Sākumā lietoju tikai majonēzi, bet ar krējumu vieglāk iegūt vajadzīgo šķidrību. Kečupu krāsai / garšai ar var likt klāt.
Pēdējai dekors kādu latu izmaksāja. Dekorēšanai papildus 10-20min vajadzīgas. A peace of cake, tā teikt.
Slinkums bildes pa jaunam likt - var apskatīt šeit, ja ir interese: http://www.draugiem.lv/fakbichvomit/gallery/?aid=44730248
aivo said: Ķiploku grauzdiņi:
- vegeta
Izņem VEGETA - pažēlo savas aknas un nieres, jo noderēs alu filtrējot.
STLV said: Izņem VEGETA - pažēlo savas aknas un nieres, jo noderēs alu filtrējot.
tagad visi sāksim kritizēt receptes !!! Daudzi tad gribēs šeit ar tām dalīties. :-/
aivo said: tagad visi sāksim kritizēt receptes !!! Daudzi tad gribēs šeit ar tām dalīties. :-/
Ok, ok. nekritizēšu vairāk. vienkārši tas "V" ir pārbāzts ar E-vitamīniem.
STLV said: Izņem VEGETA - pažēlo savas aknas un nieres, jo noderēs alu filtrējot.
nu nez vai glutamāti tik jūtami iedarbojas uz aknām un nierēm. ka tik nesanāk ka litrs alus ir kaitīgāks...
vai tev alu degustējot/baudot vajag garšas pastiprinatāju lielā slānī no zacenes?
nē, bet pričom tur akna?
spameri, ibio! par personīgu diskusiju sociālo tīklu vidē neesat dzirdējuši!?
Kastroli - Skype?
skype sux
Alus darītāji ir ļoti labi kulināri. Par to neviens nav jāpārliecina. Ja varētu lūgt tiešām šeit nekomentēt, citādi recepte būs jāmeklē katrā piektajā lapā. Gribu padalīties ar savu žāvētu vistu recepti. Bija gan vakar, gan pie Vaļuka. Marināde 15 vistām, paši samazināsiet. 1. 15 gb. vistas 2. 10 litri ūdens 3. 1kg cukurs 4. 1 litrs etiķis (9%) 5. 1kg sāls 6. 2-3 saujas ķimeņu 7. 4 gb. lauru lapas 8. Pipari 9. Uzvāra marinādi, virsū lej padzisušu 10. Notur 24 stundas 11. Ķiplokus pēc izvēles pirms žāvēšanas
etiķa %, tipu noprecizē. tagad velns zina ko tirgo.
9%
bāc, es tak to vistu nemaz nepagaršoju ...
Tā! Manējais škiņķis: Paņem cūkas kakla karbonādi, neko ar vinu nedara tikai uzmet uz cepešpannas un atstāj cepeškrāsnī pie 70-80C uz kadam 10 stundām. Nevajag likt ne sali neko citu!
Citas ķiplokmaizes: Baltmaize, ķiploks, siers, majonēze. Sarīvē sieru un samaisa ar majonēzi (ne daudz) un caur spiedi izspiestu ķiploku. Maisījumu liek uz baltmaizes un tad cepeškrāsnī. Cep kamēr gatavs. Tur vēl var likt apakšā katrs ko grib pēc vēlmēm.
Tartars. 600gr malta liellopa šķiņķis, jeb fileja (nevis tā huiņa liellopu maltā gaļa). Es parasti izvēlos gabalu un palūdzu veikalā lai samaļ. 2 marinēti gurķi 1 sīpols 2 olu dzeltenumi sāls pipari pārītis garās franču baltmaizes
Gurķus un sīpolu ļoti smalki sagriež un ber klāt gaļai. Klāt liek arī olu dzeltenumus, sāli, svaigi maltus piparus un visu kārtīgi samaisa. Uzgrauzdē franču baltmaizi, smērē virsū un ēd.
Precīzi daudzumus nezinu, jo virtuvē neko nesveru, taisu uz aci un garšu. Tā kā ja kaut kas liekas par maz, piegrieziet klāt.
Liellopa fileja? tā maksā 12LS/KG