ja saber par maz, nenorūgs līdz galam. ja saber par daudz, ietekmēs garšu un smaržu - daudzi alum raksturīgie aromāti veidojas tieši rauga šūnu pavairošanās rezultātā - ja piebērsi par daudz, šo aromātu nebūs.
11.5g uz 50l alus manuprāt ir par maz, es liktu 2-3 paciņas pa 11.5g. Rauga daudzums arī atkarīgs no alus misas blīvuma - jo stiprāku alu brūvē, jo vairāk rauga vajag. Esmu licis pat 20g uz 20l brūvējot 7-8% eilu.
Sausajiem raugiem neredzu jēgu taisīt starteri, bet, ir labi to uzbērt vienmērīgi uz misas putām, atstāt uz kādām 20-30min (kamēr satīri virtuvi/etc) lai rehidrējas, pēc tam iejaukt, un nolikt rūgt.
Ja raudzē lāgerus, tad var mierīgi spert klāt 20-22C temperatūrā, iejaukt un likt 9-12C rūgt.
P.S.
30C ir stipri par daudz jebkuram rauga veidam - pastāv iespēja nobendēt raugu. 25C ir droši.