Man iepatikās šāds variants, tuvākā mēnesī gribu izmēģināt. Pašlaik atmetu domu par konisko un izmantot raudzējamo spaini + mucu sekundārai fermentācijai

Man iepatikās šāds variants, tuvākā mēnesī gribu izmēģināt. Pašlaik atmetu domu par konisko un izmantot raudzējamo spaini + mucu sekundārai fermentācijai.

muca.jpg

pekains said: No ņeržas es atradu šitādus traukus varētu likt guļus, kaut kāds kegu atvasinājums

Varbūt savācamies un ņemam šitos... Ja ņemsim daudzus varbūt cena būs labāka...

cesnieks said: Man iepatikās šāds variants, tuvākā mēnesī gribu izmēģināt. Pašlaik atmetu domu par konisko un izmantot raudzējamo spaini + mucu sekundārai fermentācijai.

image https://kupla.lv/assets/files/1/1226.muca.jpg

Kāda ir cena un pieejamie tilpumi?

A kāda jēga no guļus liekamajiem tankiem? Koniskajam jau galvenā fiška ka raugu nolej nost pēc raudzēšanas. Tad jau nevis pērkat, bet paņemat kegu pārtaisiet un būs tāda pati muca kā bildē. Jebšu jūs domājat paņemt to 100L un pārmetināt par konisko?

Pie kam man vajag ko ledusskapī likt stāvus, guļošie galīgi neder.

edgars said: A kāda jēga no guļus liekamajiem tankiem? Koniskajam jau galvenā fiška ka raugu nolej nost pēc raudzēšanas. Tad jau nevis pērkat, bet paņemat kegu pārtaisiet un būs tāda pati muca kā bildē. Jebšu jūs domājat paņemt to 100L un pārmetināt par konisko?

Pie kam man vajag ko ledusskapī likt stāvus, guļošie galīgi neder.

tur jau neliels konuss sanāk un atvere arī tieši apakšā... raugu varēs noliet... diametrs 400 agstums 1080 ...hvz vai tāds lien ledusskapī bet pagrabā super

tad jāpiemetina krāns alum! Tie vāciešiem skaitās alus transporta kegi! domāju var derēt tikai 2 fermentācijai

pie maza slīpuma izspiedīs plāceņa daļu, kas virs cauruma un viss. slīpumā tomēr savācas vairāk. Mani interesē šitas: Tikai nav ticības vākam

EUROLUX_200L_2.pdf

esmu izbolījies uz visādām spīdīgām bildītēm no US - arī gribu konisko. man bija doma, ka varētu apvienot ņeržas mucu ar attiecīga diametra piltuvi un augšā no corny kega vāciņu. protams, ka LV internetā neko no šī atrasts. idejas, kur meklēt?

cesnieks said: Piemēram kaut šādi ...

foršāk jau būtu kopā ar linkiem uz piegādātājiem un cenām

. liepinsm said: Uj, šis gan ir smuks, es arī piedalos. Bet pareizi saprotu, ka tur notiks raudzēšana un nogatavināšana attiecīgi tādus vajadzētu vairākus?

tieši tā, vajag vairākus. it sevišķi ja taisa lageri. tad tev viens vārījums to fermenteri uz vairākiem mēnešiem aizņem.

liepinsm said: ... ... p.s. Es joprojām arī ieķertu kādu gatavu vārīšanas uzparikti, ja kāds atbrīvojas no savas, jo pāriet citos tilpumos/stnadartos, tad man ļoti interesētu.

M

joprojām ir pieejams pusgatavs brūzis pa ~1 EUR litrā tā vien šķiet ka šejieniešiem nevaig un būs vien jāliek ss.lv

alusvedejs said: pārdod minibrūzi. piedāvāju 350 litrus par 250 latiem.

komplektā ietilpst divi grāpji un filtrdibens. lielais grāpis 195 litri alus vārīšanai un skalojamā ūdens sildīšanai mazais grāpis 155 litri graudu mērcēšanai un filtrēšanai

grāpji darināti no 1.5 mm bieza nerūsējoša pulēta tērauda. filtrdibens no 1 mm perforēta nerūsējoša tērauda ar 3 mm caurumiem.

tas nav profesionala metinātāja darbs, tāpēc pretenzijas par nesmukumiem netiks pieņemtas.

image https://kupla.lv/assets/files/1/1072.IMAG0757-1674048015.jpg image https://kupla.lv/assets/files/1/1073.IMAG075856904994.jpg image https://kupla.lv/assets/files/1/1074.IMAG0759-145569283.jpg image https://kupla.lv/assets/files/1/1075.IMAG0760785294838.jpg

pircēji laipni aicināti pieteikties pa tālruni 29185940

pekains said: ... ...

