Ir kādam? Cik esmu mēģinājis, sajaucot drabiņas ar olu,piešaujot cukuru, kādu rozīni, tomēr man nekas labs nav sanācis. Izskatās, ka jāliek klāt arī svaigs iesals, jo izspiestais ir baigi bezgaršīgs. Moš kāds var padalīties pieredzē, kam vismaz ēdami cepumi ir izdevušies?

Milti jāliek klāt. Vislabākais ir taisi kā parastus siera cepumus un kādus 20% no masas pieliec drabiņas. Sveistu sajauc ar sāli un miltiem ( sāļā smilšu mīkla), pieliek rīvētu sieru un drabiņas. Vot!

• [deleted]

Lūk! Vai labāk- tā lūk!

Jā, man arī sanāk bezgaršīgi. Drabiņas labi, ja 15-20% var likt. Nu tā, nosaukumam.

atslēga ir rudzu milti un sviests. sieru var likt, ja grib pikantumu. pašam patīk tāda liesa uzkoda ar ķimenēm.

Dzirdēju, ka valmiermuiža tirgo tādus cepumiņus ar iesala ekstrakta glazējumu. Varbūt uz paciņām ir sastāvs.

Martin, tie glazētie cepumi viņiem nav no drabiņām. Tiem vienkārši pa virsu ir uzkaisīti iesala graudi.

Ar drabiņām viņiem ir cepumi ar sieru un ķiploku, kam sastāvā ir sviests, milti, siers, ķiploks, drabiņas, līdzīgi kā jau Jānis raxtīja.

Vispār tie nav Valmiermuižas cepumi, tos ražo Liepkalni, teica gan ka no Valmiermuižas drabiņām ;)

p.s. vēl man liekas, ka liekot drabiņas, no tām vajag izspiest lieko šķidrumu, jo tas padara mīklu ūdeņaināku un šķidrāku.

Es kad mēģināju cept drabiņas pilnībā izkaltēju. Bet tāpat nekas labs nesanāca :)

2 years later

Kādam kas jēdzīgs ir sanācis ?

Manai sievai ir jau daudzas reizes sanākuši gardi drabiņu cepumi: Ausmas drabiņu cepumi: Pamatā ir sāļo siera cepumu recepte - 250 g miltu kaudzītē ieber šķipsnu sāls, sauju brenderī sasmalcinātu auzu pārslu, ja grib pievienot drabiņas, tad tās pievieno pēc iespējas sausākas aptuveni sauju, svaigi maltus dažādus piparus, iesit vienu olu, ierīvē 200 g auksta sviesta, vismaz 250 g Holandes un/ vai Čedaras siera (jo vairāk siera, jo cepumi gardāki), samīca, izveidojot viendabīgu apaļu mīklas bumbu un, ietītu pārt. plēvē, ievieto ledusskapī vismaz uz 30 min.. Masu sadala vairākās daļās, ar rokām izveidojot un izrullējot desas, kuru sagriež iespējami plānākās šķēlēs, kuras liek ar cepampapīru izklātā cepampannā un cep cepeškrāsnī 180C t. līdz cepumi kļuvuši zeltaini (aptuveni 10-15 min.).

No drabiņām viss labums ir izspiests. Nezinu, vai ir vērts ķēpāties un cept cepumus. Man drabiņas pat cūkas neēd.

Bet es tak tev saku ka šitie cepumi ir garšīgi un ir vērts ķēpāties.

Tie jau siera, nevis drabiņu cepumi.

Nu jā. No cirvja jau zupu ar var izvārīt, ja saliek klāt visādus labumus.

Esmu taisījis no 100% drabiņas, ola, siers, bet tad nu ir tādi, kad ēd, tad jūt, ka slīd lejā un barības vadam sieniņas skrāpē. Attīrīšanās kūrei ideāli. ;)

A tā Jāņa variants, tip siera cepumi ar drabiņu piešprici ir visēdamākais.

Nu bet jautājusm jau arī bija pamatā, kur tās drabiņas iegrūzt?! Nu lūk arī viens no variantiem - kaut vai siera cepumos. Ja kādam negaršo var tak netaisīt tādus, a vārīt zupu no cirvja un piebērt drabiņas, ja tā tīk labāk. Gaumes lieta!

Man komposta kaudzē parasti ir baiss daudzums drabiņu cienītāju. Nedēļas laikā tur milzu pulki dažādu radību savairojas.

Man mājinieki vairs neļauj drabiņas mest kompostā, jo tas sapelējot.

Ko tad kompostam ir jāizdara?

Write a Reply...