es lietoju korķus atkārtoti, kaut arī man ir biezā slānī arī jauni.
aizkorķēju, apgāžu pudeli - ja nepil, viss kārtībā un ņemu nākamo.
es lietoju korķus atkārtoti, kaut arī man ir biezā slānī arī jauni.
aizkorķēju, apgāžu pudeli - ja nepil, viss kārtībā un ņemu nākamo.
es nevienu korķi neesmu pircis un nekādas īpatnības Aldara vai Cēsu korķiem neesmu novērojis. Kopš ar Grētu divreiz aizspiežu, tik pāris reizes pa 3 gadiem nav aizkorķējies normāli
Īsti nesaprotu, ko tu domā ar sprūst ? Ka stiprāk jāuzspiež un korķī paliek iesēdums ? Tā ir pilnīgi normāla lieta un vairāk no pudeles atkarīga (vai arī atkorķēšanas metodes, hvz), jo korķi ir praktiski identiski pēc izmēriem, cik nu novērots.
O, labi ka atbild tie kas to dara un nevis paziņo ka to nedara:) Jā tajos paliek dziļāki nospiedumi pat dažos šķita ka maz trūka lai caurumu izspiestu. A sprūst tā ka nevar atvērt rokturus brīvi, kad ar spēku to dara tad liekas ka salauzīs, tad aiz vidus ņēmu un kustinot noņēmu bet ar bažām ka kaut kas nav riktīgi, bet šis tieši ar Aldara un Cēsu korķiem notika!?
Varbūt tev Grēta pavisam svaiga un kautkas šai par stipru pievilkts - es pat aizdomīgs kļūstu, ja pārāk viegli, bez pretestības sanāk aizkorķēt.. Spied droši uz leju - neviens tā korķim caurumu nav uztaisījis (cik zinu), tik es esmu vairākām 0.33L pudelēm kalkiņus salauzis, bet gan jau tām bija tāda tendence. Ieteiktu pat atkārtoti uzlikt Grētu un nospiest korķus, kam iepriekš likās par stingru - varbūt nav līdz aizspiest.
Patrenējies uz kādu tukšu pudeli, ja bail ko salauzt.
Man arī sākumā Gretta korķos taisīja iespiedumu un grūti nāca nost. Paskatījos uz šo problēmu plašāk un vienkāršāk!... Smērēt vajag Grettai lūpas! Man tagad visi korķi "nevainīgi", pat nevaru pateikt, kurš ir izmantots atkārtoti. Rokturus gan atpakaļ līdz augšai neveru, tikai līdz pusei, tad nolaužu.
viņam jau par korķētāju nevis par pudeli bail ira.
Vobla takš mums spēcīgs vīrs un slapju graudu maisu ar VIENU roku no grāpja izceļ. ar VIENU ibio! kas tādam ko tādu štrunta aizkorķētāju nesalauzt?
Grēta tak tam ir radīta, lai spēcīgas rokas šo spiestu pie zemes ;)
kā vispār šie aparāti beidz savu darba mūžu (vai ir kādas pazīmes, ka tūlīt noplīsīs) ?
atceros vienu gadījumu ka vienkārši kautkas iekšā salūza. bet varēja pabeigt pildīšanu ar mokām.
Vobla said: ... un liekas ka salauzīs uzticamo draudzeni. ...
Draudzene ar vecumu tikai nedaudz vaļīgāka paliek, nekas cits šai nenotiek. Bet pudelēm kakliņus nolauzt man vairākas reizes gan ir gadījies, kad par ciešu gribu aizkorķēt.
Dainis said: kā vispār šie aparāti beidz savu darba mūžu (vai ir kādas pazīmes, ka tūlīt noplīsīs) ?
Nopirku jaunu, kad vecā sāka katru 10. pudeles kaklu lauzt. Tagad stāv kā rezerves variants.
3 gadus stāvēja uz sidra (defektīvs, gaidiju brīnumu) pudeles. Tā gumija pārsvarā pārspiesta, kaut gan neliels spiediens pudelē bija. Gumijas ārmala, kura atrodas it kā ārpus pudeles, galīgi izkaltusi. Skaidrs, ka ilgi glabājamiem dzērieniem šie neder.
GirtsE Nav saistīts ar sidra paaugstināto skābumu?
Korķu izcelsme nezināma jo dabuju @feizbuks Atbrīvojies no lietām. Un jā - glabāšanas vietā temeratūra 22-26. Bet vienalga domājam - ko, kur un kā glabājam.
Arī skābums varbūt spēlē - jo sidrs aizgāja nagulakā.
Es liktu uz laiku un paaugstināto skābumu. "Nagulaka" skan nopietni
22-26C arī ir nelabvēlīgs apstāklis - 10-15C vismaz vajadzētu