Alusvedējs varētu reportēt cik spiediena tur viņa melnās pvc mucas, esmu tādas apskatījis un liekas ļoti labas/cena risinājums! Nez vai ir mazāki tilpumi tādas arī ir?

es vēl neesu nevienā mucā iemontējis spiediena dačiku. uz pirmo fermentāciju neaizskrūvēju kārtīgi ciet, lai šņāc liekais garām. pēc 2 nedēļām pievelku lai darūgst. mazāki tilpumi ir no zilās plastmasas. es biju licis bildes topikā par fermentācijas traukiem.

pekaini - iepirksi tos EUROLUX_200L_2.pdf pastāsti kā ir. izskatās arī tāds lēzens un mazs konuss apakšā lai kārtīgi varētu raugu izliet

matiss said: esmu izbolījies uz visādām spīdīgām bildītēm no US - arī gribu konisko. man bija doma, ka varētu apvienot ņeržas mucu ar attiecīga diametra piltuvi un augšā no corny kega vāciņu. protams, ka LV internetā neko no šī atrasts. idejas, kur meklēt?

šķiet ka visekanomiskais risinājums bija izdomāts Stopiņu ielas Jānim. vecs boileris kuram atgriezta apakša un piemetināts tur konuss. nogrieztā apakša vēlāk kalpo kā ieliekams vāks.

bet tos ņeržas boilerus nevar dabūt, ja vien netusē Norvēģijā...

nu gan jau ka tādi ir ne tikai Norvēģijā un ne tikai Jānim viņi ienākas. lai gan tas pats Jānis noteikti jau ir pietiekoši daudz pievācies un par taisnīgu samaksu gan jau ka būtu gatavs no kāda šķirties. neba jau te tagad uzreiz 100 koniskos vajag. labi ja kādi 2 vai 3 no šīs diskusijas reāli taps gatavi.

neesu pētījis un iedziļinājies un meklējis, bet pieļauju ka kaut vai tajā pašā ebay var atrast. vai papakarlo ir iestrādes turdzniecībā un sakari, varbūt caur turieni kādu var sarunāt.

reku te viens nesen rakstīja kā var no uk mandas ātri un par demokrātisku samaksu atvest caur diamondts.lv

kad es interesējos jānim nebija, proti viņam pašam vajadzēja. ss arī nesmu redzējis. Tiek liela gabarīta precei šipings ir milzīgs un nosacīti lētu preci vest neatmaksājas. ti, lietotam konsikajam fermenterim transporta izmaksas varētu būt tādas pašas kā bolerim, lai gan vērtība daudz lielāka.

Pie jaudām ko mēs izmantojam principā nav problēma noraudzēt plastmasas mucā un pārpumpēt uz otro fermentāciju guļošajā tankā. Tad koniskais fermenters nav vajadzīgs. Pekaiņa variantu nebiju manījis - interesants. Ja sakarīga cena, vērts apdomāt.

reku te viens nesen rakstīja kā var no uk mandas ātri un par demokrātisku samaksu atvest caur diamondts.lv

Jā, kā reizi šodien caur http://www.diamondts.lv/lv/ saņēmu savu 9 l plastmasas bunduli.

apo said: bet tos ņeržas boilerus nevar dabūt, ja vien netusē Norvēģijā...

Tos ne tikai dabūt ( kā vecus apkures boilerus), tos pat ražo Latvijā !

Vai pie vietējiem ražotajiem, tipa AISIS vai Tvertne neesat interesējušies? viņi no ņeržas taisa lielos (kubikmetoros) tankuc tepat Rīgā/pieRīgā.

Optyroc said: reku te viens nesen rakstīja kā var no uk mandas ātri un par demokrātisku samaksu atvest caur diamondts.lv

Jā, kā reizi šodien caur http://www.diamondts.lv/lv/ saņēmu savu 9 l plastmasas bunduli.

Starpcitu, tāds bundulis - vienīgais bez atgaisotāja ( kas ir laikam lielākā vērtība šim ) veikalā maksā 9.90 Ls ar krānu, no biezas plastmasas, skrūvējamu vāku. Vienīgi litrāža gan 15 L ne 9 L

STLV said: Vai pie vietējiem ražotajiem, tipa AISIS vai Tvertne neesat interesējušies? viņi no ņeržas taisa lielos (kubikmetoros) tankuc tepat Rīgā/pieRīgā.

Aisis gatavs taisīt, kaut kad ar viņiem runāju. Noteiktu standartu nav - pēc klienta datiem uz pasūtījumu.

cesnieks said: Starpcitu, tāds bundulis - vienīgais bez atgaisotāja ( kas ir laikam lielākā vērtība šim ) veikalā maksā 9.90 Ls ar krānu, no biezas plastmasas, skrūvējamu vāku. Vienīgi litrāža gan 15 L ne 9 L

Nu neesmu tādu trauku pie mums nekur redzējis.