Ar normālu IPA , Daini, izkonkurēt V-muižu būs grūti, jo V-muižai nav IPA. Šeit es domāju ka Aldaris ar savu craft sēriju nevar konkurēt ar V-muižu tieši dēļ segmenta. Tas ir mēs, kas alu zin mazliet vairāk par latvieti vidējo, vērtējam citās kategorijās. Šeit runa būs par pieradumu. Es šo 2 gadu laikā kopš "sapinos" ar mājbrūvētājiem esmu cieši pavērojis savus draugus un paziņas tieši par alus lietošanas paradumiem, un iespēju robežās centies viņus izglītot, bet diez ko nav nācies novērot, ka tie kas dzēra Lāčplēsi vai Aldara Zelta, pagaršojuši piemēram Zīvera eilu un atzinuši to par labu esam tagad baigi regulāri starp Lāčplēsi un Zīveru izvēlētos otro.
Uzticību iegūt ir ļoti grūti, pazaudēt... elementāri, bet atgūt pazaudēto ir ļoti, ļoti grūti. Regulārs V-muižas, Tērvetes vai Užavas klients gandrīz nekad nelieto Aldara produkciju. 90% no maniem paziņām kas ietilpst augstāk minēto alus darītavu klientu lokā, nekad nav dzēruši Aldara Porteri, un diez vai dzers... jo to tak ražo Aldaris. Un jāatzīst ka vēl pirms 3 gadiem es biju viņu vidū! Tie kas ir V-muižas uzticamie klienti lai arī pagaršojuši jauno Aldara craft sēriju, ar putām uz lūpām aizstāvēs V-muižu.
Un trešā lieta kas dara mani skeptisku attiecībā uz Aldara paziņojumu, ir tas ka V-muiža tomēr ražo labu un ļoti labu alu (LV mērogā), un lai Aldaris varētu viņus izkonkurēt, viņiem būs jārada izcils alus. Cik tas ir reāli!?