palasīju Jāņa un Andreja diskusiju - http://labsalus.lv/porteris/
--------------------
"janis
patiesībā gribētos jau arī no Alusmuzeja vēsturniekiem kādreiz sagaidīt kaut ko līdzvērtīgu. Citādi nekā vairāk par pilsētas leģendām pagaidām nemana :)))))
5 dienas atpakaļ
in reply to Alus muzejs
Alus muzejs
Jāni, Vēsturnieku komisija jau savu darbiņu dara. Pusotra gada laikā, kopš pastāv LAM, esam tikuši pie apmēram 7000 eksponātiem LAM fondos un katru nedēļu tie papildinās lēnām, bet mērķtiecīgi. Muzeja paspārnē iznākošā " Alus avīze" arī 2012.gadā iznāks, ap 15/02 iznāks februāra-marta numurs (par portera vēsturi rakstījām, ja nemaldos, vairākos 2011. gada numuros un Tevi, Jāni, arī uzrunājām ko uzrakstīt AA). Janvārī ALĀ notika Latvijas alus Gada balvas pasniegšanas cerimonija, ko arī Alus muzejs organizēja, bez īpašas sponsoru līdzdalības. Un, beidzot, 25.-27.maijam šogad Vērmaņdārzā notiks 2.Starptautiskais alus festivāls "Latviabeerfest 2012.", kas arī ir Alus muzeja iniciatīva.Pagājušajā alus festivālā pie Zviedru vārtiem noorganizējām Kara muzejā izstādi - "Alus etiķetes Latvijā", ko veidoja Vēsturnieku komisijas loceklis Avotiņš Guntis. Muzeja ekspozīcijai mēs intensīvi meklējam telpas, bet bez alus nozares vai pilsētas tieša atbalsta mēs nevaram atļauties tās īrēt un tāda, šobrīd, mums nav, bet gan jau līdz telpām alus muzeja plašai ekspozīcijai tiksim.
5 dienas atpakaļ
in reply to janis
janis
Ar tavām lūpām tik medu dzert:)))))
5 dienas atpakaļ
in reply to janis
1 Patīk
Alus muzejs
Jāni, kāds sakars ar medu. Es tikai paskaidroju, lai nav jāklausās un jāsaspringst uz "pilsētas leģendām". Mēs biedrībā LAM esam atvērti visiem kuriem rūp alus un tas, lai Latvijā attīstās alus rūpniecība, lietošanas kultūra, un lai sabiedrība uzzina ka alus nav tikai lētais 2l PET. Bez vēstures izzināšanas nav arī nākotnes un LAM, KUPLA, SPUNDES un Labsalus.lv skatās vienā virzienā, bet, kā jau pie mums latviešiem pieņemts, katrs pats par sevi kritizējot un zākājoties cits par citu.
5 dienas atpakaļ
1 Patīk
janis
Es nezākājos, bet ironizēju. Nu lai vai kā, bet es nevaru vien sagaidīt kādu labu pētijumu vai skatu no kompetenta rakursa uz alus tehnoloģiju, vēsturi vai sociālo nozīmi no tevis Andrej. Gan jau ka vēsturnieku komisija tev neliegtu visplašāko pieeju informācijas pirmavotiem, statistikai u.t.t
Varbūt ka Tu varētu iesākt savu publikāciju sēriju par Latvijas alus stilu daudzveidību mūsdienās un Vācu Alus Tīrības Likumu? Vai arī varbūt , rūpējoties par alus attīstību mūsu Valstī, mest kādu kritikas akmeni dažu superlatvisko alusdarītavu virzienā, kuru pārstāvji stāsta pasakas par 'dzīvā" alus uzglabāšanas termiņiem un slikto lieldarītavu "sintētiskajiem" aliem. Mums taču ir kopīgs mērķis - izglītot alus dzērājus! Turklāt mūsu obektivitāti nodrošina neatkarība no alus darītavu reklāmām, vai ne? Neapvainojies tikai, tā ir draudzīga zobgalība. Nekā personiska!
