Sveiki! :) nu palasīju te jūsu forumu.. Nu galīgi neko nesaprotu.. Gribas pamēģināt uztaisīt alu no ekstrakta,bet neko nesaprotu.. Varbūt varat ieteikt nu tādu pavisam, pavisam vienkāršu un ātru recepti? Un mazam daudzumam..kādiem 3-5 litriem alus?
Palīdziet iesācējam! :)
Ja tiešām gribas no ekstrakta, tad bundžai līdzi nāk pamācība kā to pagatavot. Tikai cukura vietā labāk pievienot Iļģuciema iesala ekstraktu.
nu palasi vēl
Nu lūk..nepareizi arī iepriekš uzrakstīju..nevis no ekstrakta,bet biju domājusi tieši no iļģuciema iesala ekstrakta..(vai arī tā nevar? Vajag kaut kādu speciālo? ) kā jau teicu, nu nesaprotu es šito padarīšanu..
https://kupla.lv/forum/ekstraktu-bruvesana
https://kupla.lv/topic/garsigs-alus-no-ilguciema-ekstrakta
edgars said:
Kā jau alusvedējs teica - sāc ar grāmatas izlasīšanu -> http://labsalus.lv/wp-content/uploads/2012/03/alus-rokasgramata1.pdf
Nu ja vajag recepti, tad kaut vai šādi: -18L ūdens -3kg iļģuciema iesala ekstrakts -30gr Magnum apiņi
sajauc ekstraktu ar ūdeni, liec uz uguns, kad sāk vārīties pieber 30gr apiņu un pavāri 15minūtes, tad uguni nost, adzesē, pieliec alus raugu. Pēc 2 nedēļām pudeļo, ēc nedēļas-divām var dzert. P.S.Ja paņemsi citus apiņus, tad tur daudzums jāpārrēķina attiecīgi pēc alfa skābju %.
Sveiki. Man te radies jautajums. Ja es taisu alu no extraktiem Cooper bundza vien+3 burkas ilguciema iesals+20L udens. Vai ta varetu but ka alum ir tikai 1% alco? Paldies jau ieprieks.
Nedomāju gan. Kādās temperatūrās un cik ilgi raudzēji?
22-24 un raudzeju nedeļu
A cik blīvums?
Ja rūga un norūga, tad alkohola % jābūt vismaz tik cik Coopers bundžai papīros paredzēts. Jo pieliktais iesala ekstrakts izskatās atbilstošs viņu instrukcijās rekomendētajam cukura daudzumam.
tu pēc sajūtas to alco% nosaki vai pēc mērījumiem?
da principā whatever - ja garšo tad dzer tik ārā.
Nu es meriju, bet laikam neesmu īsti sapratis vel par to mērīšanu, palasīšu vel info un ja kautkas nebūs skaidrs tad jautāšu atkal.
Ko un ar ko tu mēriji? Cik beigu blīvums? Ci sākuma blīvums? Ar alkohola mērāmo nevar izmērīt alu. Rupji runājot tev tur ir ap 2,5kg cukura uz 20 litriem misas. Tas nozīmē ka sākuma blīvums ap 1050. Tātad Tev tas alus ir uz kādiem grādiem 5%
1.5 kg ekstrakta bundza + 2 kg cukurs uz 23 litriem udens - man sanak OG 1.052