Alum spēcīga rauga garša! esmu taisījis trīs reizes, dažādas buņdžas bet liekas ka viens un tas pats alus jo visu garšu pastiprina raugs. Kas to veicina? padalieties lūdzu ar piemēriem lai varētu izanalizēt ko daru nepareizi !!!

cukuru liec pie brūvēšanas?

Jā! to ko man ieteica veikalā! Maltodekstrīns! Un pie pudeļošanas gan parasto cukuru !

Sist ar sūdainu mietu tos veikalniekus! Tad sāc ar to, ka cukuru aizvieto ar iesala ekstraktu! Kaut vai ar Iļģuciema ekstraktu, Daugavgrīvas ielā viņu bodē šķiet ka 1,5kg pa 3LVL bija.

tā arī nākamreiz viņam pateikšu Cik daudz iesalu jāliek uz tiem 23 L !

Cik kg ir orģinālā, apiņotā (Coopers vai kāda tur) burka?

esmu izmantojis tikai cooper iesala ekstraktu kas ir 1,7kg, paredzēts 23 litrus alus pagatavošanai.

Tad uz 23L pieliec klāt vēl 3kg iļģuciema esktrakta.

Paldies, šoreiz izmēģināšu tavu ieteikto variantu savādāk gribēju jau mest mieru jo trīs reizes jau raugu uzbrūvēju Kam tad ir domātoi tie visi cukuri kurus viņi tur veikalā piedāvā???

Beļģu triperiem ;)

Tos cukurus var likt stiprajiem aliem, pie kam, likt samērā mazā daudzumā! Tik pat labi būtu paņēmis jelgavas cukuru...

Un ziņo par rezultātiem ;)

Nu paši rekomendē 1kg cukura uz 1,7kg iesala ekstrakta no kura sanāk kkas līdzīgs alum Ok pamēģināšu ar to Iļģuciema ekstraktu ! Tad padalīšos kā sanāca! :)

Paldies!

a kā ir ar tiem coopers cukura iesala ekstraktu buņdžās??

Es ar buņdžām ņēmos divus gadus, visu darīju kā rakstīts receptēs un ne reizi nebiju apmierināts ar rezultātu, citiem garšoja. Un tad saņēmos sagatavot visus pribambasus lai varētu brūvēt no graudiem. Vairs tās buņdžas negribās redzēt. Viena vēl ir palikusi, varu kādam uzdāvināt.

Nu jopcik! :) Nopirku to coopers bundžu un cukuru, šodien beidza rūgt! jāpilda pudelēs, bet sanāk ka gandrīz ārā jāgāž! Nu nekas pirmā teize tā sāpīgākā! :) ..tāpat jau izdzers..

kaa tur bij par to saatana aanusu un aara lieshanu? bet nu TIK slikts ka nebuus derams gan jau ka nesanaaks....

ko jūs te cepās? visi sākumā iet uz veikalu un tur viņiem pārdod coopers bundžu un pasaka ka jāliek klāt cukurs. arī man tā bija. nu un? tāpat tas aliņš tika izdzerts pa tīro un nemaz jau tik slikti viņš negaršo.

reku Zars visu laiku ar konzerviem ņemās i nemaz nesūdzas.

http://alusmuca.lv/

es gan ne reizi no ekstrakta neesmu vārījis, varbūt pamēģināšu kādreiz...

Man ar vienmēr ar tām bundžām sākumā likās, ka visiem viņiem ir kaut kāda rauga vai skābuma garša. Biju izsecinājis, ka jāpamēģina kādu to bundzu ar citu raugu noreudzēt nevis to ko viņi tur dod līdz, bet diemžēl nepaguvu, jo pārgāju uz graudiem.... Būtu interesanti, ja kāds paprovētu, piemēram, ar US-05, tās bundžas noraudzēt....

alusvedejs said: ko jūs te cepās? visi sākumā iet uz veikalu un tur viņiem pārdod coopers bundžu un pasaka ka jāliek klāt cukurs. arī man tā bija. nu un? tāpat tas aliņš tika izdzerts pa tīro un nemaz jau tik slikti viņš negaršo.

reku Zars visu laiku ar konzerviem ņemās i nemaz nesūdzas.

http://alusmuca.lv/

Neviens jau nesaka, ka no bundžām sanāk sūdīgs alus. Cepiens jau ir par to, ka veikalā stāsta, ka jāgāž pāris kilogrami cukura klāt un tad jau cerēt uz labu rezultātu ir bezceris, līdz ar to daudzi varbūt pamēģina un met mieru, jo negaršo.

Zars jau nu cukuru neliek.