reinis said:
aiziet tālāk - linarda cream ale. saldens, maigs, lieliskā balansā gan rūgtums, gan stiprums, gan apiņi. šis man no šodienas patīk vislabāk. laikam nav pat kur piesieties. iesalu buķeti un rauga nosaukumu studijā!

Linards said:
Nu es it kā rakstīju Tev PM ar alu aprakstiem, bet lai jau iet tautās:

Pilsner 85%
Kukurūzas pārslas 13%
Melanoiden 2%

IBU ~16 (Centennial, Willamette)

iejavo pie 39 C
koriģē pH uz 5,2
30 min. pauze pie 51 C
25 min. pauze pie 66 C
25 min. pauze pie 72 C
10 min. pauze pie 76 C

raudzē ar US - 05 pie ~ 17 C
OG 1.053 -> FG 1.013
pēc 10 dienu raudzēšanas 1 nedēļu spainī, 2 nedēļas pudelēs uzgāzētu, notur pie ~ 3C

Kā izlasīju par šo stilu, tad efektu dod kukurūza, raudzēšana ar US-05 pie 18-20 C un sekojošā lāgerēšana.

4 months later

Uztaisīju šo. Tikai bez tām n-tajām pauzēm un pēc nedēļas raudzēšanas uzreiz pudelēs. Un bez lāgerēšanas. Vistrakāk gāja ar notecināšanu - ļooti lēni. Pēc 30 dienām pudelēs - izcils, viens no labākajiem, kas man sanācis. Patīkami krēmīgs, maigs, bet patīkami augļains rūgtums. OG sanāca 1060, FG - 1010. Galā 6.8%, bet dzerot stiprumu nejūt.

Jā bez tām pauzēm un lāgerēšanas tad taču tas nav tas bet kautkas pavisam cits...:)

Drīzāk jau bez lāgerēšanas... , pauzes nav noteicošās

aivo said: Jā bez tām pauzēm un lāgerēšanas tad taču tas nav tas bet kautkas pavisam cits...:)

Tieši to pašu iedomājos :)

a month later

Linard, vai gadījumā neņēmi receptei par pamatu šo te?

http://www.homebrewtalk.com/f62/cream-three-crops-cream-ale-66503/

Es uz pavasari biju uztaisījis šo te "3 crops cream ale" precīzi pēc receptes. Jāatzīst bija ļoti labs un, palasot tavējā garšas raksturojumu, asociējas man ar šo te recepti. Interesanti, ka garšīgāks tas bija pašā sākumā pēc kādām 2 nedēļām pudelēs, jo tad bija jūtams neliels saldumiņš . Pēc kāda laika tas pazuda un bija vienkārši labs vasaras aliņš.

No kuras "lapas" paņēmu receptes ideju es vairs neatceros, bet no šīs laikam nē. Es parasti receptes precīzi neatkārtoju, tāpēc neatceros kur atradu.

7 months later

Par raudzeesanas temperatuuras reziimiem Linarda Cream Ale. "pēc 10 dienu raudzēšanas 1 nedēļu spainī, 2 nedēļas pudelēs uzgāzētu, notur pie ~ 3C"

Vai pareizi uzkeeru? - 10 dienas raudzee 17C, tad sapudeljo un divas nedeeljas notur pie 3C? Es gan plaanoju liidziigi kaa laagerim - ar lejupejosu liikni, divu nedeelju laikaa samazinaat temp no 17 liidz 3C. Veel - kad iejauc pie 39C - cik ilgi notur? Vai vispaar notur? Paldies par padomiem.

Pareizi uzķēri. Noraudzēju līdz nemazinājās vairs blīvums (10 dienas) , tad nedēļu noturēju uz rauga , bet jau pie +3 . Tad pildīju un pēc tam, kad bija sagāzējies vēl 2 nedēļas pie +3 Šitā darot, uz uzgāzēšanos aizgāja baigi ilgs laiks, ja nekļūdos, tad kaut kas ap 10 dienām. Tagad es daru sekojoši: kad norūdzis, uzreiz pildu pudelēs vai kegā, un kad sagāzējies lieku lāgerēties. Izturu minimums 3 nedēļas pēc uzgāzēšanās. Aizvakar uzvārīju jau 5 versiju par šo alu. Starp citu... var dabūt nosmelties WLP 080 ;)

Ok. Bet kad sapudeljo - uzreiz liec +3C? Taada aukstumaa tak eila raugs nestraadaa (domaaju soreiz pameeginaat ar US-05). Jeb, kad sapudeljo atstaaj nedelju sagaazeeties teiksim +17C un tad uz laagereesanos 3 nedeeljas +3C?

Linards said: ... un kad sagāzējies lieku lāgerēties. Izturu minimums 3 nedēļas pēc uzgāzēšanās.

Ar 2 reizi sapratu :)

7 months later

Man kā iesācējam interesē, kur Rīgā nopirkt tās kukurūzas pārslas? Kellogs tak diez vai, ka der alus brūvēšanai.

Es izmantoju kukurūzas graudus, tik problēma ar samalšanu. Vienas " Straumes" kafijas dzirnaviņas jau nodedzināju.

Es arī sākumā malu kafijas dzirnavās, pēcāk pārgāju uz lopbarības dzirnavām. Pie AndaL izmēģinājām... parastās iesala dzirnavas neņem, bet kafijas un lopbarības dzirnavas kukurūzas graudus pārvērš putraimos, tāpēc var izmantot arī tos. Kukurūzas putraimus var nopirkt pārtikas veikalos.

Linards said: Es arī sākumā malu kafijas dzirnavās, pēcāk pārgāju uz lopbarības dzirnavām. Pie AndaL izmēģinājām... parastās iesala dzirnavas neņem, bet kafijas un lopbarības dzirnavas kukurūzas graudus pārvērš putraimos, tāpēc var izmantot arī tos. Kukurūzas putraimus var nopirkt pārtikas veikalos.

Un kukurūzas putraimi nav tas pats kas polenta! ;) Tas tā no manas pieredzes!

2 years later

Popkorns labi darbojas. Palūdzu čomam no kukuruza.lv, uzcept bez jeb kādām piedevām un gandrīz bez eļļas-viss sanāca. Gan jau ka var arī mikrenē pats graudus spridzināt.

4 years later

Ka ir ar kukuruzas putraimiem (parastie veikala), viniem jataisa “cereal mash” kopa ar bazes iesalu vai var likt pa taisno iejava? Raksta jau, ka jataisa, domaju, varbut var iztikt 🙂
                                    Rit javara American light lager un man ir kukuruzas putraimi tikai, par parslam nekad neesmu sapratis, tas ir parastas “kellogs” vai kadas savadakas?

^ ir jau kelogs, tikai bez sāls, cukura u.c. piedevām. Gan jau var arī kādu bezcukura variantu piespert klāt - nedaudz sāls īpaši netraucēs - ja liksies par sāļu, nosauks par American Gose 😉