• Receptes
  • Blome 2013 konkursu uzvarētājalu receptes

4,5L
Amount Item Type % or IBU
0,80 kg -Vienna Malt 94,1 %
0,05 kg -Melanoiden Malt 5,9 %
5,00 gm -Centennial (15 min) 14,9 IBU
5,00 gm -Cascade (15 min) 7,4 IBU
4,00 gm -Cascade (Dry Hop 5 days)
4,00 gm -Centennial (Dry Hop 5 days)

Pārcukuroju 60min@68C
"Wyeast 1450 Denny's Favorite 50" raugs rūga pie 22C.
Rīgas krāna ūdens.

OG1042 FG1013

tagad skaidrs, kā tik pilnīgu ķermeni ieguvis - Vīne darījusi savu. Man viens alus, kuram beigās Amarillo un Centennial - ceru, ka sanāks līdzīgs aromātieblieziens.

Re ku "Simpātiju konkursa" uzvarētāj-recepte (citēts no #Anda):

Pilzene 36l Gaišā karamele 17l Roasted 0,8l Ūdens 130l

Iejaukts pie 45C Pauze 51C 15min Palēnināta sildīšana līdz 67C 34min Pauze 67C 60min Uz filtrēšanu 78C. Skalošanai 70 l ūdens.

Apiņi Vital (AA 12,5) 75gr. 90min Vital 70gr. 30min. Vital 65gr. 0min.

Plato 12,7. Raugs T-58 36gr. Raudzēšanas t 12-13C.

Palaboju. Kurš numurs ?

Simpātiju konkursa? Uzvarēja nummurs 1.

Dainis said: tagad skaidrs, kā tik pilnīgu ķermeni ieguvis - Vīne darījusi savu. Man viens alus, kuram beigās Amarillo un Centennial - ceru, ka sanāks līdzīgs aromātieblieziens.

Jā, vīnes iesalā ir visa fiška. Ar pale vai pilsener nekādi ķermeni nevar dabūt tik vājā alū.

^^ jā, par simpātiju jautāju. Nr.1 bija OK, bet garšā bija tikai karamelīte - smuka un patīkama, bet vientuļa. Nr.12 bija līdzīgs, bet labāk patika.

kādi tiem aliem sākuma un beigu blīvumi?

reinis said: kādi tiem aliem sākuma un beigu blīvumi?

#Anda "Simpātiju konkursa" uzvarētāj alum eč ku rakstīts

Linards said:

Plato 12,7.

beigu lai pats pasaka, man nav info

pieliku savam OG1042 FG1013

Man šķiet, ka bija drusku virs 4.

Varbūt #apo var arī šeit ielikt arī savu "ļežaka" recepti. Atkārtošos teiktdams, ka ārpus konkursu rāmjiem, mans Blomes favorīts!

Pilsener iesals 100% Kazbek apiņi, 8 alfa, ~2 saujas uz 25 litri misas. Bērti kāt gan vārīšanās sakumā, gan pa vidu, gan pēdējās minūtēs. Saflager W-34/70 Pārcukurots pie 66 Raudzēts pie 10-14 grādiem, lagerets pie 3-5 grādi, kegots un sagāzēts ar CO2. Alko ~4.5%

Mans dzertākais alus šajā pasākumā arī bija Apo ļežaks. Lūk pierādījums tam, ka vienkāršībā ir spēks.

Andi, drīzāk pierādījums tam, ka latviešu mēlē gadu desmitu laikā ir pieradināta pie ļežakiem :))

a month later

Kas ir "ļežaks"? :)

P.S. Jums tāds slengs, ka iesācējs no malas nesaprot, kurā valodā viņam jāmācās runāt, lai saprastu, par ko bilde :) Nav pārmetums, bet gandrīz barjera rodas, lai meģinātu iebraukt un saprast, par ko te sarunas griežas :)

Ļežaks ir atvasinājums no Čehu valodas - tas ir lāgerēšanas tanks, muca vai fermenteris, sauc ka gribi. Par ļežaku arī lāgeri sauc

cesnieks said: Ļežaks ir atvasinājums no Čehu valodas - tas ir lāgerēšanas tanks, muca vai fermenteris, sauc ka gribi. Par ļežaku arī lāgeri sauc

Vai tad tieši pašu lāgeri viņi par ļežaku nesauc, liekas, ka arī uz etiķetēm tā to alu sauc un domāju, ka te visi žargona cienītāji ar ļežaku tieši to pašu lāgeri arī domā.

skaidrs, ka lāgeri. ne jau es savu alu par tanku vai mucu saukšu. Lai gan viss var būt :)

Ležāks ir nevis viss alus, bet gan tikai no 11 līdz 12,5 Plato. Ir vēl výčepní (8 līdz 10) un speciální (virs 12,5 Plato). Ja grib runāt par jebkuru alu, kas raudzēts ar lāgera raugu, precīzāk ir teikt spodně kvašená.