4 dienas atpakaļ
in reply to Alus muzejs
Alus muzejs
Jāni, es nebūt neuzskatu sevi par ļoti kompetentu alus tehnoloģijās vai to vēsturē,lai pats personīgi publicētos, bet LAM biedru vidū ir daudz tādu . Publikācijas, semināri par alus vēsturi arī pietiekami daudz šajā laikā, kopš pastāv LAM, ir bijušas gan AA, gan patentu bibliotēkā. Noteikti neuzskatu, ka būtu jāmētājas ar akmeņiem vietējo Latvijas alus darītavu starpā vai virzienā, kā Tu saki "Superlatvisko". Arī mēs sevi neuzskatām par atkarīgiem no alus darītavu reklāmām, bet drukātas avīzes izdošanai, protams, ir nepieciešami līdzekļi un tie nāk no reklāmdevējiem.Ja neesi pamanījis, varu vērst Tavu uzmanību uz to, ka avīzē nemaz nav tik daudz to alus reklāmu. Nez kādēļ Tu necenties salīdzināt vai kritizēt rūpnieciski un mājas apstākļus ceptu maizi vai sietu sieru, bet ar alu to centies darīt. Par kopīgiem mērķiem pilnībā Tev piekrītu un nebūt neapvainojos un, kā redzi ,piedalos Jūsu pasākumos un aicinu arī uz mūsu pasākumiem KUPLA-iešus, SPUNDE-niekus, LADA-iešis un DADS-iešus. Alus tā ir neatņemama Latvijas kultūrvēstures sastāvdaļa, jo alus vieno mūs!
4 dienas atpakaļ
in reply to janis
janis
Labprāt atturētos no skaļiem apgalvojumiem ka alus mūs visus vieno. Personigi man ir nospļauties tieši par šo alus aspektu. Es vairāk izvēlos koncentrēties uz garšu kas man patīk . Man 80% Latvijas alus negaršo . Tad jau daudz vairāk mani vieno kāds ASV vai norvēģu alus cienītājs, vai protams arī latviešu, bet tikai un vienīgi pēc garšas kritērija un nekāda nacionālā vai patriotiskā. Nekas mani nevieno ar Lāčplēša kastaņu alu, vai Cēsu Light."
-------------------------
Un kā rihtīgam latvietim sagribējās savu kirpiču iemest:
Vēsturnieku komisija un fondi ir labas lietas, bet ierindas cilvēkam dziļi gar pependikulu, sevišķi mūsdienās - būtu jauki klātienē apskatīt pirmskara alupudeles, nodzeltējušas etiķetes un senču aprīkojumu, bet skaidrs, ka tuvākajā laikā Alus muzejam gaismas pils nebūs, tāpēc lietderīgāk būtu ķerties pie vieglāk realizējamām lietām, kuras ir pilnīgi atstātas novārtā (iespējams tāpēc, ka galvenā uzmanība, laiks un resursi ir novirzīti avīzei). To ir patīkami pašķirstīt pie aliņa, bet mana interese par periodiskiem izdevumiem ir niecīga. Pirmais, ko es izdarīju izlasījis augstāk citēto diskusiju - pagūglēju un atradu http://www.alusmuzejs.lv/ - lapa joprojām atrodas izstrādes procesā ... twiteris, draugi (ar gļukainu linku) un purngrāmatis priecē ar aizvēsturiskiem ierakstiem. Manuprāt, daudz lietderīgāk būtu tos 7000 eksponātus skanēt / fočēt un kopā ar vēsturnieku apcerējumiem un Alus Avīzi *.pdf formātā pamazām krāmēt mājaslapā. Tam lieli resursi nav vajadzīgi, bet uzskatāmība un atdeve būtu daudz jūtamāka, nekā drukātai avīzei un pāris pasākumiem pa gadu (pasākumi ir laba lieta, bet tiem ar muzeju jau mazs sakars).