Meklējot iedvesmu Blomes vieglā alus konkursam, uzrunāja Daiņa rakstītais par Brakspear Bitter'i http://www.ratebeer.com/beer/brakspear-bitter-bottle/1033/ , kā labu stila paraugu, līdz šim ieteiktais nav licis vilties un atļāvos ticēt nepagaršojis (nesaprotu, kādēļ vēl nav atsevišķa sadaļa "Dainis iesaka"). Pāris uzmeklēto klonu receptes pielāgoju pieejamajām izejvielām un še rezultāts. Veikumu nevar dēvēt par klonu vai līdzinieku, drīzāk, aptuvenu interpretāciju. Oriģinālu tā arī neesmu garšojis.

Oriģinālā ABV 3.4%, Fuggles un Styrians, Pale, Crystal un Chocolate.

4,5 kg (90%) pilzene
0,4 kg (8%) aromātiskais 152 EBC
0,1 kg (2%) dedzinātais 1000 EBC
35 g Willamatte (4,7%AA) pirms vārīšanas 17,4 IBU
50 g Willamatte (4,7%AA) 15 min 10,5 IBU
50 g Willamatte (4,7%AA) 5 min 4,2 IBU
Nottingham raugs

30C° PH korekcija, 50C°@20 min, 62C°@30 min, 72C°@30 min, 76C°@ 0 min, vārīts 60 min.
OG 11,3 Pl°, FG 3,2 Pl°, 32,1 IBU, 25,8 EBC, ABV 4.3 %, Pārdaugavas krāna ūdens, IBU/OG 0,8, 27L, raudzēts ~22 C°.

    Spirits @ Wines tas arvien nopērkams. Man gan šķiet, ka oriģinālā pie Pale Malt ir dedzinātais birdināts klāt - tāda īpatnēja garša.

    Šeit pārāk brīva interpretācija sanākusi ... visi apiņi un iesali aizstāti ...

    Vēl uz 3.5% pie mums tagad nopērkams ir Fullers - Chiswick Bitter - http://www.ratebeer.com/beer/fullers-chiswick-bitter-bottle--keg/58585/ (nav gan vēl garšots)

    P.S. ā, nuja, adoptētajā receptē ar ir, bet man tieši tā garša (dedzinātā iesala) netīk

      Write a Reply...