Nu neiztiks jau bez atsevišķa topika. ;)

zux said:
neatradu ka buutu atsevishkja teema par Labieti, tapeec rakstiishu te.
Reini, Edgar - varat kaut kur nopubliceet visu 6 alinju aprakstus? Es shodien pa skaisto nopirku visas 6 shkjirnes liidznjemshanai, tikai kameer tiku liidz maajaam beerni nodriskaajushi visaam pudeleem uzrakstinjus :(
taa vareetu meegjinaat dzert un peec aprakstiem sachaapstinaat pareizo. radzinju gan jau taapat atpaziishu, bet paareejos hvz.

    edgars said: Labietim pagaidām testa režīms un norādes nekādas nav. Atrodas tieši zem Piens terases. Pie Piena pa maziem vārtiņiem, kur rakstīts "Piens velo", tad pa labi, garām fiksīšu treka arēnai līdz zaļiem vārtiem, aiz vārtiem tur labajā pusē stikla durvis kurās droši var sperties iekšā, caur durvīm jau katlus var redzēt.

    Šeit-> http://goo.gl/maps/Dj2F7

      Darba laiks: darbadienās 11-22 brīvdienās 10-22

      Zux, rekur tev apraksti no mārketinga nodaļas.

      % EBC IBU FG TRĪS INDIĀŅI 5.0% 6 30 1010 Tipisks amerikāņu gaišais alus ar izteiktu apiņu garšu un aromātu. Gan vārīšanas laikā, gan kaķī pievienoti trīs no slavenākajiem Ziemeļamerikas apiņiem - Tomahawk, Centennial un Cascade - sniedz alum īpaši atspirdzinošu un patīkami rūgtenu garšu.

      GANUZĒNS 4.5% 6 23 1008 Viegls ikdienas alus, ko tradicionāli darīja pļaujas darbiem. Garšas pamatā ir īpašs valoņu sezonas raugs, kuru spirdzinošāku padara Citra apiņi. Zemais alkohola saturs ļauj šo alu baudīt gan lēnos darbos, gan darbīgas atpūtas laikā.

      RADZIŅŠ 5.6% 8 11 1014 Izteikts kviešu alus ar vairāk kā 3/4 kviešu iesala. Kviesīgo garšu izceļoša rauga izvēle kombinācijā ar ķimenēm ļauj nekļūdīgi saprast no kurienes šim alum ir cēlies nosaukums. Aramis un Saaz apiņi pilnam garšas līdzsvaram.

      MEŽS 5.5% 25 7 1012 Dainās apdziedātais kadiķogu alus mūsdienīgā apdarē. Sveķaini atsvaidzinošs ar viegli iesalainu garšu un sarkanīgu krāsu. Gan vārīšanas laikā, gan kaķī pievienoti īpaši Austrumeiropas meža apiņi - Kazbek - kopējam alus līdzsvaram.

      ĶĒNIŅMEITA 4.6% 11 28 1014 Maigs un viegli dzerams gaišais alus. Īpaši izvēlēts iesals padara šo alu viegli medainu, bet atturīgi pievienotie Cascade un Centennial apiņi - saldenrūgtenu. Aristokrātisks garšas līdzsvars ar noslēpumainu garšu.

      Un sestais ir vienkārši VIVA ar Aramis.

        a man likās, ka Citra un Amarillo ir slavenākie ... kautgan formulējums ''trīs no slavenākajiem Ziemeļamerikas apiņiem'' neizslēdz iespēju, ka ir kopumā kāds desmits to slaveno

          vienu atveeru, ir sajuuta ka tas vareetu buut ganuzeens. ir labs, lai gan sievai garsho labaak. meegjinaashu shovakar veel vienu nogarshot. man starp citu, kaa biezajam pirceejam kas iepirkaas virs 5 ls pieshkjiira pacinju kruto seerkocinju. zheel ka vairs nepiipeeju. sieva tagad sveces ar vinjiem kurina

            ta moš rīt jāaiziet - tieši vakarā paredzēs kino apmeklējums - neies jau ar Cēsūdeni rīstīties

              nebiju iedomājies, kāpēc FG tie norādīts? Lai zinātu kāds bodijs ar nonfermentable cukuriem?

