pēc aivo lūguma - radziņa - ķimeņu kviesīša recepte. es nākamreiz taisītu maķenīt sausāku, vairāk 20% vairāk ķimeņu un nedaudz vairāk rūgto apiņu.

3kg kviešu, 4kg pilzene, 25l ogres ūdens pie 58C uz 10min (iejava 52C)
40min laikā paceļ uz 71C
1h20min notur, uzreiz kastē un paskalo ar 20l 75C ūdens. Kopā izlietoti 45l ūdens.
5min pliks vārās, 8g magnum uz 1h, 25g ķimenes uz 25min, 15g ķimenes un 17g saaz uz 5min. kopā 1h05min vārīts
Nodzesē līdz 20C, blīvums 1050, mauribrew raugs. 3. Spainis. 9.1. blīvums 1019.. alum 4%. Sapudeļoti 28.2l, misa knapi pietika ar 2litri.

    Paldies! Tuvākajās dienās mēģināšu īstenot ko ļoti pietuvinātu šai receptei savā izpildījumā atbilstoši manam aprīkojumam un esošajām izejvielām.

      Write a Reply...