Es te pirms ziemassvētkiem nodomāju sevi palutināt - iegādājos SKY'ā pudeli Dutch Dubbel - 0.75l, 7% alkohols, cena ap 3.5LVL... domāju, ka būs baigie svētki - atdzesēju līdz ieteiktajiem 10C, salēju milzu sarkanvīna glāzē lai varētu sajust aromātus un.. aplauzos, jo garšo un smaržo gandrīz identiski vienam Coopers ekstraktam, ko sapudeļoju 25.09.2010... recepte sekojoša:
koda nosaukums - Brūnais Lācis:
1x Coopers Dark Ale
1x Coopers Liquid Light Malt Extract
1x 500g light DME (dry malt extract)
sajaukts uz 23l, Coopers raugs, fermentēts 22C 3 nedēļas primārā, tad pudelēs.
OG = 1.053, FG 1.009
Pudelēs nu jau 4to mēnesi un garšo ļoti līdzīgi tam Dubbel - aromāts identisks, tam veikalā pirktajam mazliet lielāks "body" - domāju to var pielabot samazinot ūdens daudzumu un/vai palielinot iesalu massu.
Manējam sanāca ~6.2% ABV pēc uzgāzēšanas.
Es domāju, ka nomainot gaišo iesalu uz "amber" varētu būt labāks rezultāts, kā arī samazinot kopējo tilpumu uz 21l, dabūtu autentisku "Dubbel" ar apmēram 7-7.5% alhokola.
Pudelēs vienīgi vismaz 3 mēneši jānotur, pirmos divus negaršoja nekā - gāzēts salkans spirtūdens Tagad toties parādījās baigi interesanta buķete - visādi šokolādīgi un iesala aromāti ar tādu pavisam nelielu skābenumu (garšā nav), diezgan pasauss nobeigums, ļoti patīkams padzēriens, perfekti iet kopā ar desertiem - šokolādes kūkas, puvušie sieri vai tāpat pie teļļas zvilnot no lielas glāzes.
Vienīgi, jams rūgst nenormāli aktīvi - vajag "blow-off" taisīt jo putas iet pa gaisu pirmās 3 dienas.