                vienreiz reinis prasija ko manuprat vajag noraadiit etikjetees, toreiz hvz ko atbildeeju, bet tagad teiktu ka apmeeram visu ko tur var satilpinaat. lai gan no otras puses recepti jau mees varam tepat forumaa paprasiit. laikam tas driizaak maarketinga jautaajums, cik daudz publiceet lai ljaudiim interesanti.

                  Es domāju , ka jo vairāk būs informācijas uz birkas, jo vairāk cilvēki aizdomāsies par šīs informācijas jēgu. Arī tie kas nav apsēsti ar brūvēšanu!

                    man FG liekas vērtīgāka par OG (plato grādiem), jo tā vieglāk saprast, cik ''biezs'' ir aliņš. Protams, pēc plato grādiem un ABV var izrēķināt FG, bet neies jau pie trešā kausa ar tādām figņām noņemties ;)

                      Jā, FG domāts lai nojaustu cik biezs ir aliņš. Vienu brīdi gribējām arī visus iesalus rakstīt, bet dažiem aliem uz etiķetes nepietiktu vietas. Manuprāt informācijas nevar būt par daudz, mums tik jāsagatavo papildus vēl kaut kādi bukleti vai baneri ar aprakstu ko kas nozīmē. Bet nu viss ar laiku.

                        bet par FG jau arī iet runa ;) tad OG tiešām neredzu nozīmi tiem,kas tikai dzer alu, nevis gatavo.

                          Šorīt padomāju, ka interesanti ir tas, ka turpmāk visas savas mājas alus sacensības varam saukt par profesionālajām. Jo Edgars, Reinis un patiesībā arī Gordons pelna naudu ar alus brūvēšanu. :)))

                            Detalizētas receptes vajag piekārt Labietī pie sienas, tādējādi pamazām laužot to iegājušos darītavu slepenību un sastāva slēpšanu.

                              vakar biju piekāpis! Radziņs un Trīs indiāņi - man patika! Par cik sen neesmu neko brūvējis - patīkami sajust to mājas alus garšu. Super!

                                ''laba alus garšu'' gribēji teikt ? ;)

                                atis said: Šorīt padomāju, ka interesanti ir tas, ka turpmāk visas savas mājas alus sacensības varam saukt par profesionālajām. Jo Edgars, Reinis un patiesībā arī Gordons pelna naudu ar alus brūvēšanu. :)))

                                Vaita jau pelna? Drīzāk, vēlētos nopelnīt. Gordonam nez vai baigā peļņa dēļ de Molen fakapiem šobrīd sanāk no saviem aliem.

                                  Užavas alum arī ir zaudējumi. Aldarim arī. Piebalgas alum arī ik pa laikam. Vai ta viņi uz to laiku kļūst par amatieriem?

                                    Neveiksminiekiem :)

                                    Bet tie jau uzņēmumi. Te jau runa par aldariem un ja aldaris saņem algu/peļnu par alus vārīšanu, tad jau ir profesionālis.

                                      Pieļauju, ka Edgars un Reinis neplāno par velti strādāt.

                                      Bet vispār nepiesienies, jo LV likumos nav noteikts kas ir un kas nav profesionālis. Ja iet runa par profesionāliem kvalifikācijas dokumentiem, lielākajai daļai "veco" LV aldaru tādu nav. LLU diploms neskaitās, jo viņiem nav aldaru specializācija.

                                        dzeru tagad veel vienu labiesha alu un nevaru saziimeet diez kursh tas ir, nebuutu vakardienas alu nodeeveejis par ganuzeenu, tad dotu shito titulu shitam, taads atsvaidzinosh, ar mazliet skaabuminju. tik tad nesaprotu ko vakar dzeeru ja shitas ir ganuzeens.