nu re, šodien ievēroju, ka liesmas izmērs tā kā būtu kā parasti, bet vārās izteikti slinki. varētu būt vaina? balonam pirmais alus.

a) reduktors
b) sūdīga gāze
c) deglim kaut kas aizdirsies
d) cits varints (norādīt) :)

kāds var palīdzēt?

aa.. un liekas, ka sodrēju vairāk kā parasti.

deglim gaisa padeve nav netīšām izmainījusies?

jā, nu man tur puta uzkrita tajā vietā, kur liesmas regulējamā poga. rīt atdzisīs - paskatīšos. man arī likās, ka gaisa pa maz. noplēsu visu ekrānu, bet redz ka moš citur vaina.

jo man bieži sanāk pāršļakstīt pāri un nereti arī uz tās pogas, bet līdz šim nekas nav traucējis. moš tas mirklis pienācis

balons LPG tāds pelēks. 11kg. tipa jau ES standartiem atbilstošais

Es biju domājis - kas ražotājs? Kur pirkts?

Latvijas Propāna Gāze ražotājs, pirkts Lukoil.

LPG ir starptautisks liquid propan gas saīsinājums un Latvijas propāna gāzei itkā nav pelēkie baloni, tādēļ pārvaicāju. Bet ja nav problēmu gaidīt līdz rītam un vari degli iemest siltumā izžūt, tad jau pats nākamajā reizē sapratīsi vai gāze vai deglis pie vainas.

jā, nu es arī netiku skaidrs par to balonu - iebraucu lukoil ar savu zaļo no LVPropānGāzes un saņēmu pretī pelēku. bet nu tas papīrītis līdzi bija identisks LVPropānGāzes papīrītim - no tā arī izspriedu, ka ražotājs viens.

bet nu jā, vairāk pēc tās gaisa padeves izklausās.

Par to balonu krāsu gan neuztraucies, tā var būt jebkura... Man iet jau kāds 6 tais EU standarta balons un katru reizi bijis citā krāsā. Bijusi škrobe jo apmaiņā bieži sanāk ņemt arvien netīrāku un nolietotāku, kaut pirku pēc izskata svaigu ar poļu uzrakstiem..:-) Galvenais ir balona saturs un tas pēc manā rīcībā esošās informācijas ir propāna un butāna maisījums šķidrā veidā - tas arī nosaka kā izskatās liesma un kādu temperatūru dod.... Tavā gadījumā pie vainas var būt arī aizlietā gaisa padeve...

jūtos kā no jauna piedzimis - atklāju savam deglim tādu gaisa padeves slūžu, ko var paskrūvēt vaļā un tad bīdīt arī degšanas laikā. reāls atklājums :)

11 days later

Iztestējos reiz ar gāzes degļiem visādīgi un attiecībā uz gaisu sapratu, ka pa par daudz to nekādi nevar pievadīt, tik par maz. Tapēc dodiet gāzei gaisu, un tā paņems cik tai vajag.

nu mēs ar savējam poļu/ķīniešu deglim aiztaisam ciet gaisu tikai uz piešķilšanas brīdi. pēc tam līdz galam vaļā.

es te paeksperimentēju ar to gaisa padevi un ja ir līdz galam vaļā, tad šķiet, ka balons ātrāk beidzās. nu tā ievērojami ātrāk. mērījumus gan neveicu..

mosh tapeec ka liesma niknaaka?

6 months later

Man tāda pati sāpe kas #reinim... balons Lukoil'ā pirkts, 27 litrīgais, Latvijas Propāna gāze. Pirmais vārījums ar šo balonu. Iejavošanas laikā itkā viss ok, bet kad filtrēju misu un sildīju vārīšanai, secināju, ka kaut kā baigi lēnām ceļas temperatūra. Tik lēnām man nebija bijis. Balons līdz galam vaļā, deglim vārsts un gaisa padeve arī, liesma smuka, bet kaut kā nesilda. Paraudzīju balonu un reduktoru... abi remdeni. Man mazie baloni agrāk pie intensīvas vārīšanas auksti palika un apsarmoja. Mok kaut kāda sūdīgāka gāze "iepirsta" !?

Write a Reply...